Екс-міністри від "Свободи": Аваков відвертає увагу від корупції у Яценюка

"Свободівці" Андрій Мохник та Ігор Швайка, які раніше очолювали Міністерство екології та природних ресурсів і Міністерство аграрної політики й продовольства відповідно, назвали голослівними звинувачення в корупції.

На їхню думку, такими "випадами" голова МВС Арсен Аваковнамагається "відвернути увагу суспільства від шокуючих фактів багатомільярдної корупції в Кабміні Яценюка", повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Пане Аваков, якщо у Вас до міністрів-свободівців "є питання", то задайте їх! Хоча б одне. Не піартесь, як провінційна "поп-звізда", що здобуває дешеву популярність", - написав Мохник у Facebook.

"І не треба лякати нас кримінальними справами, бо щось здається, що вони існують лише в темниках штабу "Народного фронту", які Ви ретранслюєте", - додав він.

На думку Мохника, "потоки бруду" на "Свободу" з уст Авакова – це "банальна помста за те, що саме "Свобода" наполягає на розкритті багатомільярдних корупційних схем", які, за повідомленням пана Гордієнка, патронує "політичний бос і соратник" Авакова.

"Кримінальних справ проти міністрів-свободівців немає, проте замовної чорнухи в кишенькових ЗМІ – хоч греблю гати!", - додав Мохник.

Він також має запитання до Авакова: "Чи виникали у Вас якісь "питання" до Арсенія Яценюка у зв’язку з заявами голови Державної фінансової інспекції пана Гордієнка щодо зловживань на 7,5 мільярдів, які покриває прем’єр-міністр? Якщо виникали, то які саме і де з ними можна ознайомитись (наприклад, на Вашій сторінці в Фейсбуці)?".

"Чи виникали у Вас "питання" у зв’язку із публічними заявами народного депутата 7-го скликання Ігоря Скосаря щодо хабара у розмірі 6 мільйонів доларів США, які він дав Арсенію Яценюку за місце у виборчому списку "Батьківщини"? Якщо так, то чи пробували Ви хоч якось отримати на них відповідь? І який результат, враховуючи, що цю інформацію пан Скосар підтвердив на детекторі брехні?", - заявив Мохник.

"Або, наприклад, чи були у Вас, пане Аваков, питання до Вашого соратника пана Мартиненка, проти якого, за повідомленнями ЗМІ, порушено кримінальну справу в Швейцарії за отримання хабара у 30 мільйонів франків?", - додав він.

Мохник також додав, що саме Аваков із Яценюком "проштовхував" на посаду голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, якого затримали 25 березня.

Швайка, у свою чергу, написав у Facebook: "Огульні звинувачення у якійсь корупції на адресу свободівських міністрів виглядають вже навіть не смішними. Вони трохи набридли".

"Якщо ведеться слідство щодо діяльності моєї чи Мохника, то готові прийняти виклик і відповідати навіть фейсбучним міністрам", - запевнив він.

"Ми готові відповідати на усі питання та претензії правоохоронних органів… Готові зустрітися на процедурі проходження детектора брехні. Разом з Яценюком, Аваковим та іншими діячами штибом нижче", - заявив екс-міністр аграрної політики.

"За усі свої слова та безпідставні звинувачення доведеться відповідати усім, в тому числі тим, хто від безсилля та страху намагається сьогодні хоч якось вкусити "Свободу", ховаючи власну корумпованість та некомпетентність", - додав Швайка.

 

26 березня 2015р.

Теги: корупція, Яценюк

НОВИНИ: Різне

10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
» Всі новини