Лукава сповідь команди мера Ратушняка громаді свідчить, що міська влада і городяни живуть у різних Ужгородах

Минулого тижня 20 тисяч ужгородських сімей отримали листа від фракції Ужгородської міськради «Народна». У ньому йдеться про те, як, незважаючи на «антиєвропейську модель влади, реалізовану на Закарпатті», через що команда Ратушняка «не може реалізувати вкрай потрібні місту проекти», Сергій Миколайович усе ж зумів організувати роботу так, що, згідно з рейтинговою оцінкою результатів соціально-економічного розвитку районів і міст, Ужгород став лідером області.

Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк
Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк

Однак таке бравурне досягнення не вражає - в Україні жоден обласний центр не поступається у своєму розвитку райцентрам. Подальший опис здобутків ужгородської влади просто викликає обурення: влада явно вважає городян лохами. Наприклад, «у комунальній сфері інтенсивно відбувається перехід із центральної на автономні енергозберігаючі системи теплопостачання в бюджетних установах та помешканнях ужгородців, завдяки чому вже майже 8,5 тисячі сімей отримали змогу встановити автономне опалення». Але ж, шановні, ужгородці змушені встановлювати «автономки», оскільки гарячу воду в оселях відключили практично відразу, як до влади прийшов Сергій Ратушняк. Це й спонукало їх вкладати власних 8-10 тисяч гривень (середня зарплата становить 1315 грн. - ще один привід для гордості нашого муніципалітету) на встановлення квартирних котлів.

Наступний реверанс лохотрону від Ратушняка - пункт про капітальний ремонт ужгородських доріг: «Капітальним ремонтом відновлено 5,7 тис. кв. м, а поточним - 17,5 тис. кв. м доріг, зокрема відремонтовано вулиці Кармелюка, Плеханова, Тельмана, Д.Галицького, Загорська, Північна, Можайського, Генерала Свободи, Макаренка, Дендєші та ін.». Де ці тисячі метрів, зрозуміти важко. Бо, наприклад, на «капітально відремонтованій вулиці Генерала Свободи», яка згадується у листі, без проблем проще хіба що вантажівка чи трактор.

Ставить собі в заслугу Сергій Миколайович і те, що «проведено капітальний ремонт історичних пам'яток міста, в тому числі горянської Ротонди». Щодо останньої, то ремонт там ще далекий до завершення. Причому в замовника є серйозні претензії до якості матеріалів та роботи. А щодо інших пам'яток міста, то, наприклад, чи можна вирішувати проблеми історичної пам'ятки шляхом виведення її зі списку історичних пам'яток? А саме так трапилося з найстарішою аптекою Ужгорода на вул.Корзо.

Щоб зрозуміти, що ж доброго зробила для городян команда Ратушняка, достатньо згадати його передвиборну програму, ще раз прочитати обіцянки, дані ужгородцям напередодні 26 березня 2006 року.

У програмі під пафосною назвою «Очистимо місто від сміття, корупціїта архітектурно-будівельного безладу»Сергій Миколайович, зокрема, обіцяє 100% модернізацію ліфтів уже в 2006 році. Де ці ліфти? Напевно, у тих же віртуальних будинках, де й сучасні вікна та двері, що забезпечувалися кредитом чи лізингом на 5 років, що теж обіцяв нам тодішній кандидат у мери. Невже ж вирубування скверу на вул.Легоцького, встановлення будинку в кількох метрах від вікон іншого будинку на вул.Котляревського, відбирання майданчика від мешканців 11 будинків на вул.Генерала Свободи -це і є «очищення від архітектурно-будівельного безладу»?

Прибирання сміття не буде дотаційною галуззю - переконував Ратушняк. Може, вона й не дотаційна, однак сміття просто не прибирається - переповнені смітники в місті - звична картина, а гості міста кажуть, що бруднішого від Ужгорода не бачили ніколи. Мимоволі пустиш сльозу,

коли перечитуєш звернення Сергія Ратушняка до ужгородців. «Це ж треба так ненавидіти Ужгород, щоб розкрадати не тільки його фінансові, земельні й майнові ресурси, а навіть майбутнє». Запитання дуже доречне. Але на нього найперше мав би відповісти сам мер Ужгорода.

Володимир Пушкаш, "Фест"
28 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

15:29
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини