На останній адмінкомісії в Ужгороді розглядали штрафи за розкидане сміття, проституцію, куріння в невстановлених місцях

Минулого тижня адмінкомісія розглянула протоколи про адміністративні правопорушення, складені на 21 ужгородця. Шістьом присудили мінімальний штраф – 51 гривню за куріння у громадських місцях: на автобусних зупинках, на території автовокзалу. На таку ж суму покарали ужгородця, котрий на вул. Насипній вигулював свого собаку без намордника і повідка, в результаті чого пес покусав значно меншого за нього сусідського собачку.

Цигана, що мешкає на вул. Тельмана, заочно (на засідання комісії він не з’явився) оштрафували на 340 гривень за те, що розкидав сміття з контейнерів. Ту ж суму муситиме сплатити житель вулиці Високої, який так само насмітив на контейнерному майданчику. Не прийшли на засідання адмінкомісії й дві повії, котрих правоохоронці впіймали на наданні сексуальних послуг клієнтові – той начебто заплатив дівчатам по 500 гривень. Оскільки ловлять цих ужгородок на проституції вже не вперше, на них накладено максимальний штраф – по 255 гривень.

Підприємець, який без дозволу торгує квасом на площі Петефі, сплатить до скарбниці теж максимальну суму, але соліднішу – 1700 грн. Муніципальна поліція вже попереджала його про необхідність оформити дозвіл, проте чоловік на попередження не реагував. А от ужгородка, що викинула до загального смітника будівельні відходи, свою вину визнала й одразу погодилася заплатити 340 гривень штрафу. На засіданні дівчина пояснила, що не знала про таку заборону.

Ще кількох містян оштрафували за порушення тиші в нічний час. Один з них допізна слухав гучну музику, другий – занадто голосно сварився з дружиною, третій – щось святкував о 5-ій ранку. За це чоловікам присудили штрафи від 85-ти до 255 гривень. Аж два протоколи склали «муніципали» на підприємця, котрий торгує на площі Кирила і Мефодія. Той, по-перше, не покосив біля свого кафе траву, а по-друге – незаконно виставив 4 столики. Чоловік сказав, що легалізувати терасу не збирається, бо платити за неї треба 1 тис. грн. щомісяця. Члени адмінкомісії поставили порушника до відома, що за таких обставин штрафуватимуть його щоразу, як на нього складатимуть протокол.

На наступне засідання перенесли розгляд питання про порушення правил торгівлі тютюновими виробами. Під час одного з рейдів, які тепер активно проводять правоохоронці і представники міської влади, було встановлено, що продавчиня «АВС» на вул. Корзо продала цигарки неповнолітньому. На засіданні адмінкомісії жінка стверджувала, що не робила цього, тож розібратися, хто каже правду, члени комісії не змогли – вирішили запросити на наступне засідання неповнолітнього покупця. 

Керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради зауважив, що такі рейди проводять досить часто. Встановлено вже 3 факти продажу сигарет неповнолітнім. «Це буде тривати до того часу, поки підприємці не зрозуміють, що продавати алкоголь та цигарки неповнолітнім неприпустимо», – прокоментував пан Волосянський. Але є позитивна тенденція, бо під час останнього рейду у підставного неповнолітнього постійно вимагали документи і відмовляли йому у продажу цигарок чи алкоголю. 

Загальна сума штрафних санкцій цього разу становить 9 тисяч гривень. На минулому ж засіданні адмінкомісії наклали штрафів на 34 тисячі гривень, з них половину ужгородці вже сплатили. Така значна сума пояснюється тим, що протоколи були складені за торгівельні тераси, на які роками нема дозволів.

Олександр Волосянський зазначив: «Стараємося вплинути на те, аби штрафи сплачувалися добровільно. Хто не хоче, – матиме справу з виконавчою службою, яка додатково обмежить виїзд боржників за кордон. Власникам 20 нелегальних терас ми на минулому засіданні адмінкомісії сказали, щоб оформляли документи і працювали на законних підставах. На сьогодні 14 терас уже мають документи – це добрий показник. Ми поставили собі за мету до середини липня обстежити всі тераси, які працюють у місті. Незабаром плануємо знизити для підприємців ціну квадратного метра землі під тераси, бо плата нині досить висока (вища, ніж в інших містах України і навіть за кордоном), тож підприємці скаржаться.    

За весь минулий рік штрафів було накладено всього на 100 тис. грн., з них добровільно сплатили тільки 10 тисяч і всього 4 тисячі стягнула виконавча служба. Тобто 90% винуватців так і не були покарані. Тепер працюватимемо інакше, привчаючи містян до порядку», повідомили Закарпаття онлайн в Ужгородській міській раді.

       
 
27 червня 2014р.

Теги: штрафи, адмінкомісія, проституція

Коментарі

іван іванович 2014-06-28 / 10:22:18
Ще би не помішало дивитись, де тим терасам місто є, а то є такі тротуари, де із-за терас пройти двум людям важко, чуть лі не в черзі треба стояти, щоб пройти.

простий 2014-06-28 / 09:45:22
Простих збираються штрафувати, а не прості, псевдопідприємці, що понасраювали кабаки в будинках де люди живуть,і шумлять витяжками і музикою і їхні п'яні клієнти ще півночі потім домовляються, не даючи людям спати, то ті хай собі мило працюють.... надіємось, що і в цьому накінець наведуть порядок.....

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини