Закарпатські журналісти відродили «НеТаємну вечерю» і вручили антиприз «Мадам за викликом» (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 6 червня, в День журналіста, в корчмі-музеї «Деца у нотаря» Павла Чучки зібралося понад три десятки закарпатських журналістів. Не тих, кого в цей день за лояльність нагороджувала влада, а справді авторитетних, що працюють у виданнях, яким довіряють люди. Говорили про проблеми закарпатської журналістики і шукали способи позбутися задавнених і недавніх негараздів у фаховому середовищі.

Закарпатські журналісти відродили «НеТаємну вечерю» і вручили антиприз «Мадам за викликом» (ДОПОВНЕНО)

У підсумку, відроджуючи і продовжуючи традицію неформального журналістського клубу "НеТаємна вечеря", почали з визначення тих осіб, які в той чи інший спосіб своєю діяльністю найбільше дискредитують журналістику. Жодних імен наперед озвучено не було: кожен вписував у анкету власні варіанти прізвищ і в тому порядку, який вважав за потрібне.

У підсумку, спільними зусиллями визначено лідерів журналістського антирейтингу:

4 місце – Віталій Мещеряков (гендиректор Закарпатської ОДТРК, телеканал «Тиса-1», радіо "Тиса ФМ");

3 місце – Олег Подебрій (керівник прес-служби УМВС України в Закарпатській області, колишній прес-секретар екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка) і Лариса Подоляк (газета «Унгвар», сайт «7 днів», що належать екс-меру Ужгорода Віктору Погорєлову);

2 місце – Микола Староста (псевдо «Жалива»), нежурналіст, що дорвався до інтернету під вкраденим брендом «Новини Закарпаття»;

1 місце (з врученням перехідного журналістського антипризу «Мадам за викликом» 2014 року) – Віталій Голуб (головний редактор інтернет-видання «Вся Закарпатська Правда», що належить колишньому кримінальному елементу, а нині депутату Ужгородської міськради Івану Волошину).

ВІдновлена "НеТаємна" вечеря відбулася у презентованому буквально напередодні новому "залі" "Деци", тематично оформленому в пам'ять про визволбну війну угорського народу під проводом Ференца ІІ Ракоці. Як відомо, у тій війні брали участь чимало русинів тодішнього Закарпаття, імена яких виписано на стінах закладу. Сам Павло Чучка каже, що назви цей новий "зал" його ресторанну не має, і жартома пропонує називати його "Ференцварош" (у перекладі з угорської  "місто Ференца") - співзвучно до назви відомого угорського футбольного клубу.

Ведучими заходу стали журналісти Андрій Ганусич і власкор телеканалу "1+1" Наталка Зотова.

Оскільки зустріч відбувалася в День журналіста, господар підготував для медійників і солодкий сюрприз  торт у вигляді друкарської машинки від мукачівських кондитерів з десерт-хаусу "Plaza". При цьому журналісти внесли до чудово оформленого смаколика і власний дизайнерський елемент  відому "візитку Яроша".

Усіх номінантів журналістського антипризу "Мадам за викликом" включно з теперішнім  Віталієм Голубом  Павло Чучка обіцяє увіковічнити на табличках, що будуть прилаштовані на спеціальному декоративному стовпі, який він продемонстрував на завершення зустрічі.
 
Долучився до організації зустрічі і відомий закарпатський селекціонер морозостійкого сорту ківі Генріх Стратон.

Фото Олега Диби, Сергія Денисенка і Юрія Ломакіна

07 червня 2014р.

Теги: мадам, журналіст

Коментарі

О.Д. 2014-06-12 / 01:46:06
Трохи - сам ґазда "Деци", частково - Генріх Стратон, солодощі презентували кондитери з Мукачева. Загалом, був той мінімум, аби захід був не тільки результативним і корисним, але й приємним.

А хто 2014-06-11 / 21:57:18
А хто профінансував цей захід?

СТЕПАН КОБИЛА 2014-06-10 / 19:02:35
І не подякувати ж вам
за журналістські перли
ніхто ні слова на набрав
зате машинку зжерли

Васі 2014-06-10 / 00:22:20


Сикун той, хто ховається за ніком. )) Як кажуть у Фейсбуку, "анонім гірше за підараста". І полемізувати з анонімом - пуста трата часу. От і все. Нічого особистого


Миша 2014-06-09 / 18:41:14
Жалива мав бути першим !

4232 2014-06-09 / 16:23:20


Флуд. Коментар видалено. Адмін


3421 2014-06-09 / 00:13:53
А забули про саму талановиту журналістку Федора Ващука - паніку Шумицьку. Так гузицьов била, так била. А типирь аж меморіальну дошку видкрила Бабидоричу. Ганьба, що такоє пхаєся до журналістики. Дрогальчук помагат із Офіцинським. По мітингови обцюльовалися Видкриття - маленький комуністичний мітинг із Шумицьков, червенов вид сонця та вина, що випила на честь Дня журналіста і другі сегінята з облради, медіацентру та з кафедров журналістики стояли, ги на похороні. Небожата, навіть добру справу перетворили у фарс.

читач 2014-06-08 / 20:30:09
а Шветка Ковбиця знає про це?

севлюшський 2014-06-08 / 14:23:59
Жаливу фінансував брат Бушко - від кабака і до сайту

.... 2014-06-08 / 13:33:00
Жалива добився всього сам, а Мещеряков, Подебрій,Голуб отримали все готове в рота.

Що Мещеряков рідкісна гнида це факт, як факт його співпраці з російським ГРУ.

Не забувайте, що він раніше працював на ФСБ та Сидора.

О.Д. 2014-06-08 / 12:23:18
Тому, хто підписався Жаливою

Щоби було зрозуміло, особисто я поставив Голуба лише на третє місце. Бо це лише кишенькова серлива "птаха" кримінальника Волошина. Жаливу, здається, четвертим. Бо це взагалі особина, що лише тулиться до журналістики. А перший у мене - Мещеряков. Це антимайданне зло, яке зараз продовжує отруювати всю область ратушняківщиною і погорєловщиною. Масштаби його деструктиву значно більші - і в недавньому минулому, і сьогодні. І він мав би бути люстрований першим на Закарпатті, де він був (і залишається) одним зі стовпів режиму Януковича. Другим у мене Подебрій. В силу займаної посади, власним переконанням і паскудним методам роботи ця особина продовжує завдавати непоправної шкоди Закарпаттю та журналістиці, яку дискредитує "якісно" і послідовно.
До організації заходу, підбору його учасників, а тим більше - до процесу голосування і підрахунку голосів, не маю жодного відношення. А результати голосування колег, яких поважаю, мене приємно здивували. Тобто, моє приватне ставлення до ситуації практично збіглося зі ставленням інших учасників відродженої "НеТаємної вечері".

спортсмен 2014-06-08 / 11:26:58

Хотів би підтримати думку «Йовжіко 2014-06-07 / 19:49:14», щодо С.Селменського із «Спорт-тайму».

Щодо зализування Блюку чи О.Ледиді по життю чи у газеті - це факт загальновідомий і доведений не одною його статтею у «Спорт-таймі».

Але більш великим гріхом С.Селменського, на мою думку, є «кришування» підкупу футбольних арбітрів та його «вплив» на призначення суддівства на «жирні» матчі обласного чемпіонату. Що теж відомо, але вже у «вузькому колі» «околофутбольних діячів».

Тому антиприз у номінації «спортивна журналістика» однозначно, на мою думку, за ним.

Погоріляк 2014-06-08 / 09:37:59
А чи показував на тайній вечері вам своє посвідчення, так званного журналіста, славнозвісний Перечинський ПРИДУРОК, Іван Кузьма? Це "посвідчення" на п"яну голову в забігайлівці Кантина, йому вручили пан Воробець і Микула Кошута.

Жалива 2014-06-08 / 07:21:54
Погано я працював, якщо Голуб мене облетів :)
Хотя апріорі я не міг перемогти я на тебе Олег заяви до міліції не писав :)

Йовжіко 2014-06-07 / 19:49:14
А ще треба було дати приз " путінососа" пану Сельменському Стопкові із "спорт Т айма "який грудбми захищав Януковоща на площі Народній в Вариші і пужав журналістів і Юльку дуб

Довбуш 2014-06-07 / 19:08:13
Дуже справедливо і об"єктивно, молодці! А стосовно писаки дохтора-попа "масковскаго" Біляка, то йому слід вручити спеціальний приз імені ху-ла ла-ла-ла-ла на вічні часи...
І ще, чому ображаєте патрона Голуба Волошку, то не колишній криміналник, а кримінальник назавжди...

О.Д. 2014-06-07 / 18:05:06
2 Читач and Глядач
З-поміж інших там були і Зотова, Хаятова, Ярцева, Федака С., Вашаргелі Т., Попович О.

Читач and Глядач 2014-06-07 / 16:51:54
Пане Олеже, саме тому, я переконаний, що громадськості буде надзвичайно цікаво і корисно дізнатися про людей, які зібралися у "Деці"... Особисто я вважаю, що в середовищі сучасної закарпатської журналістики ледь знайдеться з десяток реально журналістів, які на щось впливають і продукують цікаві рейтингові матеріали. Можливо я не уважно слідкую за всіма ЗМІ, але вважаю, що серед таких є: Зотова, Хаятова, Ярцева, Лешко (чогось одні жінки?,,,), звісно Федака С., Ганна Тарканій, Каралкіна Н., Вашаргелі Т., Попович О., Мар"яна з М-студіо... Може допоможете, хто ще?

О.Д. 2014-06-07 / 15:51:05


п.Біляк не міг там бути апріорі. Це була зустріч журналістів, а не людей з посвідченнями журналіста, а також з певними морально-етичними якостями.

Крім того, цим антирейтингом журналісти якраз дали знати, що вказані особи не є їх колегами.


Читач 2014-06-07 / 15:24:01
Цікаво дізнатися прізвища журналістів, що оцінювали своїх колег і які самі претензії у порушенні журналістської етики до кожного з вищеназваних осіб виставлялися. Дивно, що тут немає вічного універсального московського попа Біляка...

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини