Москаль вимагає притягнути до відповідальності виноградівську міліцію, яка саботує справу про погрози вбивством журналісту

Нардеп Геннадій Москаль направив виконувачу обов’язки начальника УМВС у Закарпатській області Сергію Шараничу депутатське звернення щодо подій у Виноградівській районній раді 5 грудня цього року. Про це йдеться на офіційному сайті політика.

Москаль вимагає притягнути до відповідальності виноградівську міліцію, яка саботує справу про погрози вбивством журналісту

— 5 грудня у м.Виноградові (Закарпатська область) проходила позачергова сесія районної ради, яка розглядала події на євромайдані в Києві, — йдеться в зверненні. — Під час обговорення питання депутат від Партії регіонів Юрій Довбак, місцевий підприємець, несподівано відхилився від теми, переключився на районний рівень і пригрозив головному редактору опозиційної районної газети “Чорна гора” Володимиру Мочарнику, що переїде його автомобілем.

Ось розшифровка диктофонного запису слів депутата: “Шановні депутати, ви розумієте, я вже просто виходжу з себе… Провокації! Я вам розкажу за провокації. Провокатори були, я согласен, що були провокатори. Чиї то були провокатори? Оправдання “Беркуту” нема. Но я вам хочу сказати приклад із себе. Пан Мочарник у кожній газеті мене обпльовує так як лиш може. Но я вам скажу так як є — що десь колись я не видержу. Я колись сяду, але я його переїду машиною. Я вам кажу правду, так як є…” Погрозу було висловлено в присутності начальника районної міліції та прокурора, після її озвучення почулися оплески однопартійців Ю.Довбака.
Це далеко не перший інцидент, пов’язаний із журналістською діяльністю В.Мочарника, котрий регулярно публікує гострі матеріали про корупцію представників влади у Виноградівському районі. Два з половиною роки тому В.Мочарнику прямо в дворі спалили автомобіль ВАЗ-21093, а в 2003р. в його будинок через вікно кинули банку з пальним і бікфордовим шнуром. На щастя, шнур після падіння потух, тому пожежі не виникло. Жоден із цих злочинів по сьогодні не розкрито. В грудні минулого року депутати бюджетної комісії районної ради (в тому числі Ю.Довбак) всупереч закону “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” змусили В.Мочарника залишити засідання комісії, на якій розглядалося питання про розподіл коштів районного бюджету.

Головний редактор “Чорної гори” написав заяви у Виноградівський РВВС із вимогою відкрити кримінальне провадження й притягнути Ю.Довбака до кримінальної відповідальності за погрозу вбивством та перешкоджання журналістській діяльності. Однак розслідування в справі фактично саботується, ніяких реальних дій по ньому не проводиться. З огляду на це, прошу провести вас за даним фактом службове розслідування, а винних у халатному відношенні до службових обов’язків притягнути до відповідності.

Нагадуємо, що, згідно з частиною 2 статті 351 Кримінального Кодексу України, “невиконання службовою особою законних вимог комітетів ВР України чи Тимчасової слідчої комісії ВР України, створення штучних перешкод їх роботі, надання недостовірної інформації карається штрафом від 500 до 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або обмеженням воли на строк до 5 років, або позбавлення права обіймати певні посади, або займатися певною діяльністю на строк до 3 років”

11 квітня 2014р.

Теги: погроза, вбивство, Довбак, Мочарник

Коментарі

Цукен 2014-04-11 / 17:12:26
Все файно

НОВИНИ: Кримінал

11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
» Всі новини