Рахівська райрада постраждалим під час Революції та в ході АТО, а також на переселенців виділила понад 1 млн грн

Завершилось друге пленарне засідання 19 сесії районної ради VI скликання. Присутніми в сесійній залі були 22 депутатів із 42. Виявилась нетривала затримка із початком, адже секретаріату вдалось зареєструвати тільки 21 обранця, тож терміново шукали 22-го для формування більшості.

Рахівська райрада постраждалим під час Революції та в ході АТО, а також на переселенців виділила понад 1 млн грн

Депутати затвердили порядок денний, обговорений на засіданні президії ради. Нагадаємо, йшлося у тому числі і про легітимізацію рішень, прийнятих на попередньому пленарному засіданні 19 червня та визнання їх правомірними.

Також депутати затвердили програму матеріально-технічного забезпечення роти охорони районного військового комісаріату та інших військових підрозділів, розташованих на території Рахівського району. Про створення таких формувань, які нестимуть службу при в’їзді до Закарпаття, 2 липня під час виїзної наради на полігоні під Ужгородом, де нині базується батальйон територіальної оборони області, повідомив голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко.

Внесли зміни і до районної програми «Турбота», у якій розширили перелік категорій населення, які можуть отримати матеріальну допомогу від держави. Так у програму внесли можливість виплат членам сімей загиблих, постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту, які розпочалися в Україні з 21 листопада 2013 року, а також сім’ям загиблих мешканців Рахівського району – учасників антитерористичної операції. Передбачили і кошти на транспортування, харчування і розміщення в санаторіях, готелях та інших закладах району сімей військовослужбовців та осіб, які прибули в район з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та регіонів України, де проводиться антитерористична операція. Загалом сума передбаченого фінансування склала понад 1,1 млн. гривень. Окремо наголосили, що відшкодування отримають і сім’ї, потерпілі від наслідків негоди у селищі Ясіня та селі Чорна Тиса 6 липня. Для них у програмі зарезервували півмільйона гривень.

Під час засідання виступив колишній голова райради Микола Беркела, який закликав головуючого Михайла Фірку власноруч підписати рішення минулого пленарного засідання. Нагадаємо, 19 червня за станом здоров’я того було госпіталізовано і головуючим на сесії обрали Петра Бочкора, який і підписав згадані рішення. Через це та інші правові нюанси прокуратурою району було надіслано до районної ради відповідне подання.

Для того, щоб уникнути таких суперечок на час відсутності голови чи заступника ради, депутатами було запропоновано внести зміни до регламенту і передбачити можливість обрання головуючого зі складу депутатів.

Насамкінець виступив депутат обласної ради Микола Бережанський. Він закликав присутніх припинити чвари і відкинути політичні амбіції та почати працювати на розвиток району. Також він запропонував обговорити проект відкриття на базі Великобичківської школи-інтернату філію коледжу від Ужгородського університету. Це дасть змогу закласти основу для об’єднання Тячівського та Рахівського районів та якісної підготовки кадрів для Рахівщини.

11 липня 2014р.

Теги: постраждалі, революція, Рахівська райрада

Коментарі

Бичківець 2014-07-12 / 17:29:46
Пропозиція Миколи Бережанського слушна на часі, тому проект заслуговує на увагу і підтримку громадськості. Тим більше, що школа-інтернат є цілісним освітянським майновим комплексом і була запроектована і побудована з високим рівнем власної життєдіяльності.

НОВИНИ: Соціо

21:41
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 18
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 9
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини