Доставивши під Дебальцеве позашляховик, мешканці Тячівщини взялися за збір коштів на придбання наступного авта

Історія про героя з села Углі Олександра Шимона, який загинув минулого року в зоні АТО, має своє продовження. Тепер її пишуть односельчани, які згуртувалися заради благородної мети - допомоги побратимам, з якими ділив військові будні їх земляк.

Доставивши під Дебальцеве позашляховик, мешканці Тячівщини взялися за збір коштів на придбання наступного авта

Як повідомлялось трохи раніше, одразу після похорону близькі родичі ініціювали у селі збір допомоги побратимам вбитого воїна. За результатами роботи кількох пунктів прийому допомоги, що діяли в селі, вдалось зібрати майже 9 тонн "гуманітарки", що її відтак доправили на Схід вантажівкою та бусиком, який забезпечував супровід. Гуманітарний вантаж активісти доставили прямо в Дебальцеве і передали в руки побратимам вбитого земляка.

Та на цьому історія, пов’язана з іменем Олександра Шимона не закінчилася. Односельчани дізналися про страшні подробиці загибелі героя тієї злощасної ночі. Коли розпочалися обстріли бойовиками українських позицій десь о третій годині ночі,  він якраз спав  у бліндажі, де й отримав важкі поранення від осколків снаряду, який розірвався зовсім поруч. Однак його бойові товариші досі картають себе за те, що не змогли забезпечити йому надання швидкої і якісної медичної допомоги. Пораненого бійця потрібно було негайно везти в лікарню. Та, на жаль,  не було на чому.

Відтак, дізнавшись про нагальну потребу у соціальному авто дислокованих під Дебальцево бійців, по поверненню в Углю активісти разом з громадським активом села розпочали збір коштів для прибання автотранспорту.

До акції долучилися такі благодійники, які внесли певні суми грошей, як от Дьордяй М.Ф. ( 18 000 грн), Богдан В.І. (1800 грн), Голубка І.І. (1800 грн), Бокоч В.І. з Тячева (5400 грн.), Химинець В.В. ( 1800 грн.),  Рішко С.С. ( 1800 грн.), Бенца В.П. з с.В.Уголька (1800 грн.) Немеш І.І.з с.В.Уголька ( 1800 грн.), ТЗоВ «Стаф» ( 5000 грн.), Приймаков І.І. з с.Дулово (1800 грн.), ПП Волос В.С.( 5000 грн.), Мотря М.М( 1800 грн.) Корнута І.В.(2050 грн.),  Негря М.В. (1000 грн.), Кричфалушій І.Ф.(200 грн.), Данч І.М. (500 грн.), Бокоч М.В. (1000 гон.)  Куцина В.В.( 300 грн), Куцина М.В.( 3000 грн.), сільський голова Рошко В.М. (1000 грн.), Бокоч М.Н. ( 1000 грн.), власник пекарні приватний підприємець Підгірний М.М. з Буштина (9000 грн.)

Із зібраної суми на покупку автомобіля марки Форд Маверік  було витрачено 53 240 грн. Решту коштів пішло на його доставку в зону АТО та придбання теплих речей для солдатів, спальних мішків та якісного взуття.  

Передати українським військовим автомобіль углянські волонтери пообіцялися на новорічно-різдвяні свята, тож їхати без традиційних подарунків було якось незручно. Тож силами волонтерів зібрали чергову партію необхідної допомоги як з села Угля так і навколишніх населених пунктів. Так чималу кількість коробок передала громада з села Велика Уголька та 3600 гривень на закупки необхідних речей для солдатів. Активно до збору коштів долучилися також вірники  ЄХБ церков Тячівського району – Тячева, Тернова, Вільхівських Лазів.

Зокрема за зібрані представниками цієї релігійної конфесії кошти з села Тернова у сумі 5700 грн. були закуплені теплі берци, спальні мішки, медикаменти. Із суми 13500 грн., зібраних вірниками у Вільхівських Лазах 6400 грн. було потрачено для придбання миючих засобів, 7100 на покупку теплого взуття.

Окрім цього для бійців 128 –ої бригади було закуплено 8 штук рацій на суму 12 000 грн. та 3 буржуйки, що працюють на керосині. Із зібраних коштів також накупляли з нагоди свят й чимало смачненького для солдатів, зокрема  мандаринів,  тістечок, соків тощо.

Щедрі дарунки приготував приватний підприємець, власник пекарні з Буштина М.М.Підгорний. Окрім теплого одягу, цукерок продуктів він передав військовим 1000 штук пухких булочок та десятки буханок свіжого хліба.

В цілому загальна сума, яку витрачено на цю поїздку становила 152 550 грн.

Таким чином всю зібрану допомогу волонтери погрузили у вантажівку і разом з джипом  відправили на схід. Супроводжував вантаж у Дебальцево активіст Віталій Богдан та водій Василь Негря .

З цими щедрими дарунками прибули до військової частини якраз на Старий Новий рік.

Але й це ще не все. Історія матиме і наступне продовження. Активісти вже готують третю поїздку в зону АТО. На прохання військових проводиться збір коштів для закупки ще одного позашляховика. Організацією цієї акції займається у селі Вільхівські Лази колишній сільський голова,  теперішній перший заступник голови Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук.

Окрім цього  є потреба у забезпеченні військових такими інструментами як електрогенератори, болгарки, електроди, бензопили, які необхідні для ремонту військової техніки та забезпечення обігріву блок - постів.

Організатори і першої,  і другої поїздки в Дебальцево висловлюють щиру вдячність всім учасникам акції підтримки 128 –ої  гірничо-піхотної бригади і висловлюють сподівання на подальші благородні вчинки своїх земляків в честь героя Олександра Шимона, йдеться на сайті Тячівської РДА.

23 січня 2015р.

Теги: позашляховик, авто, збір коштів

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини