Ужгород: Соціальні служби поселяться разом

Переселення до будівлі на пл. Петефі, 24—26 відзначив у четвер відділ соціальної допомоги вдома одиноким непрацюючим громадянам та інвалідам м. Ужгорода, що функціонує у структурі управління праці й соціального захисту населення Ужгородської міської ради. Віднедавна за цією ж адресою успішно працює відділ субсидій.

Ужгород: Соціальні служби поселяться разом

Загалом кожен відділ управління праці й соціального захисту населення обслуговує близько 25 тис. ужгородців, адже до соціальних служб звертаються і стосовно допомоги для новонароджених, і щодо поховання безпритульних... На обліку перебувають близько 25 тис. пільговиків, 21 тис. інвалідів, 20 тис. пенсіонерів. Планується, що до кінця наступного року соціальні підрозділи працюватимуть разом у приміщеннях будівель №№ 24—26 на пл. Петефі. Наразі 100 тис. грн. із міського бюджету виділено на відновлення систем опалення, водопостачання та водовідведення (каналізацію), чого тут не було практично останні десять років. Крім іншого, 500 тис. грн. планується освоїти до серпня наступного року, поінформувала заступниця міського голови, начальниця управління праці й соціального захисту Галина Гецко.

Завідувачка відділення соціальної допомоги вдома одиноким непрацюючим громадянам та інвалідам м. Ужгорода Віра Сомова розповіла про специфіку роботи працівників відділення: двічі на тиждень за кошти підопічних їм купують продукти та речі першої необхідності, допомагають приготувати їжу, прибрати оселю, за потреби — викликати лікаря, госпіталізувати, сплатити за комунальні послуги тощо. 28 працівників обслуговують вдома близько 300 ужгородців, які не можуть себе доглянути самостійно й не мають родичів. Загалом у полі зору працівників відділення 1219 одиноких непрацюючих та інвалідів.

Директор міського Територіального центру з обслуговування одиноких непрацюючих громадян м. Ужгорода Володимир Карпов повідомив, що у медико-соціальному відділенні, яке відкрилося цьогоріч у березні, пройшли реабілітацію 35 ужгородців. Відкрити це вкрай потрібне відділення на десять ліжко-місць вдалося завдяки підтримці та силовому рішенню міського голови Сергія Ратушняка. За утримання кожного міський бюджет доплачує по 400 грн. За словами Володимира Карпова, планували провести ремонт тільки жіночих палат, а вдалося ще й обновити під’їзди, прилеглу територію, асфальтове покриття на суму 25 тис. грн. також оплатило місто. Нині можна хіба з гіркотою згадувати, як у 2004—2005 роках боргували поставникам продуктів по 10—12 тис. гривень. На сьогодні Територіальний центр з обслуговування одиноких непрацюючих громадян м. Ужгорода забезпечує своїх підопічних чотириразовим харчуванням, має дві їдальні на 12 та 40 місць, харчоблок, власні пральню, швейну майстерню, перукарню. До слова, тут працює пункт обігріву, а торік врятували двох нещасних: один замерзав під 20-сантиметровою товщею снігу, а стара бабуся кілька днів ночувала, заховавшись від студені під листами шиферу...

Що треба знати соціально незахищеним ужгородцям перед початком опалювального сезону, розповів завідувач відділу субсидій Дмитро Свирид. При нарахуванні субсидії залишається фіксована плата 15 % для сімей, у яких мешкають непрацюючі громадяни, та 20 % — для інших категорій. Для отримання субсидій непрацюючі мають зареєструватися в центрі зайнятості, а через три місяці звернутися до відділу субсидій. Процедура залишається спрощеною: необхідні документи — довідка про доходи та довідка зі ЖРЕРу; у відділі субсидій заповнюється заява. Для тих ужгородців, кого стримують чи лякають черги, повідомляємо: відділ субсидій отримав додатково 45 тис. гривень для забезпечення кожного інспектора з субсидій комп’ютерною технікою. Тож приходьте, вас ждуть.

Людмила Сушко
27 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини