Як Ужгород зустрічав героїв із зони АТО (ФОТО)

Коли Україна скандує "Героям слава!", кожен з нас розуміє, що це не міфічні герої, і навіть не героїчні постаті минувшини. Сьогодні герої - це вони: молоді хлопці, що побували у самому пеклі - у зоні АТО. Ті, хто приїжджає додому, аби через 10 днів відпустки знов повернутися туди. Боронити нашу країну. І саме як героїв їх слід зустрічати.

Як Ужгород зустрічав героїв із зони АТО (ФОТО)

Сьогодні в Ужгород приїхали бійці 15 гірсько-піхотного батальйону. Ті, що відбивали Луганський аеропорт. І були в Іловайському котлі.

Громадяни, активісти, волонтери і родичі зібралися перед облмуздрамтеатром. Саме там мала відбутися зустріч. Однак потім вдалося з’ясувати, що хлопців туди не привезуть. Нібито зустріч відбудеться на території військової частини, що по вулиці Другетів. Причину таких змін не пояснюють. Втім, як і не пояснюють, чому автобус змінив маршрут і в’їхав у місто не як планувалося, а по об’їзній. В результаті представники місцевого АвтоМайдану були змушені наздоганяти автобус, хоча планували супроводжувати його більш урочисто.

Військові приїхали. Доволі "ріденько" заграв військовий оркестр. Одну композицію. Втомлені, але з усмішками, військові виходили з автобуса. Щиро дивувалися, коли незнайомі дівчата і жінки кидалися на шиї і обіймали зі словами "Дякуємо!". Сльози. Усмішки. Сльози. Гімн. Сльози. Обійми. Сльози.

Журналісти допитуються, коли буде урочиста частина. Волонтери розгублено оглядаються, бачачи, що декотрі з бійців уже відходять до КПП. 

Урочистої частини так і не було. Активісти перешітпувалися між собою: "Як, навіть на 5 хвилин? Навіть "дякую" не скажуть?". Звісно, для хлопців та їх родичів головне, що вони зараз вдома. Однак... Хіба не про них ми гордо кажемо "Героям слава!"?

Закарпаття онлайн. Фото Євгена Андриканича

13 вересня 2014р.

Теги: герої, військові, волонтер

Коментарі

Вуйко Славко 2014-09-15 / 01:25:12
Як зустрічають загиблого українці:
https://www.youtube.com/watch?v=tMjl1euADEg&feature=youtu.be&app=desktop

Вуйко Славко 2014-09-14 / 19:16:21
Євросоюз у межах Асоціації форсує «прозорий ринок землі в Україні». Ми не хочемо ринку землі у розумінні Євросоюзу. Земля повинна належати виключно українцям!!! Прохання до Свободи публічно пояснити українцям ситуацію у цьому питанні. Бо Яцено-Турчинови поза нас роблять казна-що – яка тут «прозорість»!

Закарпатець 2014-09-14 / 17:48:47
Йсе дуже сильні люди а не ЧМОшники якісь..........так що пУТІн іди у гуз.цю..........

Вуйко Славко 2014-09-14 / 12:40:24
Заява ВО "Свобода": Відтермінування Угоди про асоціяцію України з Европейським Союзом – невиправдана поступка агресору
ВО "Свобода"
13 вересня 2014

Відтермінування запровадження Угоди про асоціяцію України з Европейським Союзом в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі до 31 грудня 2015 року, домовлене 12 вересня на тристоронній зустрічі України, Европейського Союзу та Російської Федерації, є невиправданою поступкою російському агресору. Замість рішучого руху до Европи та остаточного віддалення від Москви, Україна грузне в трясовинні тимчасових домовленостей з ЕС та подальших консультацій з агресором. З політичної точки зору, учорашній крок у зовнішній політиці України є хибним. Відкладення дії ЗВТ із ЕС, прийняте по суті на вимогу Москви, продемонструвало брак спроможности протистояти російській політиці шантажу, обману та агресії, що має на меті недопущення европейської інтеграції України. Це рішення також показує, що рівень рішучости ЕС у стосунках із Росією є недостатнім. ВО "Свобода" після завершення підписання Угоди про асоціяцію усіляко підтримувала ідею її якнайшвидшої ратифікації українським парламентом, розуміючи, що затримки створять нові ризики у протистоянні з агресором. Ми були і є категорично проти проведення будь-яких консультацій щодо цієї Угоди з Росією, тим паче в час, коли Путін здійснює пряму військову агресію щодо нашої території і вбиває наших громадян. Ситуація відтермінування дії ЗВТ із ЕС вдарить по швидкості реформування нашої економіки. Ба більше, сьогодні ніхто не може дати впевнених гарантій, що зону вільної торгівлі з ЕС дійсно буде запроваджено 2016 року. А тим часом продовження корупції, зумовленої лазівками у законодавстві, робота на базі старих стандартів та нереформованих органів влади може знівелювати вигоди від преференційного режиму ЕС та збереження преференцій ЗВТ із країнами СНД. Стратегічним напрямком розвитку зовнішньої торгівлі України має стати ЕС та решта світу, а не загарбницька Росія, яка підпорядковує економічну співпрацю політичній доцільності. Вже зараз завдяки режиму односторонніх торгових преференцій у першому півріччі український експорт до ЕС зріс на 1,3 млрд доларів. Водночас відбулося падіння експорту до РФ на 2,5 млрд доларів, що є результатом широкомасштабної торгівельної війни без правил з боку Путіна. Він прагне понад усе заблокувати европейську інтеграцію України. Війна з путінською Росією є комплексною і багатовимірною. І ми не маємо права її програти! Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

ужгородець 2014-09-14 / 12:31:50
Бережи вас Господи повсюди і у всьому.

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини