Закарпатська влада з "афганцями" на зустрічі говорили про виділення землі, забезпечення ліками та російську агресію (ФОТО)

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль на зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами, що відбулася у суботу, 14 лютого, наголосив: попри те, що хотілося б такі зібрання починати з приємного і цікавого, змушені констатувати, що переживаємо біду – війну в державі, і мусимо зустрічати сумні вантажі. Відтак Василь Губаль запропонував ушанувати пам'ять закарпатців, загиблих під час бойових дій, хвилиною мовчання.

Закарпатська влада з "афганцями" на зустрічі говорили про виділення землі, забезпечення ліками та російську агресію (ФОТО)

Затим керівник області почав відверту ромову з чоловіками, які мають бойовий досвід. Він наголосив: "Мені приємно бути поруч із вами, спілкуватися і чути вашу думку. Звісно, зараз наша увага у першу чергу віддану учасникам АТО і я щодня на зв’язку з військовими. Усі ми переживаємо за наших хлопців та молимося за них. Учасникам АТО потрібна і моральна підтримка, і практична. І я розраховую і на вашу участь – на увагу до ваших молодших побратимів, які зараз повертатимуться зі Сходу". "Ваше дружнє чоловіче слово, порада, для них просто необхідні, адже ви розумієте їх як ніхто інший", - зазначив Василь Іванович.

Голова ОДА доповів: на щастя, для 128-ї бригади, яка зараз на самій передовій, вдалося організувати дуже велику допомогу, це дуже потрібні речі на значні суми. Також область підтримує постраждалі міста, зокрема, Маріуполь. Так, на Луганщину практично щодня надходять вантажі – завдяки не тільки владі, а населенню краю, волонтерам. "Біда нас об'єднала. Ми разом переживаємо дуже складний час, намагаємося впоратися і робимо все, що в наших силах. Кажу відверто: важко дається мобілізація, об’єднуємо усі зусилля, повістки розподіляються рівномірно, найбільші сподівання маємо на добровольців", - сказав керівник області.

Далі тривала щира розмова – як про ситуацію в краї та країні, так і проблеми воїнів-інтернаціоналістів. Керівник області акцентував на кількох важливих моментах, які під час зустрічі порушували "афганці". Так, він повідомив, що дав доручення Держкомзему про те, аби представники цієї категорії отримували ділянки паралельно з учасниками АТО. Земельне питання щодо цих двох категорій обласна влада бере на особистий контроль – наголосив голова ОДА. Що ж до аптек, про що також вели мову воїни (а саме висловлювали прохання розширити мережу спеціалізованих аптек), Василь Губаль доповів: при спеціалізованому медичному закладі, де вони отримують лікування, як і пропонували керівники "афганських" організацій, буде аптечний пункт, і там безпосередньо і відбуватиметься забезпечення і розподіл медикаментів. Також ішлося про зубопротезування коштом бюджету, інші проблеми та запитання до влади. Голова ОДА ініціював ширшу зустріч представників громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів разом з керівниками міст і районів та відповідних обласних служб – вона відбудеться вже наступного тижня.

Водночас воїни-інтернаціоналісти зазначили, що в цей день не бажають у першу чергу порушувати свої побутові та інші проблеми, бо маємо важливішу біду – війну в державі. Лише попросили голову ОДА наголосити перед підлеглими на необхідності ставитися з належною увагою і повагою до учасників бойових дій – як "афганців", так і учасників АТО.

Разом з головою обласної ради Володимиром Чубірком Василь Губаль запросив досвідчених і мужніх чоловіків – воїнів-інтернаціоналістів - брати активнішу участь у громадському житті краю, тим паче, що саме на них Закарпаття може розраховувати і стосовно підтримки учасників АТО, і забезпечення спокою в регіоні. Насамкінець голова ОДА побажав учасникам зустрічі здоров'я і передовсім того, аби не повторилася жодна війна – ані така, в якій вони брали участь, ані така, що триває нині, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

14 лютого 2015р.

Теги: зустріч, афганці, ліки, земля, російська агресія

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини