Мукачево: Катерина Ющенко подарувала дитячій обласній лікарні медобладнання й зустрілася з дітками в "Дивосвіті"

Сьогодні, 20 вересня, Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" пані Катерина Ющенко та представники Фонду відвідали у Мукачевому Закарпатську обласну дитячу лікарню. У заході також взяли участь голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олег Гаваші, начальник управління охорони здоров’я Михайло Турянчик, Голова Правління Фонду Олександр Максимчук, керівник медичних програм Фонду Віра Павлюк, представники місцевої влади та Фонду "Україна 3000".

Голова Наглядової ради фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко у дитячому будинку "Дивосвіт"
Голова Наглядової ради фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко у дитячому будинку "Дивосвіт"

У супроводі головного лікаря закладу Єлизавети Біров гості оглянули приміщання лікарні, зокрема ознайомилися з роботою відділення недоношених новонароджених. Також пані Катерина провела коротку зустріч з медичним персоналом лікарні, а також завітала у палати, де поспілкувалася з маленькими пацієнтами та їхніми батьками.


Катерина Ющенко вручила Єлизаветі Біров сертифікат на отримання медичного обладнання - апарату штучної вентиляції легенів, пересувного рентгенологічного апарату з електронно-оптичним підсилювачем, УЗД-апарату, трьох інфузоматів, електронейроміографа та п’ятнадцяти дитячих ліжечок. Це обладнання вже встановлене у лікарні, його загальна вартість - понад 1 мільйон гривень. Окрім того, пані Катерина передала лікарні дитячі книжки та іграшки.


Також пані Катерина Ющенко і представники Фонду "Україна 3000" відвідали Реабілітаційний центр для дітей з ураженнями центральної нервової системи "Росинка". У Центрі гості ознайомилися з презентацією проекту Європейської Комісії з розробки та реалізації транскордонної програми медико-соціальної реабілітації дітей із національних меншин та соціально-незахищених верств. Проект присвячений впровадженню методики Петьо-терапії.


Після цього пані Катерина Ющенко взяла участь у засіданні Опікунської ради Закарпатської обласної дитячої лікарні.

Закарпатська обласна дитяча лікарня, яка є учасником програми "Від лікарні до лікарні" Фонду "Україна 3000", створена 1950 року на базі побудованого 1905 року дитячого притулку "Леленц". Лікарня складається з поліклініки, дитячої консультації міста Мукачевого, стаціонару та Центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи "Росинка". Загальні кількість ліжок - 417. Поліклініка розрахована на 480 відвідувань на зміну. Тут працюють понад 130 лікарів та 320 медичних сестер.


У лікарні налагоджена регулярна або одноразова співпраця з гуманітарними організаціями Австрії, Німеччини, США, Голландії, Франції, Чехії, Угорщини з питань ресурсного забезпечення (обладнання, медикаментів, інструментарію тощо), а також підготовки спеціалістів лікарні на базі вищих учбових закладів, у провідних клініках США, Голландії, Німеччини, Австрії, Угорщини.

У рамках програми "Від лікарні до лікарні" Закарпатська обласна дитяча лікарня протягом 2005-2006 років отримала від Фонду "Україна 3000" благодійну допомогу у вигляді медичного обладнання, медикаментів, книжок та іграшок на загальну суму 412 459 гривень.


Зокрема, у рамках спільної ашщ Фонду "Україна 3000" і компанії "Проктер енд Гембл Україна" у жовтні 2005 року лікарня отримала сучасний реанімобіль. Окрім того, у вересні 2006 року головний лікар закладу Єлизавета Біров за сприяння Фонду "Україна 3000" взяла участь у навчальному турі у закладах охорони здоров’я США.

Довідка.

Діяльність Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" у Закарпатській області відбувається по всіх напрямах.

Так, у рамках акції "Українське мистецтво - бібліотекам" бібліотеки Закарпатської області отримали від Фонду "Україна 3000" і Національного художнього музею України подарункові набори книжок. Один музейний працівник області є членом Українського центру розвитку музейної справи.


За програмою "Радість дитинства - вільні рухи" 64 дитини з діагнозом ДЦП з Закарпаття пройшли курс реабілітації у Міжнародній клініці відновного лікування в Трускавці. Загальна вартість путівок - 290 880 гривень. У базі даних програми наразі містяться відомості про 409 дітей з Закарпаття, хворих на ДЦП.

Окрім того, закарпатські установи, що надають послуги дітям з ДЦП, двічі ставали переможцями конкурсів грантів у рамках програми "Радість дитинства - вільні рухи". У рамках Першого конкурсу Центр реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи "Росинка" отримав грант у розмірі 50 тисяч гривень на обладнання та ремонт приміщення басейну; за результатами Другого конкурсу грант на 25 830 гривень для облаштування сенсорної кімнати отримав Медико-соціальний реабілітаційний центр "Дорога життя" (м. Ужгород).


Троє молодих людей з Закарпаття області взяли участь у Першому Всеукраїнському конкурсі "Новітній інтелект України".

20 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 2
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини