Замість відкликати зініційований Пацканом позов по 500 ділянках, прокуратура Ужгорода прикривається "відсутністю підстав для реагування"

Про таке за підсумками останнього судового засідання, в якому прокуратура за зверненням народного депутата Валерія Пацкана просить скасувати містобудівну документацію кварталу в районі вулиці Стефаника (між кар’єром і об'їзною дорогою), повідомив екс-керуючий справами виконкому міської ради Олександр Волосянський, який нині допомагає містянам відстояти свої земельні ділянки.

Замість відкликати зініційований Пацканом позов по 500 ділянках, прокуратура Ужгорода прикривається "відсутністю підстав для реагування"

Як повідомляло Закарпаття онлайн, у судовому порядку нині триває розгляд справи за позовом прокуратури на звернення нардепа Валерія Пацкана. Зазначеним позовом через суд йдуть намагання скасувати містобудівну документацію кварталу в районі вулиці Стефаника (між кар’єром і об'їзною автодорогою), що тягне за собою скасування державних актів на землю для більш ніж 500 ужгородських сімей.

У зазначеній справі вже відбулась низка судових засідань. Поміж котрими городяни, які нині з ініціативи нардепа В. Пацкана ризикують залишитись без у законному порядку набутих власних земельних ділянок письмово звернулись до прокуратури із вимогою відкликати ганебний позов.

І ось - отримали відповідь, чи то, радше, відписку з прокуратури міста, в якій ідеться про "відсутність підстав для прокурорського реагування", повідомляє Олександр Волосянський. Це попри те, що містяни формулювали конкретну вимогу - просили не якогось умовного "реагування", а конкретного відкликання позову, що цілком у компетенції та в можливостях прокуратури. 

"Ось таку відписку отримав на днях від прокуратури у відповідь на колективне звернення більш ніж тридцяти ужгородців. У колективному зверненні ужгородці просили прокуратуру відкликати з суду позов (за зверненням нардепа Пацкана В.), задоволення якого тягне за собою скасування актів на право власності на землю на близько 500 земельних ділянок кварталу в районі вулиці Стефаника. "Геніальна" міська прокуратура на прохання відкликати позов відповіла, що немає підстав для вжиття заходів прокурорського реагування. Але ж люди в своєму зверненні не просили прокуратуру вживати заходів прокурорського реагування, а прохали відкликати позов (поданий, УВАГА, з ЄЗУЇТСЬКИМ ФОРМУЛЮВАННЯМ - В ІНТЕРЕСАХ ДЕРЖАВИ - проти близько 500 українців, громадян ДЕРЖАВИ УКРАЇНА). Схоже, прокуратура відстоює приватні інтереси народного депутата Пацкана і ставить під сумнів право власності на земельні ділянки близько 500 ужгородських сімей.

І ще - на передостанньому судовому засіданні (26 січня) суддя врахував мою думку та думки інших правозахисників і залучив більш близько 250 ужгородців (прізвища яких вдалось встановити суду і міськраді) у якості третіх сторін без самостійних вимог на стороні відповідача(міськради), тому що у результаті ухвалення рішення по даній справі права ужгородців-власників земельних ділянок в районі Стефаника можуть бути порушені (фактично вони вже порушені - оскільки з моменту подачі прокуратурою даного позову до суду в кінці серпня 2014 року міськрада призупинила приватизацію неприватизованих ділянок в районі Стефаника, а міська архітектура не видає жодних дозволів на забудову ділянок в тому районі). Тепер позов набув іншого змісту: прокуратура і Пацкан проти 250-500 ужгородських сімей. Потім суд оголосив перерву до вчорашнього дня для виклику до суду всіх постраждалих ужгородців-третіх сторін.

Вчора, 5 лютого було чергове засідання, на яке прийшло близько 60 ужгородців-власників земельних наділів в районі Стефаника. На засіданні міськрада аргументувала свою позицію (щодо правомірності надання землі ужгородцям) пропуском прокуратурою піврічного строку подачі позову до суду, недотриманням прокуратурою і сільгоспінспекцією норм і правил проведення перевірки законності надання землі в районі Стефаника, і вказує на те, що порушення закону, на які спирається прокуратура в своєму позові, є надуманими і "притягнутими за вуха". Суд зобов'язав прокуратуру надати всі матеріали прокурорської перевірки для аналізу до наступного засідання, а міськраду - надати докази надіслання в прокуратуру в 2010 році оскаржуваного рішення сесії (яким було затверджено містобудівну документацію кварталу в районі вулиці Стефаника)", - повідомляє Олександр Волосянський.

За його інформацією, наступне засідання призначено на четвер, 26 лютого, на 9.00, в адміністративному суді Закарпатської області. 

06 лютого 2015р.

Теги: позов, Пацкан, прокуратура, підстави для реагування, відкликання

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини