На сесії Берегівської райради говорили про бійку в Гечі та сміттєпереробний завод в Яноші (ФОТО)

20 березня відбулося пленарне засідання двадцять п’ятої сесії Берегівської районної ради шостого скликання.

На сесії Берегівської райради говорили про бійку в Гечі та сміттєпереробний завод в Яноші (ФОТО)

Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного, депутати районної ради та запрошені вшанували хвилиною мовчання пам’ять депутата районної ради Василя Боднаря, який помер після важкої хвороби, берегівця Олександра Товта, що поліг у зоні АТО під Дебальцевим, та усіх полеглих героїв АТО, жертв аварії на шахті ім. Засядька (Донецьк).

Далі перейшли до розгляду питань, внесених до порядку денного.

Так, про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Берегівського РВ УМВС присутніх інформував начальник райвідділу Микола Куриця. Головний міліціонер Берегівщини серед іншого зазначив, що наразі найчастіше вони фіксують випадки крадіжок, особливо мобільних телефонів. Під час доповіді до Миколи Куриці із зали звернувся чоловік, котрий назвався потерпілим під час масової бійки у с. Геча. Він заявив, що потрібно більш глибоко розслідувати цей злочин та, гарантуючи безпеку свідкам, ретельніше їх допитати.  Окрім того, чоловік припустив, що ця бійка завдала великої шкоди туризму в районі. Очільник Берегівського РВ УМВС запевнив, що слідство у цій справі зокрема ведуть троє ужгородських слідчих, а також вона є на контролі у прокуратурі. Також Микола Куриця підкреслив, що правоохоронці Берегівщини можуть гарантувати забезпечення правопорядку під час проведення масових заходів.

Опісля голова Яношівської сільської ради інформувала про хід будівництва та фінансування сміттєпереробного заводу за сприяння та матеріальної підтримки проекту № 1001/011 Програми прикордонного співробітництва ЕІСП Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна.

Тут склалася абсурдна ситуація: Яношівська сілька рада, яка будує сміттєпереробний завод, повинна виплатити більше мільйона гривень компенсації за нецільове використання землі сільськогосподарського призначення. Цікаво, що отримувач компенсації — Яношівська сільська рада.

Оскільки сільська рада не мала коштів, аби сама собі заплатити, усі казначейські рахунки було заблоковано, а проект заводу зупинено. Проте Марта Барта звернулася по допомогу до європейських партнерів і ті надали кошти за умови, що гроші підуть на будівництво заводу. Однак за законодавством грошова компенсація мала бути розподілена наступним чином: 15% — в бюджет області, 25% — району, 65% — сільраді. Тому сільська голова звернулася в ОДА і там їй надали гарантійний лист про те, що отримані кошти повернуть назад у Яноші. Саме тому на сьогоднішній сесії Марта Барта просила депутатів погодити надання аналогічного гарантійного листа, що народні обранці і зробили.  Під час доповіді жінка продемонструвала слайд-шоу про хід будівництва сміттєпереробного заводу та зазначила, що вже надруковані інформаційні брошури про сортування сміття та поводження з відходами, в районі розміщені  відповідні білборди та створено сайт, проводяться тематичні уроки в школах.

З метою розв’язання важливих соціальних питань, сесія районної ради також схвалила зміни до районної Програми допомоги соціально незахищеним верствам населення району «Турбота» на 2015–2017 роки» та зміни до районної Програми боротьби з онкологічними захворюваннями в районі на період до 2016 року.

Також розглянули стан роботи з питань допомоги вимушеним переселенцям із зони проведення АТО на території Берегівського району.

Про нові тарифи на електроенергію та природний газ для населення присутніх інформували начальник Берегівського РЕМ ПАТ «Закарпаттяобленерго» Олег Кучмій та начальник Берегівської дільниці дільниця Виноградівської філії ВАТ «Закарпатгаз» Зденик-Тарас Потокі.

21 березня 2015р.

Теги: Геча, сміттєпереробний завод

НОВИНИ: Соціо

22:10
/ 6
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
» Всі новини