В.о. головного міліціонера Закарпаття, не маючи жодного бізнесу, живе в будинку за 200 тисяч доларів - ZIK

Громадські активісти Закарпаття заявляють: спосіб життя в. о. начальника обласною міліцією Сергія Шаранича, який займає посаду з березня цього року, не відповідає рівню доходів. Відтак правоохоронцю закидають хабарництво та підозрюють у «дахуванні» контрабанди в області. А місцевий Люстраційний комітет виніс свій вирок: Шаранич не має морального права претендувати на посаду.

В.о. начальника МВС Закарпаття Сергій Шараниx
В.о. начальника МВС Закарпаття Сергій Шараниx

Як живеться Сергію Шараничу, з’ясовувала журналіст Оксана Щобак підпроекту «Народний контроль. Спецвідрядження» на телеканалі ZIK.

Так, Сергій Шаранич із сім’єю мешкає в Ужгороді  у приватному будинку площею у понад 200 «квадратів». Біля дому – шість «соток» землі. За оцінками ріелторів, така нерухомість може вартувати щонайменше 200 тис. доларів.  Майже усі члени сім’ї пана Шаранича, окрім молодшого сина, їздять власними авто.

«Я маю три транспортні засоби. Особисто керую «Субаро Трибек»», – розповів  «Спецвідрядженню» Сергій Шаранич.

Старший син правоохоронця  їздить на «Мітсубісі», дружина на «БМВ Х3» 2008 року випуску.

Торік, ще перебуваючи у кріслі начальника внутрішньої безпеки МВС Львівщини, за словами Сергія Шаранича, він заробив майже сто тисяч гривень. Інших джерел доходів, бізнесу він не має. Дружина тимчасово не працює. Молодший син навчається у Києві, а старший – викладає в одному з ужгородських університетів, а ще – надає юридичні послуги.

«Жодного бізнесу ні я, ні моя родина не мала і не має. Лише наприкінці минулого року син зареєструвався підприємцем», – повідомив Сергій Шаранич.

«Спосіб життя, що веде дана посадова особа, не відповідає  навіть десятій частині зароблених ним коштів», – переконує юрист громадських організацій Ужгорода Роман Богуславський.

Тож в. о. головного міліціонера Закарпаття закидають хабарництво. Незадовго після призначення Шаранича у березні на посаду, інтернет-видання Мукачево нет. опублікувало  лист-звернення закарпатського міліціонера Коваленка до міністра МВС Арсена Авакова, де йдеться про те, що начебто Шаранич вимагав у нього три тисячі доларів за підпис під рапортом про відпустку.

«Не публічно, без камери чимало людей розповідають про протизаконні речі, що відбувалися  за сприяння Сергія Шаранича», – коментує координатор Люстраційного комітету Закарпаття Василь Маняк.

Звісно ж, сам Сергій Шаранич слова Коваленка заперечує.  Говорить, що не підписав рапорт ,бо підлеглий не ходив на роботу.

«Я написав на рапорті «відповідно до графіку». А по цьому і почалися ці неприємні моменти, про які ви говорите», – пояснив Сергій Шаранич.

Щодо цього випадку, то зараз триває службове розслідування. Натомість сам Коноваленко ситуацію не коментує. Почувши, що йому телефонують журналісти ZIKу, правоохоронець кинув слухавку.

Ще одну версію ймовірних додаткових «доходів» Шаранича висловив Василь Маняк.

«Ні для кого не секрет, що Закарпаття – один із головних контрабандних шляхів в Україні. Щоб ці схеми працювали надійно та без перебоїв, у них так чи інакше повинні бути задіяні люди із правоохоронної системи. За відомостями,  які ми отримали, там фігурував  і Сергій Шаранич», – говорить координатор Люстраційного комітету Закарпаття.

За словами Василя Маняка, люди, яким відомо про контрабандні схеми та прізвища причетних осіб, бояться не лише свідчити про це в суді, а й розповідати  журналістам.

Відтак ще в березні Люстраційний комітет Закарпаття заявив: Cергій Шаранич не має морального права обіймати керівну посаду в області.

Місцеві активісти припускають, що кандидатуру Сергія Шаранича  на посаду начальника ГУ МВС Закарпаття  лобіює полковник міліції Івана Гецко, який начебто має родинні зв’язки із депутатом Закарпатської облради Робертом Бровді. Саме він донедавна очолював підконтрольну Юрію Іванющенку, більше відомого як Юра Єнакієвський, компанію «Хліб Іневстбуд».

«На Закарпатті Роберт Бровді – кум Івана Гецка – вирішує більшість кадрових призначень. Зокрема, й у силовому блоці», – розповів Роман Богуславський.

«Якби мою кандидатуру лобіював пан Гецко, то я отримав би посаду одразу, без всяких «в.о»», – парирував Сергій Шаранич.

Нагадаємо, більше місяця протестів знадобилося закарпатцям, щоб наприкінці квітня домогтися від МВС призначення конкурсу на посаду очільника обласної міліції. Зокрема, місцеві громадські організації категорично виступили проти того, щоб нинішній в. о. начальника МВС Закарпаття Сергій Шаранич без приставки «в. о.» зайняв керівне крісло.

Сергію Шараничу закидають співпрацю зі старою владою, хабарництво. А ще він не раз ставав фігурантом гучних скандалів в області.

Сергій Шаранич – знана особистість у Закарпатті. Правоохоронець із майже 30-річним стажем  працював на різних посадах у відомствах МВС. Зокрема, очолював УБОЗ Закарпаття та управління внутрішньої безпеки МВС Львівщини.

Зараз на посаду керівника ГУ МВС Закарпаття, окрім Сергія Шаранича, претендують ще двоє кандидатів.

21 травня 2014р.

Теги: Шаранич

Коментарі

закарпатець 2014-05-21 / 19:15:53
Нехай претендент на крісло головного міліціанта їде на Донбас.Там напряга з керівним складом місцевих МВС і нехай там доказує,як він без хабарів буде служити народу України

Мусорок 2014-05-21 / 16:18:43
Шаранич то є основнийконтробандист закарпаття ... І львова а ще він має трьох незаконнороджених дітей, шістьох коханок і віллу в хорватіі і в криму

5555 2014-05-21 / 16:13:59
Усе вірно, перевірити усіх чиновників, котрі при минулій злочинній владі збудували чи придбали будинки. Усіх, без винятків. За списком - начальників (їх заступників) підрозділів ОДА та територіальних обласних установ. Серед них - Фущич, Мацола, Брич, Сопкова, Лазар, Варцаба...

люстрація 2014-05-21 / 15:48:21
До того ж, саме міліція як правоохоронний орган мала би працювати так, щоби в інших чиновників не було будинків, на які вони не могли заробити по зарплаті.

люстрація 2014-05-21 / 15:46:42
А до чого тут інші, якщо конкурс - на посаду начальника закарпатської міліції, і Шаранич - претендент?

Читач 2014-05-21 / 15:03:37
А Ви проаналізуйте житло та авто усіх значних держпосадовців Закарпаття та їх сімей!!! Ще не такі факти та цифри випливуть!!!

12321 2014-05-21 / 14:09:29
як в старому анекдоті- рецидивіст сидить на березі річки і мріє, щоб мимо нього пливли в трунах міліціонери, хтось каже, що є серед них є і хороші, тоді злочинець каже, що погані міліціонери хай пливуть в поганих трунах, а хороші - в хороших.
Люстрація - це подання декларацій про доходи і список наявного майна. А вже при кому це було неписильним трудом нажито - яка різниця

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини