У Іршаві на День Незалежності волонтери зібрали понад 7 тис грн на підтримку українським військовим

24 серпня Іршавщина долучилася до волонтерського руху Закарпаття. На центральній площі міста вчора розгорнули благодійну ярмарку. Буквально за кілька годин вдалося зібрати більше 7 тисяч гривень.

У Іршаві на День Незалежності волонтери зібрали понад 7 тис грн на підтримку українським військовим

Як повідомляє Іршавська міськрада, у неділю всі небайдужі іршавчани мали змогу долучитися до матеріальної допомоги військовикам. З ініціативи громадського активіста Віталія Світлика, за підтримки Іршавської міської ради, народного депутата України Павла Балоги, майстрів народної творчості, приватних підприємців – Івана Барни, Василя Жупанина, Тетяни Лойко (магазин «Наш школярик»), Сергія Карабиньоша, Віктора Сочки, магазина кондитерських виробів «Вацак», установ - Іршавського РБДТ, Іршавської ДШМ, відділу культури і туризму РДА в Іршаві організували захід, основною метою котрого став збір коштів на потреби солдатів у зоні АТО.

На центральній площі міста можна було придбати книжкову та сувенірну продукцію, вироби майстрів народної творчості, картини іршавських митців, солодощі. Кошти отримані від продажу були вкинуті до скриньки, яка була розташована в центрі площі. Приємно, що знайшлося багато людей, котрі не тільки купляли продукцію, а й кидали гроші до скриньки. Іршавський будинок дитячої творчості представив чимало робіт, які виготовлені руками юних і талановитих мешканців району. Картини вихованців студії образотворчого мистецтва, вироби гуртківців лозоплетіння, бісероплетіння, вишивки, гончарства, декору користувалися неабияким попитом. Також за символічну суму можна було спробувати себе у виготовленні гончарних виробів. Майстер-клас від Олександра Дворака привернув увагу багатьох іршавчан, як дорослих так і малих.

Сувеніри із державною символікою - авторські брилки, магніти, браслети із брендом закарпатського волонтерського руху, питна вода «Сльози сепаратиста» - продукція, яка була виставлена на продаж від ініціаторів заходу. Під час ярмарки юні вокалісти виконали кілька патріотичних пісень.

До присутніх також звернувся житель міста Сергій Бугайцов, старший сержант 128-ої механізованої бригади м.Мукачево, який із 16 травня по 19 серпня перебував у зоні антитерористичної операції. Зараз він повернувся додому на кілька днів. Сергій Васильович висловив вдячність всім, хто підтримує і допомагає солдатам у такий складний час, відзначив, що ця допомога є надзвичайно важливою та потрібною всім, хто знаходиться на передовій. Із відчутним тремтінням голосу хвилиною мовчання попросив вшанувати пам'ять загиблих юнаків у зоні АТО. Після цього всі бажаючі поклали запалені свічки до стенду зі світлинами закарпатців, які не повернулися додому живими.

Присутні запустили в небо ліхтарики, як знак поваги та пам’яті про всіх, хто загинув під час подій на Сході та в період Революції Гідності.

Під час виступу гість заходу – заслужений артист України Олександр Садварій візначив, що наша сила в єдності, допомозі один одному та підтримці і разом із наймолодшими іршавчанами на сцені заспівали пісню «Разом друзі».

У ході ярмарки маленькі жителі та гості міста написали листи та підготували малюнки для підтримки духу наших солдатів. Всі листівки та зібрані кошти вручили Сергію Бугайцову, який знову відправиться у зону бойових дій. На зібрану суму планують закупити речі необхідні на передовій. Зокрема,  захисні окуляри, батарейки, акумулятори, рюкзаки тощо.

Насамкінець заходу ведучий Іван Котубей відзначив, що до 23 річниці Незалежності України місто має новий невеликий фонтан у сквері перед адмінбудівлею міськради. Його назвали фонтаном єднання. Нехай він стане символом єднання душ, сердець, єднання України.

25 серпня 2014р.

Теги: незалежність, волонтер, Іршава

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини