Закарпатець воює на Донбасі в батальйоні "Січ"

Із далекого Закарпаття Андрій Бродяга приїхав на Донбас, аби визволити свою країну від окупанта. Активний по життю, спортсмен, прихильник ВО «Свобода», громадський діяч і просто романтик, він приїхав добровольцем на Схід у складі батальйону особливого призначення «Січ», бо ситуація, яка склалася в країні, – вважає боєць, – стосується кожного. Це – фактично війна із нашим ворогом, із регулярними частинами РФ, а не просто сепаратистами. Щоби ота так звана беззуба інтелігенція не прийшла до нас додому, її треба зупинити тут, на Донбасі. Бажано прогнати або ж знищити.

Закарпатець воює на Донбасі в батальйоні "Січ"

«Спочатку я думав, що дійсно мають воювати професіонали. Та оскільки професіоналів у нас виявилося небагато, толкових військових теж, то треба йти воювати всім. Всім небайдужим, а не просто сидіти вдома і чекати», – говорить Андрій.

Ситуація на Донбасі

Нині ситуація на Сході виглядає майже так само, як і півтора місяці тому, хоча, ще більш дивно, ще більш незрозуміло. Обстріли зі сторони сепаратистів, вбивства, поранення наших солдатів тривають й досі. Перебуваючи тут думаєш, що із тими засобами, які ми маємо в тилу, чому б не почати наступ? Чому б не почати відбивати нормально атаки? Чому б не почати відповідати їм більш якісно і серйозно, знищуючи ворога? У нас є солдати, які готові воювати. У нас є артилерія.

«Отак дивишся, а життя за лінією фронту триває. Автобуси туди їздять, при чому автобуси не лише обласного сполучення, а із Києва, із Одеси… Заводи в них працюють, електрику ми їм постачаємо, за яку вони мало ймовірно платять. Виходить, що ми самі спонсоруємо тих, хто потім буде вбивати нас і наших побратимів. Ну а вбивають кого? Вбивають, в першу чергу, тих хлопців, які прийшли добровільно, а не ховалися вдома чи у дівчат від військкомату, як багато моїх знайомих, на жаль… Зараз настав момент, коли ми маємо віддавати державі борг, а не лише брати ту ж безкоштовну освіту, науку, роботу. Але багато хто говорить, що нікому нічого не винен. Я вважаю, що це неправильно. Адже все взаємопов’язано», – розповідає січовик.

Батальйон ОП «Січ». Передова

«Так сталося, що із батальйоном ми потрапили на Донеччину тоді, коли заключили, скажемо так, перемир’я. Всі знають, яке у нас перемир’я: нам не можна стріляти, воювати, а наших військових постійно обстрілюють та вбивають.

У даний момент ми не такі активні, якби нам того хотілося. Причин на те є багато. Перша причина – це відсутність відповідної техніки, якою можна було б доїхати до лінії фронту. Немає тих же мінометів, без яких там, на передовій, фактично немає чого робити. Будучи в Пісках, ми особисто в цьому переконалися. Так, певна романтика війни в цьому є – посидіти в бліндажі, послухати, як триває перестрілка артилерії… Але зараз ворога майже не видно. Він знаходиться на відстані 800-1000 м. мінімум, завантажує в наш бік 120-ти міліметрові снаряди, а ти сидиш і думаєш чи в твій б ік летять, чи не в твій. Але знаходитися на передовій треба, бо одне зв’язане із іншим: якщо не буде хлопців у Пісках, не будуть триматися хлопці і в аеропорту», – розповідає Андрій.

Скоріш за все, йде якась невідома нам, простим воякам, політична гра-загравання із Росією, або ж торги. Наступу не відбувається, якихось ефективних дій в сторону ворога теж немає. Для протидії було б непогано заблокувати регіон, перестати постачати їм продукти харчування, електроенергію тощо.

«Що далі – не відомо. Наша маленька місія зараз – чекати і, на жаль, чогось більш активнішого, ніж охорона певних блок-постів, ми зробити не можемо», – говорить боєць «Січі» Андрій Бродяга.

 

Алла Федорченко, прес-служба батальйону ОП «Січ»

13 листопада 2014р.

Теги: Донбас, Свобода, батальйон

Коментарі

IVAN 2014-11-15 / 17:17:20
SLAVA UKRAJINI...SMERT RUSKIM OKUPANTAM...PREZIDENTE PARAŠKY, XUJLO GANDON OKUPANTOVIČ....ZDOXNY SKOTYNO.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 4
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини