15-й ОГПБ 128 закарпатської бригади за 3 місяці втратив 28% особового складу. Балога вимагає негайно забезпечити бригаду важкою технікою

Із вимогою невідкладно забезпечити важкою технікою 128-ї гірсько-піхотну бригаду, яка нині утримує найбільш гарячу ділянку фронту в районі Дебальцевого, народний депутат Віктор Балога звернувся до Міністра оборони Степана Полторака та начальника Генштабу Віктора Муженка. В іншому разі, пообіцяв оприлюднити "інформацію, яка покаже усю некомпетентність і саботаж Міністерства оборони у питанні забезпечення найбільш гарячої ділянки фронту".

15-й ОГПБ 128 закарпатської бригади за 3 місяці втратив 28% особового складу. Балога вимагає негайно забезпечити бригаду важкою технікою

Керівництво Збройних Сил має добре засвоїти, що завдання Міністерства оборони – призивати, вдягати, забезпечувати, годувати. А у випадку чого – лікувати. Але, чомусь виходить так, що коли призивають – Міністерство оборони ходить за людьми по п’ятах. А коли, не дай Боже, потрібно лікувати, протезувати, чи віддати останні почесті – чиновники Міноборони тут же зникають у невідомому напрямку.

"От вчора доставив з київського госпіталю до Мукачева земляка, бо Міністерство оборони з бюджетом в десятки мільярдів гривень немає коштів доставити хлопця. Ну нічого страшного, з цим ми можемо справитися. А поставити танки і артилерію 128-й бригаді під Дебальцево, ми поки що не можемо. Продукти харчування – можемо, одяг і амуніцію – також. Броньовані машини, позашляховики, запчастини, тепловізори - теж можемо, чим і займаємося. Але артилерія і танки у наших воєнторгах поки що не продаються. Їх може дати лише держава.

І їм у Міністерство оборони поступають замовлення на техніку з усіх бригад, в тому числі, зі 128-ї. Відсутність техніки означає людські втрати. Не просять нічого такого, чого у нас немає – усе є на складах Міністерства оборони", - розповідає Віктор Балога на власній сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

А відтак, продовжує із вимогами забезпечити бійців закарпатської бригади важкою технікою: "Інше питання – навчити людей воювати. Це – компетенція Генерального штабу. 15-й гірсько-піхотний батальйон 128 бригади з листопада минулого року, 200-ми і 300-ми втратив 28% особового складу. Цей підрозділ зараз один з найбільш проблемних на лінії фронту і потребує особливої уваги Начальника Генерального штабу. Пане Муженко, ситуація потребує термінового втручання і оперативних рішень.

Окремо хочу звернутися до Міністра оборони. Пане генерал-полковнику, ваші підлеглі ставляться до особового складу так, ніби у нас у армії служать не українці, а наші вороги. Таке враження, що ми воюємо не лише з Путіним, а й Міністерством оборони України. Звертаюся до Вас з вимогою невідкладно забезпечити 128-му бригаду важкою технікою. Ви та ваші підлеглі знаєте, якою саме. А ми з Вами знаємо, що вона є в наявності. Якщо у короткий термін наші бійці її не отримають, Ви не залишаєте мені іншого вибору, як зробити публічною інформацію, яка покаже усю некомпетентність і саботаж Міністерства оборони у питанні забезпечення найбільш гарячої ділянки фронту".

08 лютого 2015р.

Теги: особовий склад, бригада, Балога, важа техніка

Коментарі

ужгородець 2015-02-09 / 12:03:05
В іншому разі, пообіцяв оприлюднити "інформацію, яка покаже усю некомпетентність і саботаж Міністерства оборони у питанні забезпечення найбільш гарячої ділянки фронту"...Таку інформацію потрібно оприлюднювати за будь-яких обставин і не орієнтуватися на те дадуть чи не дадуть важку техніку. Вже досить хапуг, зражників, відвертих талп в керівництві ЗСУ та Генштабу.Не тереба токмитися у цьому питанні. Людське життя важливіше!

спарта 2015-02-08 / 23:27:09
Балога публічна людина. Джерел інформаціїї має не менше за наше недолуге СБУ. Якщо щось говорить - знає про що. Особливо сподобалось про те, як військкомати бігають за призовниками - відправили на бійню, далі ім до людини діла немає. Якби не патріоти, не волонтери - пуйло б уже був у Києві. А влада все ще дерибанить мільярдний військовий бюджет.

О.Д. 2015-02-08 / 23:16:03
васман, дякую. Порозумілися. Тримаймося купи і все у нас і в Україні загалом буде добре.
Слава Україні!

васман 2015-02-08 / 21:00:49
О.Д.
я вам так само дякую за патріотичну позицію ,й ,напевно, тільки тому тут деколи репліки подаю. але тенденційність заяв "окремої особи", і особливе ставлення до неї на сайті, ставлять під сумнів його незаангажованість. дякую за увагу.

Магас 2015-02-08 / 20:53:52
Кожен підрозділ має бути забезпечений тою технікою котра йому положена по штату і для роботи з котрою наявні спеціалісти(підготовлені танкові екіпажі,артилерійські розрахунки і т.д).Чи ви думаєте що кожен солдат може і танком керувати і стріляти з САУ і наводити "Рапіру"?Доцільніше ставити питання про те щоб 128 бригада(а також всі інші) застосовувалася як єдине ціле,а не так як зараз,коли вона мало не по-ротно розкидана на фронті від Станиці Луганської до Горлівки.І ще одне-з Дебальцівського плацдарму наші війська скоріш за все найближчим часом будуть відступати,і дай Боже щоб вдалося наявну техніку звідти вивести по єдиній доступній дорозі, котра до того ж обстрілюється ворогом.Тому заганяти туди ще більше техніки доцільно тільки в одному випадку-якщо ви хочете щоб вона дісталася ворогові.

О.Д. 2015-02-08 / 20:25:53
васман, може ви не в курсі, але на сайті існують певні правила коментування. Хамство і тролінг видаляються без попередження. Точно так само, як і коментарі, в яких коментатори пробують дискутувати з Адміном.
Тому будьте вдячні черговому Адміну за толерантне ставлення. На його місці я був би різкішим.
І по суті. Можете переглянути сайт і побачите, що на ньому є достатньо коментарів, спрямованих проти Балоги. І ніхто їх не видаляє, якщо є якісь логіка, думка, суть. Але перетворювати рубрику коментарів у срач через ваше персональне ставлення до Балоги, як і до будь-кого іншого, вам ніхто не дасть.
В інших би випадках я нічого не пояснював. Вам пишу, ба бачу вас часто в коментах під постійним ніком і як патріота.
Цінуйте.
Дякую за увагу )

Адмін 2015-02-08 / 19:56:10


Ви до адміна не апелюйте. В суперечки вступати з вами не збираємось. Відповідаємо у порядку виключення, наступні коментарі із провоковаціями видалятимуться, суперечки з читачем - не наша прерогатива. Якщо ви не знаєте про численну допомогу Балогою армії - це ваше незнання. Втім, він такий самий наш, як і ваш. Розмову завершено


васман 2015-02-08 / 19:17:45
аргументувати? будь ласка - прості люди помагають нащим хлопцям, чим тільки можуть, без афішування своєї допомоги, і , якшо й нарікають, то тільки на ху.ла, який у всьому винуватий. ваш, Адміне, балога зі своїм балоганом, крім хаяти керівництво держави, яке несе й без балог відповідальність за країну, більше ні нащо не здатен, або не хоче бути здатен - йому всі винні, а він святий. тому й пустодзвін

вася 2015-02-08 / 18:17:35
128 бригада могла би убрати тот кусок дерьма на шеврони та ни позоритися або ни публикуйте такое бо я наприклад выдношуся негативно або пояснит дорога редакция шо ото за кусок тай що ото означае я би повирував якби 128 воювала на великий витчизнянив я видношуся из великою повагою до бригади но носити у себе на шмотках ни файно

васман 2015-02-08 / 17:51:37


Хамство. Висловюйте свою позицію аргументовано. Адмін


ловга 2015-02-08 / 17:50:21
а що це на шеврони кусок гегоргиевськои ленты що за сепарський знак подивится уважно

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини