В Ужгороді ДАІшники втекли від «Дорожнього контролю» з приватними посилками начальника в багажнику (ВІДЕО)

В Ужгороді вкотре і гучно, практично – на всю Україну, «прославилися» підлеглі підпільно призначеного на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області Сергія Шаранича. Цього разу чергова пригода, в яку влипли правоохоронці, супроводжувалася майже комедійними обставинами.

В Ужгороді ДАІшники втекли від «Дорожнього контролю» з приватними посилками начальника в багажнику (ВІДЕО)

Близько 2-ї години ночі 12 липня трійко інспекторів ВДАІ Ужгородського МВ УМВС зупинили на проспекті Свободи в обласному центрі Закарпаття, неподалік будинку №43, автомобіль BMW на столичних номерах. Передбачали, вочевидь, заробити. Поки тривало попереднє з’ясування причин зупинки, до місця події під’їхало ще одне авто. І лише тоді ДАІшники зрозуміли, що ця ніч для них видалася справді невдалою: водіями та пасажирами обох авто виявилися учасники спільного рейду одразу трьох «Дорожніх контролів» – загальноукраїнського, закарпатського та ужгородського.

Оскільки стражі доріг, як це з ними часто буває, не змогли пояснити причину зупинки автомобіля, підковані на законах «дорожньоконтролівці» впевнено перебрали ініціативу на себе і почали з’ясовувати законність дій самих ДАІшників.

Насамперед, вони з’ясували, що в інспектора, що безпосередньо зупиняв авто, в кобурі відсутня табельна зброя. А значить, він не мав права приступати до виконання службових обов’язків.

Упійманий на гарячому ДАІшник (як потім з’ясувалося, Віталій Петечела), котрий, схоже, тієї ночі просто вийшов з колегами на дорогу трохи «покосити», почав одразу шукати якісь виправдання і не придумав нічого кращого, аніж сказати, що через терміновий виклик, пов’язаний з пошкодженням дорожнього полотна, він залишив свій пістолет в  оперативного чергового міськвідділу. Чим ще більше ускладнив і без того складну ситуацію. І помітно занервував, коли «дорожньоконтролівці» запропонували викликати його старшого, аби з’ясувати ситуацію з відсутністю зброї.

Далі представники «Дорожнього контролю», цілком законно знущаючись над «стражами доріг», на підставі ст. 3 Закону України «Про міліцію» попросили ДАІшників відкрити багажник службового авто – мовляв, є підозра, що ті перевозять зброю і наркотики. Після того, як уже цілком дезорієнтовані міліціонери невпевнено відмовилися, хлопці з ДК самі заглянули через заднє скло у багажник і виявили там дивні пакети зі служби доставки «Нова пошта».

По ходу з’ясувалося, що в екіпажу міліцейського автомобіля 0575 відсутнє свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Те саме, за відсутність якого вони штрафують інших водіїв на суму в 425 гривень.

Оскільки очевидним був цілий ряд порушень, «дорожньоконтролівці» зателефонували за номером «102» і викликали на місце події слідчо-оперативну групу міліції. А поки та неохоче їхала, встигли з’ясувати, що пакунки «Нової пошти» в багажнику службового авто належали приватній особі. І не простій. А безпосередньому керівникові інспекторів – начальнику ВДАІ Ужгородського МВ УМВС Олексієві Співаку. Тому самому, до речі, що показово на 9 Травня почепив на груди "колорадську" "георгіївську стрічку".

Після виявлення в багажнику службового авто дивних пакунків з невідомим вмістом, ДАІшники занервували ще більше. І перед тим, як на місце приїхали їх колеги зі слідчо-оперативної групи чергової частини міськвідділу, не знайшли нічого кращого, як просто зачинитися в салоні своєї автівки. Якийсь час один з них, що сидів спереду, емоційно спілкувався з кимось по телефону, тоді як інший, на задньому сидінні, знервовано гриз нігті на руках.

Далі події розвивалися за абсолютно неочікуваним сценарієм: щойно представник ДК, який до того стояв попереду міліцейського авто, відійшов до мікроавтобуса слідчо-оперативної групи, водій ДАІшного авто... натис на газ і... втік...

Попри те, що слідчо-оперативна група не зробила нічого, аби повернути ситуацію в рамки закону, ситуацію не завершено: «Дорожній контроль України» пообіцяв донести інформацію про неї в Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ та Адміністрацію Президента України.

Детальніше - у відзнятому відеосюжеті:

14 липня 2014р.

Теги: ДАІ, пістолет, зброя

Коментарі

НЯНЬО 2014-07-26 / 00:35:41
КУРВИ на Донбас паскуд смолавих - люстрацію лише у цинковому гробу їм прощення. Звільнити...у ЖЕК працювати мусор лизати.

друг 2014-07-21 / 08:49:29
А чого їх не наказати? і Співака треба гнати з посади...люструвати треба таких!

ДК Андрей 2014-07-17 / 21:35:08
Проезжая через пгт. Перечин мы заметили автомобиль ГАИ марки ВАЗ д.н.з 07 0121 припаркованный в месте которое не освещается. Мы остановились узнать почему они прячут свой автомобиль в темном месте. В процессе разговора с милиционером мы выяснили что он не имеет нагрудного знака и является командиром взвода патрульной службы, при этом он был одет в форму сотрудника ГАИ. Нам это показалось очень подозрительным, и мы решили выяснить, что здесь происходит. К нам подошел другой милиционер и начал сразу грубить и кричать на нас. Мы сразу позвонили 102 и вызвали следственно-оперативную группу на место инцидента. Все это время эти милиционеры вели себя неадекватно, повышали голос, оскорбляли нас, высказывали необоснованные обвинения, вели незаконную видеосъемку. Нам показалась очень странным их поведение, мы попросили сотрудников СОГ направить этих людей на освидетельствование на состояние алко или наркоопьянения. Пока мы писали заявление и давали пояснения поведение милиционеров полностью вышло из под контроля. Рядом с патрульным автомобилем был припаркован гражданский автомобиль марки ВАЗ. Один из милиционеров начал кричать, что это его авто и если с автомобилем что-то случится, то у нас будут проблемы. Опасаясь того, что этот человек потом сам нанесет вред своей машине, мы предложили заснять на фото и видео то, что автомобиль цел и неповрежден. На что милиционер в грубой форме запретил нам приближаться к его авто. Опасаясь неадекватных действий со стороны милиционера мы не подходили к его авто. После этого он побежал фотографировать машину на которой мы приехали. Все это сопровождалось нецензурной бранью, обвинениями в том, что мы находимся под воздействием алкоголя или наркотиков и угрозами в наш адрес. Мы начали переживать, что милиционеры своими неадекватными действиями могут нанести вред нашим жизням или здоровью мы поехали вместе с СОГ в Перечинский райотдел, и там закончили давать показания. Потом мы проследовали в Ужгородский наркодиспансер и прошли освидетельствование, которое, естественно, показало, что мы абсолютно трезвы. Пока на службе у милиции будут находиться подобные личности, простые люди не могут чувствовать себя в безопасности. Эти люди с оружием в руках представляют угрозу обществу. Ведь они могут в любой момент совершить преступление и прикрываясь погонами попытаться уйти от наказания. https://www.youtube.com/watch?v=khyeKAyiDVk

Вася з Березного 2014-07-16 / 10:35:15
Тот шо за рульом підар редкосний, ФОЗЕКОШ його фамілія,робив ту в нас в ДАІ в Березному, хабарник путіносос!!! Був раз мене штрафанув за неправильну стоянку, гроші чекав шо я му дам, а х..й му в рот! Сказав я йому щоб писав протокол! Знаву шо нарушив, ліпше державі заплатити як таким у..обкам!!! Поувольняти всіх ДАІШНИКУ!!! Набрати НОВИХ нормальних!!! А не туті шо були туті і лишилися. І далше роблять безпредєл!!!

цікавий 2014-07-15 / 13:48:35
Це не вони виподково, втіуаючи, протаранили бетонний стовп по вулиці Українській? Там повністю повалений бетонний стовп.

водій 2014-07-15 / 13:16:39
Ех, вуйку, вуйку (2014-07-14 / 23:23:59)…

Якби ти, оленю, знав, що сьогодні без зброї даішник не на службі, а на «заробітках», ти би х… не писав.

Війна ж іде, козле, «не пужаний» з 90-х років, а хтось і так гребе, не озираючись!

Петушила 2014-07-15 / 09:52:22
руки з карманів повитягуйте

Ivan 2014-07-15 / 06:40:46
A to buly jakis hopnyky,abo tunejadci jim nexerrobyty ot i xernjoju stradajut

вуйко 2014-07-14 / 23:23:59
Ужас бидло де буде порядок,Міліцію унизили до плінтуса 90 роки.Ти бику ко такий де його зброя.

Джек 2014-07-14 / 22:51:08
цей петушило є в однокласниках, можна там його трохи потролити)

міжгіря 2014-07-14 / 19:53:40
то не петечела по петушило він працював в міжгірї не довгийчас підарас кончений взяточник

ужгородка 2014-07-14 / 18:27:33
Ржаки, а не міліція :))

земляк 2014-07-14 / 15:37:03
Бидлотище, однозначно!

Ось тому, нас й хоче завоювати кремлядь на чолі з путіноїдами: Орді потрібні такі мудаки в погонах та... кріпостна челядь!

май русин 2014-07-14 / 14:09:32
Нічого не помінялося, менти якими були до Майдану, такими ся і обстали. А при Шараничови стало ищи май хуже. Йдеме прямов дорогов до третого Майдану. І веде нас Шаранич

Володимир 2014-07-14 / 13:30:36
Ще раз доказує, що в Україні закону нема. Не праві не ті ні інші. Попробував би хтось отак підійти до поліцейськрго за кордоном. Завалить нахрен. Усю прогнившу систему потрібно як найшвидше міняти.

Юрій Петрович 2014-07-14 / 11:44:50
https://www.youtube.com/watch?v=1yyOoXPupWw&list=UUQ6KrGWA8z-Qz6kcZVbfE6A

Ужгород 2014-07-14 / 11:42:24
https://www.youtube.com/watch?v=Wl0Wc5bou6o&list=UUjQI53GOCndkLVEY2oI9eaw

Водій 2014-07-14 / 09:49:07
Розжимається очко у ментів після майдану, почуствовалися обратно на конях. молодці хлопці, треба їх прижучовати, а то в Європу на старовладних рейках їдеме.

НОВИНИ: Кримінал

14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
» Всі новини