— Через ажіотаж навколо зростання ціни на борошно багато виробників підняли ціни необгрунтовано, адже нового врожаю ще не було. Однак невдовзі хліб таки подорожчає. Якщо сьогодні після виборів почнеться господарська робота, знизиться ціна на борошно, то вона знизиться і на хліб або хоча б триматиметься на теперішньому рівні, — вважає директор ВАТ «Ужгородхліб» Анатолій Токарчук.
Асортимент хлібобулочних виробів у мешканців Ужгорода достатньо великий. Проте, крім користі, хліб може завдати організму й шкоду. Найнебезпечнішими для організму людини є хімічні добавки, які додають у хліб для подовження терміну реалізації, збільшення об’єму (хліб стає пухкий, ніби накачаний повітрям), покращення смаку та вигляду. Такі добавки використовують багато пекарень. Проте є хліб, до якого «хімії» не додають. Це продукція від ВАТ «Ужгородхліб». Розповідає його директор Анатолій Токарчук:
— На сьогодні ми — підприємство зі своєю історією, традиціями, міцним колективом фахівців. Ми зберегли ті традиції, які були раніше, коли люди ще не знали про синтетичні покращувачі й працювали за класичними технологіями, хоч це і велика спокуса, адже одразу зростають прибутки, хоча й за рахунок користі для здоров’я.
Порадившись зі спеціалістами, винесли спільне рішення, що не будемо додавати в тістову заготовку добавки, хімічного складу яких ніхто достеменно не знає. Все це засекречене, запатентоване, імпортного виробництва, тому ми і не хочемо ризикувати здоров’ям наших споживачів. Наша продукція надходить також у дитячі садочки, школи... Ми вдячні людям, які купують нашу продукцію, адже вони підтримують виробника та наш робочий колектив, який налічує близько 200 чоловік. Крім того, торік ми сплатили близько 0,5 млн. грн. податку в Пенсійний фонд. Сьогодні в нас нелегкі часи. Кілька років тому в нас були чотири фірмові магазини «Золота нива», «Колос», які від нас відібрали, а цьогоріч ще два магазини. Таким чином, ми втратили місця реалізації. З цієї ситуації виходимо завдяки супермаркетам, які беруть нашу продукцію під реалізацію, та нашим фірмовим кіоскам».
Асортимент продукції ВАТ «Ужгородхліб» досить широкий: житньо-пшеничної продукції налічується 9 видів, пшеничної — 10, 17 видів булочних виробів, а також сухі сніданки (сухарі). Серед кондитерських виробів: вівсяне печиво, пряники, тістечка , торти, рулети. Вся продукція реалізується свіжою, лабораторія слідкує за якістю виробів. Виробляються хліб і хлібобулочні вироби з пшеничного та житнього борошна відмінної якості. Значна увага приділяється житнім виробам, адже житній хліб особливий і дуже корисний для організму.
Вікторія Сабо, студентка УжНУ, РІО
08 вересня 2007р.
Теги: