На Закарпатті побили агітатора, а "Правий Сектор" на зустріч із виборцями прийшов зі зброєю

Перебіг виборчої кампанії на Закарпатті продовжують моніторити експерти громадянської мережі ОПОРА.

На Закарпатті побили агітатора, а "Правий Сектор" на зустріч із виборцями прийшов зі зброєю

На прес-конференції кандидатів від партії «Блок Петра Порошенка» Віталія Кличка, Валерія Пацкана та Роберта Горвата 19 жовтня повідомили, що в Ужгороді (одномандатний виборчий округ №68) побили їхнього агітатора.

Як розповів Валерій Пацкан, «18 жовтня в Ужгороді на вул. Заньковецької 74 невідомі побили агітатора за кандидата у народні депутати по 68 виборчому округу Роберта Горвата –  Андрія Грабара. Напад вчинили під час того, як Андрій намагався проводити агітацію серед виборців». За фактом нападу до міліції подана заява, але разом з тим і партія і штаб, каже Валерій Пацкан, докладатимуть усіх зусиль, щоб знайти кривдника.

Сама прес-конференція була влаштована з нагоди візиту до Ужгорода та Чопа кандидата №1 у списку «Блоку Петра Порошенка» Віталія Кличка. Він на центральних площах Чопа та Ужгорода 19 жовтня закликав виборців голосувати за кандидата від цієї партії в одномандатному виборчому окрузі №68 Роберта Горвата. Оскільки виступ Віталія Кличка проведений у позаробочий час, порушень правил ведення виборчої агітації не зафіксовано.

Також в Ужгороді 19 жовтня у великій залі Ужгородського національного університету пройшла зустріч з виборцями кандидата у народні депутати на одномандатному виборчому окрузі №39, лідером партії «Правий Сектор» Дмитром Ярошем. Зустріч проходила під пильною охороною озброєних людей у камуфляжі та зі зброєю.

Невідомі особи у воєнній формі з автоматичною зброєю знаходилися також у залі, де відбувалася зустріч: стояли біля дверей, ходили по сцені та збирали у присутніх записки із запитаннями до Дмитра Яроша.

На запитання спостерігача ОПОРИ, що роблять озброєні люди на мирному зібранні, Дмитро Ярош відповів: «мені повідомили в СБУ, що на Закарпатті мене  можуть завалити». Проте, трохи згодом, на прес-конференції Дмитро Ярош уточнив, що подібні повідомлення приходять йому часто і мова йшла про якусь певну групу людей, яка нібито мала намір приїхати на Закарпаття, щоб розправитися з кандидатом.

Варто зазначити, що ст.39 Конституції України регламентує, що мирні зібрання повинні проводитися без зброї: «Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку - з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей».

Володимир Феськов, координатор ГМ ОПОРА у Закарпатській області

20 жовтня 2014р.

Теги: агітатор, Правий сектор, зустріч, зброя

Коментарі

Копча 2014-10-21 / 09:10:02
???
У кожного свої таргани у голові хтось бігає з іграшками чи роздає гречку, хтось по 200 гривень а інший бреше про участь в АТО. Це ж вибори, а вони за суттю не логічні ми вибираємо на емоціях тих хто буде заважати нам нормально жити наступні п'ять років. Рата наприклад уже все перепробував і з ригами дружив і в революціонера грався навіть жиди йому заважали клоун та й годі але є барани котрі за нього голосують. Блюк-Ланьо дебіл над дебілами, але двісті гривень заважає верховинським баранам включити мозок і йдуть та голосують за нього. Balogis vulgaris як герой Попандопуло, але виборець з баранячою впертістю віддає за нього голос. Молоде покоління учасників депутатських перегонів часто вносить креатив у виборчу кампанію використовуючи сміттєві баки та іграшкову зброю бо є значна група виборців котра потребує саме такої шоу програми.

??? 2014-10-21 / 00:44:21
А для чого ці дурилки? Для чого ходити на прес-конференцію з страйкбольними автоматами? Що за дитячі ігри на серйозних речах? Як вірити парії, керівництво якої діє в такий спосіб?

Копча 2014-10-21 / 00:27:39
Ну і для чого ці страшилки від Опори, якщо б Феськов уважніше придивився до "зброї" ПС то помітив би кілька страйкбольних приводів, але ж сенсаційний висер затуманює здоровий глузд.

Адмін 2014-10-20 / 22:26:02
Горянка, може, ви не помітили, але це не інформація Закарпаття онлайн. Це інформація ГМ ОПОРА

Степан Крук 2014-10-20 / 22:21:41
Ремарка щодо ФСБ, особистої безпеки кандидата та "інформаційної блокади" одного із видань. Почну з останнього. "Завдяки" політичному нігелізму, непрофесіоналізму та простій людській тупості одного з лідерів обласного осередку ПС організація втратила потужну інформаційну підтримку на передодні виборів. Стосовно охорони. Згідно законодавства держава надає охорону та гарантує безпеку кандидату в депутати вразі його письмового звернення. А це брязкання зброєю перед носами виборців та ходіння з нею по сцені - ніщо інше, як примітивні фраєрські понти. Громадська організація "Опора" тільки зафіксувала факт порушення чинного законодавства. І це не тільки порушення законодавства - це кримінальний злочин. Адже носіння зброї (тим більше автоматичної), продаж, зберігання карається Законом. Якщо Ярош дійсно хоче навести в Україні лад, створити в державі правові відносини, повагу до законів - він просто зобовязаний власним прикладом продемонструвати законопослушність та правову культуру. Стосовно загрози з боку ФСБ хочу поділитися деякими спостереженнями. Як не дивно, але суттєву інформаційну підтримку ПС отримує саме з Росі. На першому етапі політичної кризи путінська пропоганда лякала своїх же громадян бандерами. Але це викликало посмішку в росіян - ніхто в ці байки не вірить, бандерівців нема. Але ж "Правий сектор" існує! В Російських ЗМІ почали продукувати міфи про підступність, ворожість та силу "правосеків", щоб виправдати свої шовіністичні дії на сході України. В російських газетах та каналах "Правий сектор" згадують частіше, ніж в Україні. Чим не політична розкрутка ПС? Показуючи на телебаченні молодиків з ланцюгами на мітингах, чиновників в мусорних контейнерах "кисельови" волають: "Ось погляньте на справжнє лице сучасного фашизму!!!". І росіяни вірять... Фігура Яроша в ідеологічному плані дуже вигідна, щоб її ліквідувати. Проте це тільки мої власні спостереження

Горянка 2014-10-20 / 20:56:57
Ще сьогодні зранку....Закарпаття онлайн було тим виданням, яке від самого початку створення підтримувало і висвітлювало діяльність Правого Сектору Закарпаття. Однак зараз припиняє будь-які публікації на цю тему, принаймні - до ОФІЦІЙНИХ і ПУБЛІЧНИХ вибачень з боку речника ПС

чужинець 2014-10-20 / 19:29:34
Читаєш таку фігню і зразу приходить думка - а чия , власне, " ОПОРА"?... Чи в курсі ці "спостерігачі" , які "коридори безпеки" організовують для кличків та подібних, котрі відвідують край? Скільки в них охорони та яке іі озброєння, включно засобів звязку? Чи Конституція це циганське дишло - куди поверну, туди й вийшло? А як на рахунок права на особисту недоторканність? А те, що людина з фронту, на відміну від піарщиків, і є номером 1 в списках ФСБ на фізичне знищення? Наша міліція нас береже???... І чомусь нікого там немає з "дешево побитих на піар агітаторів", і хлопці адекватні, і присутні згуртовані... І особистоі загрози ніхто не відчував, тільки повагу. До людей честі, нашоі в тому числі....
Питання друге - а в чиі степи заізджає зараз це правдолюбиве та послідовне видання і в якій ролі?
Можете видалити і цей коментар, Пане Адмін...

Микола 2014-10-20 / 18:37:26
Бандюки ходять по містах з калашами, а мусорня бехдіє, їм би лиш хабарі брати і простого смертного за кражу куриці посадити...

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини