Прокуратура Закарпаття стверджує, що про скасування актів на землю ужгородцям у справі за зверненням нардепа Пацкана не йдеться

У ряді ЗМІ з`явилася інформація, що нібито прокуратура на вимогу одного з нардепів оскаржила рішення сесії Ужгородської міської ради, яким затверджено у 2010 році містобудівну документацію кварталу індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника в Ужгороді. Зважаючи на резонансність даного питання прокуратура області вважає за необхідне роз`яснити ситуацію.

Прокуратура Закарпаття стверджує, що про скасування актів на землю ужгородцям у справі за зверненням нардепа Пацкана не йдеться

Підставою для оскарження вищевказаного рішення сесії міської ради є виключно порушення ряду вимог Земельного кодексу України (ст. 181-183), Законів України «Про землеустрій» (ст. 20, 51, 62), «Про державну експертизу землевпорядної документації» (ст. 9, 35) та «Про планування і забудову територій» (ст. 1, 3) при розробці та затвердженні сесією міської ради містобудівної документації кварталу індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника, вздовж міжнародної автомобільної дороги загального користування державного значення М 08. 

Зокрема, з метою обґрунтування розмірів і меж земельних ділянок з урахуванням вимог щодо раціонального використання та охорони земель під час формування нового кварталу індивідуальної житлової забудови із числа вільних земель міста Ужгорода в районі вул. Стефаника, Ужгородською міською радою не розроблено відповідний проект землеустрою щодо створення нових землеволодінь, землекористувань.

Також, містобудівна документація кварталу для індивідуальної житлової забудови в районі вул. Стефаника не пройшла обов’язкової експертизи, якою визначається відповідність змісту містобудівної документації законодавству, державним стандартам, нормам і правилам, рішенням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань планування і забудови територій, соціального та економічного розвитку, раціонального використання земель та природних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища, санітарного та епідемічного благополуччя населення, пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту населення і територій, збереження культурної спадщини, соціальним стандартам життєдіяльності населення. 

Підсумовуючи наведене, наголошуємо, що у справі про оскарження вищевказаного незаконного рішення сесії Ужгородської міської ради, питання про скасування актів на землю громадянам прокуратурою не ставиться, повідомляють у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 16 грудня в Ужгородському міськрайонному суді мало відбутись засідання, в якому прокуратура за зверненням народного депутата Валерія Пацкана мала вимагати скасувати містобудівну документацію кварталу в районі вулиці Стефаника (між кар’єром і об'їзною автодорогою), що тягне за собою скасування державних актів на землю для більш ніж 500 ужгородських сімей. Раніше, 6 листопада тодішній в.о. міського голови Віктор Щадей  повідомив, що "конфлікт розгорівся через землю, яка належить Пацкану. За часів Погорелова Валерій Пацкан отримав землю в районі об’їзної дороги, біля кар’єру. Потім він об’єднав кілька ділянок в одну, площею 8000 м.кв. Однак виявилось, що між його ділянкою і трасою розташовані ще кілька десятків ділянок землі. І Пацкан не знайшов нічого кращого, як відібрати в людей їхню землю. В квітні місяці він направляє в прокуратуру депутатське звернення, де вимагає скасувати акти на землю. Прокуратура на вимогу нардепа подає в суд – і ...500 сімей ужгородців з цього мікрорайону можуть втратити свою землю. І все для того, щоб розчистити територію між ділянкою Пацкана і об’їзною, піднявши її комерційну привабливість".

16 грудня судове засідання перенесли через перебування у відпустці головуючого судді Сергія Рейті. 

Ініціативна група мешканців, які пришли тоді у суд відстоювати свої права на землю, натомість, звернулись до в.о. обласного прокурора Романа Балити із проханням відкликати позов.

19 грудня 2014р.

Теги: прокуратура, скасування актів, земля, нардеп Пацкан

Коментарі

білак наталья 2015-02-01 / 09:44:28
я цим гадам не віддам свій клаптик землі,поки з таких сімей як моя воюють на донбасі,вони нас обкрадають.хай ночуваються.ця справа буде вабирати сильні оберти.вони хотіли все по тихому зробити,щоб навіть люди не знали про позбавлення їх землі.

Суддя Дредд 2014-12-19 / 13:37:28
Ну, дякуючи вашому сайту трохи здали назад.

А тепер, панове прокурори, так само перевірте на предмет дотримання законності всі дерибанні рішення міськради і повідміняйте їх.

Слабо?

Адвокат 2014-12-19 / 10:58:36
Спочатку подадуть в суд свою безграмотну писанину, а потім хвостом крутять. Хай той тупий пінгвін з прокуратури, котрий підписував позов, прийде в суд і вибачиться перед людьми. За часів керівництва псевдопатріота Сидорчука, прокуратуру перетворили на кантору для обслуговування інтересів Пацкана. Ще і брата Пацкана наркомана Варгу за роги з гір притягнули у крісло. Такі фахівці там і працюють.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини