Жителі Калуша передадуть дві автівки бійцям 128-ї закарпатської бригади (ФОТО)

Активісти Громадського координаційного центру Калущини закупили коштом благодійників у Польщі два автомобілі «Volkswagen T4», а трудових мігрантів в Іспанії – два «Jeep Cherokee».

Жителі Калуша передадуть дві автівки бійцям 128-ї закарпатської бригади (ФОТО)

Журналіст Тетяна Чолій розповіла в сьогоднішній пудлікації «У Калуші завершили ремонт чотирьох автомобілів для військових і просять допомогти наповнити їх продуктами» у виданні «Вікна»:

«Калуські волонтери закінчили другий етап роботи над двома автомобілями «Volkswagen T4, які планують передати бійцям на передову. Після того, як над ними «почаклували» фахівці, автомобілі готові до відправлення. Але, окрім них, на фронт поїдуть і два «Jeep Cherokee».

Як уже повідомлялося, волонтери Громадського координаційного центру Калущини закупили коштом благодійників у Польщі два автомобілі «Volkswagen T4», які вже незабаром планують передати у зону АТО. Уже наступного дня із транспортними засобами працювали на станції техобслуговування.

Стан машин задовільнив працівників СТО і технічне переоснащення завершили доволі швидко. Далі автомобілі «переодягли» у військовий камуфляж і на сьогодні вони фактично готові до відправлення у зону АТО.

Волонтер Володимир Іваницький розповів «Вікнам»: «Ми мали час у Польщі, щоб вибрати хороші машини, з нами були фахівці, які знаються на техніці і мають чималий досвід з її ремонту, тому цими двома бусами ми дуже задоволені. У Калуші хлопці одразу ж поміняли на нові всі ролики і паси, особливу увагу, як завжди, приділили ходовій частині автомобілів. Тож наразі вони як нові».

Окрім двох «Volkswagen T4», до відправлення на передову готові і два «Jeep Cherokee», закуплені в Іспанії коштом трудових мігрантів, у тому числі – і з Калуша.

Загалом, каже Володимир Іваницький, трудові мігранти з Іспанії передали через калуських волонтерів уже четвертий автомобіль. Волонтер також аголошує: «Ми пишаємося нашими краянами, які вимушені перебувати за межами України в пошуках кращої долі, і вдячні їм за те, що в цей важкий для України час ми разом і ми єдині. Також вдячні усім тим, хто допомагає нам тут і нерідко не бере за свою роботу ні копійки».

Один із таких помічників – Денис Ніколин, зусиллями якого вже відремонтовано 14 автомобілів. Він працює у позаробочий час, у вихідні, але брати за свою роботу гроші відмовляється, роблячи, таким чином, свій внесок у перемогу над окупантами.

Наразі волонтери Громадського координаційного центру Калущини вже збирають гроші на паливо для машин, щоб можна було вирушати в дорогу. Також планують завантажити автомобілі необхідними для військових речами, продуктами та приладами. Завтра машини традиційно освятять свяченою водою перед поїздкою і після цього можна буде вирушати в дорогу.

Наразі на передову відправлять дві з чотирьох машин. При їх розподілі врахували всі побажання військових, які їх отримають.

Так, один із джипів передадуть бійцям 72-ї (окремої гвардійської механізованої Красноградсько-Київської з Білої Церкви) бригади, а один із бусів, як і обіцяли, калушанину, який служить у складі 80-ї (окремої аеромобільної зі Львова) бригади, – Ігорю Паливоді.

Щодо двох інших машин, то їх отримає 128-ма (окрема гвардійська гірсько-піхотна з Мукачевого на Закарпатті. – «ЩЛ») бригада. Щоправда, трохи пізніше.

Нагадаємо, що військові нещодавно повернулися з Дебальцевого і поки відпочивають у тилу, машини на них чекатимуть. Володимир Іваницький також повідомив:

«Джип ми віддамо для саперів цієї бригади, про що просив нас Ігор Гром’як. А буса отримає медична рота. Щоправда, він уже пофарбований у «камуфляж». Але і це не біда. Хлопці розповідають, що були випадки, коли по машинах, позначених червоними хрестами, нещадно стріляли, тому вони не проти замаскуватися».

 

Щоденний Львів

12 березня 2015р.

Теги: 128 бригада, волтнтер, джип

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини