В Ужгороді відкрився міжнародний форум бізнесменів України та ЄС (ФОТО)

Закарпаття бере на себе відповідальність за побудову ефективної платформи безпосередньої прямої взаємодії бізнесу України та ЄС. Акцентується саме на експорті в ЄС.

В Ужгороді відкрився міжнародний форум бізнесменів України та ЄС (ФОТО)

Сьогодні в Ужгороді відкривався міжнародний форум «Експорт в ЄС». Закарпаття бере на себе роль головних воріт між Україною та ЄС.

Організатори форуму – Закарпатська обласна рада та спеціалізована виставкова компанія «Кратос»  (м. Кривий Ріг), що є ініціатором цього проекту, - повідомляє прес-служба закарпатської облради.

Учасниками зареєстровані представники Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії, очікуються гості з інших країн ЄС.  З України зареєстровано представництво західних, центральних, північних, південних та східних регіонів, зокрема й Донбасу.  Серед українських підприємств – «Мотор-Січ», Укроборонпром. Широко представлені й компанії із Закарпаття, які експортують свою продукцію в країни ЄС. Всього беруть участь понад 150 компаній.

Учасниками  форуму є і  агенства регіонального розвитку з Угорщини, Чехії, Словачиини, угорсько-українська торгово-промислова палата, угорсько-сербська торгово-промислова палата, представники чотирьох міністерств українського уряду, Клуб експортерів України, Європейсько-українське енергетичне агентство.

Форум розпочав роботу в четвер о одинадцятій годині за участі представників органів влади, генеральних консулів, директорів торгово-промислових палат.

Як повідомив технічний організатор форуму директор компанії «Кратос» Дмитро Мірошніков, захід має стати потужним стимулом для тих підприємств, які мають намір освоювати нові ринки у Європи. Це актуально і з огляду ратифікації угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Голова оргкомітету форуму, перший заступник голови обласної ради Василь Брензович наголосив, що учасниками форуму зареєстровані понад 150 підприємств, компаній, агенцій та інших структур із Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії, інших країн ЄС. Серед учасників, за повідомленням Василя Брензовича,  і офіційні делегації із краю Височина та Пардубіцького краю Чеської Республіки, Угорщини. Широке представництво і підприємств зі всієї України - західних, центральних,північних, південних та східних регіонів, зокрема і Донбасу, а також наших, закарпатських.

«Організовуючи форум, ми розуміли, що час для цього важкий і буде нелегко зібрати учасників, проте ми також свідомі, що цей форум потрібний, як ніколи, що ті нові ділові відносини, ті угоди, що будуть укладені в результаті форуму, можливо, і не одразу, пізніше - це економічна безпека та незалежність Української держави, без якої неможлива політична незалежність і незалежність взагалі. Ваша участь - це ще одне підтвердження, що Україна має у світі багато щирих друзів, що наша країна розвивається і має чудові перспективи», - зазначив Василь Брензович.

Голова обласної ради Іван Балога подякував за таку увагу до форуму і за участь у її роботі численних компаній.

«Інвестиційна діяльність, розвиток транскордонного співробітництва, розбудова прикордонної інфраструктури – серед найважливіших пріоритетів діяльності обласної влади. На сьогодні Закарпаття має офіційно встановлені партнерські зв’язки з 14 регіонами країн Європейського Союзу – Угорщини, Словаччини, Чехії, Польщі, Румунії, Хорватії, Німеччини, Іспанії та іншими. Закарпатська область як цільовий регіон України бере активну участь у 5-х програмах партнерства і сусідства Європейського Союзу. До прикладу, лише в рамках Програми «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна» на Закарпатті протягом останніх років реалізовано майже 50 проектів соціального, гуманітарного, туристичного, екологічного та економічного спрямування на загальну суму понад 30 мільйонів євро. Я не випадково виокремив цей напрям – створення інвестиційно привабливого іміджу для Закарпаття – він серед основних пріоритетів нашої діяльності. Закарпаття має великий потенціал, який великою мірою ще не розкритий». Керівник ради запевнив присутніх, що область завжди відкрита для серйозних партнерів. 

Голова обласної державної адміністрації Василь Губаль підкреслив, що Закарпатська область в силу свого геополітичного положення - межування з чотирма європейськими країнами - має можливість стати майданчиками для реалізації наших устремлінь до Європи.

Янка Буріанова, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді, запевнила, що Словаччина прагне стане своєрідними воротами для експорту товарів із Закарпаття у Європу. «Також ми можемо стати й воротами для залучення європейського  капіталу у розвиток вашої економіки. Так, в Україні нелегкі часи, але  друзі з Європи готові й надалі вам допомагати», - каже дипломат.

Підтримав організацію і проведення подібних форумів на Закарпатті задля зміцнення міжнаціональних зв'язків області та України вцілому і Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї.

Форум триватиме три дні. У суботу відбудеться урочиста церемонія закриття форум та нагородження учасників дипломами. 

 
 
 
18 вересня 2014р.

Теги: форум, бізнесмени, ЄС

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини