Ахметов зрозумів, що загрався: "Щасливим Донбас може бути лише в єдиній Україні" (ВІДЕО)

Бізнесмен Рінат Ахметов упевнений, що Донбас буде щасливим лише в єдиній Україні і що вихід із кризи полягає в децентралізація влади на законодавчому рівні.

Про це йдеться в його відеозверненні, оприлюдненому 14 травня компанією донецького олігарха "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ).

"Сьогодні в Донбасі надзвичайно складна ситуація. У Донбасі поселився страх. Люди закривають магазини, закривають офіси, їдуть із міста, на вулицях стріляють і вбивають людей. І це величезне лихо для нашого краю", - сказав Ахметов.

Він запевнив, що хоче, щоб Донбас і кожен мешканець цього регіону були щасливими.

"Щастя – це тоді, коли мир над головою. Щастя – це тоді, коли на душі спокійно. Щастя – це тоді, коли сильна економіка, створюються нові робочі місця, люди мають гідну роботу, гідну зарплату й гідне життя", - зазначив Ахметов.

"Щастя – це тоді, коли нас поважають. Поважають нашу історію, поважають нашу пам'ять, поважають нашу мову, поважають наші свята, поважають наші традиції і поважають наші амбіції – наші амбіції на краще життя", - додав він.

На думку Ахметова, є чотири "сценарії" розвитку подій.

"Сценарій номер один: залишається все, як є. Уся влада в Києві, а регіони розбудовуються за залишковим принципом. Цей шлях себе вичерпав, він не має права на майбутнє, і в цьому я глибоко переконаний", - сказав Ахметов.

"Сценарій номер два: Донецька народна республіка. Її ніхто у світі не визнає. А структура нашої економіки – це вугільна промисловість, це металургія, це енергетика, це машинобудування, це хімічна промисловість і це сільське господарство. І всі суміжні підприємства, які з цим пов'язані. Ми потрапимо під величезні санкції, ми не зможемо ні продавати, ні виробляти. Це означає зупинку виробництва, це означає безробіття, це означає бідність", - пояснив бізнесмен.

Третій сценарій – приєднання до Росії – на переконання Ахметова, теж не зробить Донбас щасливим.

"Це (приєднання) не треба ні Росії, ні Донбасу. І від цього не виграє ні Росія, ні Донбас. Ми потрапимо під величезні санкції, і так само ми не зможемо ні продавати, ні виробляти свою продукцію. Це означає економічний спад, безробіття й бідність", - сказав впливовий олігарх.

"І сценарій номер чотири. На мій погляд, це єдиний правильний шлях: це зміна в Конституції, децентралізація влади. Це тоді, коли влада з Києва переходить у регіони. Це тоді, коли владу не призначають, а обирають. І це тоді, коли місцева влада бере відповідальність за нинішнє й майбутнє перед людьми", - сказав Ахметов. 

"Я глибоко переконаний, що щасливим Донбас може бути тільки в єдиній Україні", - наголосив він.

14 травня 2014р.

Теги: Ахметов, сепаратизм, Донбас

Коментарі

украинец 2014-05-15 / 18:01:30
суку Ахметова убить без суда и следствия.Ето он финансирует бандитов, хочет отобрать государственние шахты.Да вы ДОНБАСНУТЫЕ помрете от голода если вам Киев не подкинет чуть дотаций.На донбасе одни урки,етим пользуется Ахметкин \он с Путиним за одно\ финансирует их,поэтому и расстреливают своих же донеччан и луганчан.За Ахметовым 58 человек убитых от которых отжал бизнес.Теперь надо от него отобрать.

Михайло Ткач 2014-05-14 / 23:55:36
Донбасс кормит не Украину! Донбасс "кормит" – Ахметова. И кто-то явно переедает.

Ахметов продолжает считать нас за быдло? Ахметов продолжает кормить Украину этими дешевыми текстами, написанными в роскошных кабинетах.

О какой децентрализации власти говорит Ринат Леонидович?! Когда в Донецкой области была киевская власть? Когда в Донецкую область был назначен чужак? Все ветви власти представляли и представляют бывшие менеджеры СКМ или просто приближенные Ахметова. Губернатор Щишацкий откуда?! Коля "манная кашка" Левченко чей человек? Мер Донецка Лукьянченко с Ахметовым обнимается чаще чем с родными детьми! О чем Вы тут нам разглагольствуете, Ринат Леонидович? Власть в Донбассе всегда была и есть Ваша! Разве не Вы решаете кому дышать, а кому нет в Донбассе?

При Януковиче Вы утраивали свое состояние? Где были Вы и Ваши обращения о децентрализации власти? Бедность региона – это разве не Ваши зарплаты? Бедность региона – это разве не деньги в оффшорах? Бедность региона – это разве не Ваше богатство?

О каких амбициях говорит этот миллиардер, напрочь утративший связь с реальностью? Хватит играть в наперстки и в сценарии! Зачем Вы обращаетесь к Киеву? Обратитесь к своим землякам! У Вас нет денег собрать батальон Донбасс? Давайте мы украинцы Вам соберем! У вас нет денег вести проукраинскую информационную политику? Пройдитесь по этажам ваших пиарщиков – у Вас их целая армия! У Вас нет возможности запретить "мирным жителям" поддерживать российских террористов? Так эти мирные жители пашут на Вас! Донесите до них свою позицию!

Не нужно играть, Ринат Леонидович! Вы не в поезде. Вы в Украине. Возможно, впервые в жизни подумайте о стране!

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини