Закарпаття: Під’їзна дорога до словацького кордону буде збудована до кінця року

Сьогодні (28.08.07) у рамках робочої поїздки на Закарпаття Прем’єр-міністр України В. Янукович зустрівся зі своїм словацьким колегою Р.Фіцо. У зустрічі також взяв участь Голова Державної митної служби України Олександр Єгоров. Серед інших важливих об’єктів високопосадовці побували у пункті пропуску “Ужгород”, що на українсько-словацькому кордоні, де завершуються будівельні роботи вантажного терміналу.

Закарпаття: Під’їзна дорога до словацького кордону буде збудована до кінця рокуПро хід будівництва цього важливого для України прикордонного об’єкту та проблемні питання, які потребують нагального вирішення, поінформував начальник Ужгородської митниці Михайло Порада, наочно презентувавши макет майбутнього митного поста. Зокрема він розповів, що реконструкцію м/п “Ужгород” розпочато у вересні 2006 року за програмою Тасіs. Ця програма передбачає спорудження вантажної ділянки пункту пропуску, де будуть розміщені всі контролюючі суміжні служби, комплекс по митному оформленню вантажного транспорту з пропускною спроможністю понад 500 вантажівок на добу (на сьогодні пропускна спроможність – 100-120 каміонів). Для цього Єврокомісією вже виділено 3 млн.євро. До кінця грудня цього року передбачається закінчити перший етап робіт.

Також Михайло Юрійович повідомив, що на сьогодні словацькою підрядною організацією “Хемкостав” (м.Михайловце) освоєно на будівництві І-ої черги 1,9 млн.євро. Крім цього, за рахунок бюджетних коштів Державною митною службою України та Ужгородською митницею виконано та проводяться роботи по капітальному будівництві об’єктів митної інфраструктури на загальну суму 4,5 млн.грн. Це зокрема, будівництво зовнішніх інженерних мереж, електропостачання, газопостачання, телефонізація до пункту пропуску.

“Другий етап – розповідає М.Порада, – передбачає реконструкцію існуючих об’єктів митної інфраструктури по пропуску пасажирського автотранспорту. Наразі пропускна спроможність легкових автомобілів складає 2,5 тис., після реконструкції – вдвічі більше. Загальна вартість будівельних робіт складає близько 12 млн.євро.” Однак, у рамках реконструкції не передбачено будівництво 1,1 км під’їзної дороги через вантажний термінал, кошторисна вартість якої – 17,5 млн. грн. Це, в свою чергу, ускладнює введення в експлуатацію вантажного терміналу, наміченого на грудень 2007р.

На сьогодні вже затверджена постанова Кабінету Міністрів України щодо Державної Програми розвитку транспортного співробітництва, яка передбачає надання фінансової підтримки в реалізації цього проекту. Однак, строки початку фінансування будівництва під’їзної дороги до пункту пропуску, передбачені програмою, припадають на 2008 рік, що не узгоджується з будівельним контрактом та темпами виконання робіт.

Крім того, на сьогодні Європейською комісією позитивно не вирішено питання фінансування 2-ї черги будівництва, а саме – реконструкції діючої пасажирської ділянки пункту пропуску, проектна вартість якої становить близько 5 млн.грн.. Невирішення найближчим часом цього питання не дозволить закінчити реконструкцію п/п “Ужгород” та приведення його до стандартів Європейського союзу.

Під час прес-конференції обох Прем’єр-міністрів, Віктор Янукович, відповідаючи на питання журналіста, запевнив, що за тиждень Кабінет Міністрів України позитивно вирішить фінансову проблему будівництва під’їзної дороги, і до кінця вже цього року українська сторона матиме сучасний шлях до кордону.
28 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:58
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
» Всі новини