Однією з складових свята стала презентація локального маршруту "До витоків Чорної Тиси", який був промаркований з основною метою привернення уваги до села Чорна Тиса та активізації розвитку сільського туризму у цьому селі.
"Гуцульська ріпа" — свято на честь головного карпатського овочу – ріпи (інші назви – мандибурка, бараболя, бульба). Під час конкурсу відбуваються змагання серед кулінарів – на найшвидше, найсмачніше та найвишуканіше куховарство. Гості дегустують наїдки під акомпонент троїстих музик.
У програмі свята - ознайомлення з побутом місцевих жителів, приготування традиційних місцевих блюд з ріпи (парена, варена, печена, терта, товчена ...), приготування бограчу на папороті, а також конкурси та виставка-продаж.
02 вересня 2007р.
Теги: