Шаранич з посиланням на Авакова хоче втриматись на посаді, громада Закарпаття вимагає конкурсу і обіцяє безстроковий протест (ФОТО, ВІДЕО)

Підтверджується інформація про відкриття кримінальних справ проти активістів закарпатського ЄвроМайдану. Опосередковано її підтвердив сьогодні під час пікету обласного УМВС в.о. начальника структури Сергій Шаранич, щоправда, обережно не згадуючи імен і переконуючи громаду, що справи відкриті за окремими фактами і конкретним активістам підозр не вручено. Натомість, євромайданівць Василь Маняк розповів: зі слів рядових міліціонерів достеменно відомо про фігурування його прізвища, наряду з "Правим сектором", у кримінальних справах щодо захоплення адміністративних будівель та дачі Медведчука. За його інформацією, Василь Маняк у матеріалах справ згадується як «замовник» зазначених акцій.

Шаранич з посиланням на Авакова хоче втриматись на посаді, громада Закарпаття вимагає конкурсу і обіцяє безстроковий протест (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні під будівлею УМВС у Закарпатській області відбувся пікет проти призначення в.о. голови обласної міліції Сергія Шаранича без попереднього погодження з громадою та з вимогою оголошення відкритого конкурсу на зазначену посаду.

До участі в протестній акції доєднались понад сотня осіб, серед яких – представники Люстраційного комітету, Громадського конвенту, бійці Правого сектору, студентство, мешканці районів області. Так, з Міжгірщини приїхала делегація у кількості близько 10 людей, аби поцікавитись у Сергія Шаранича подальшим розвитком подій щодо звільнення з посади начальника райвідділу міліції Юрія Пеци, проти якого виступила громада району.  

На початку пікету лунали емоційні заяви мітингарів про відомі їм факти відкриття щодо активістів ЄвроМайдану кримінальних справ, про призначення на ключові посади в області осіб, не погоджених з громадою, про необхідність проведення відкритого конкурсу перед відповідними призначеннями, про небажання нової влади рахуватись з думкою народу, котрий кров’ю та власними життями засвідчив свої прагнення та готовність до якісних змін в державі. На зауваження окремих присутніх, які закидали організаторам пікету упереджену реакцію на окремі призначення - мовляв, і начальника СБУ і кількох інших голів було призначено утаємничено, але до них із пікетами на навідуються - активісти зреагували: черга дійде до всіх начальників, хто опинився у кріслах без обговорення призначень громадою.   

Після кількадесят хвилинного скандування пікетувальниками «Шаранич, виходи!», в.о. голови обласної міліції з’явився перед мітингарями, запевнивши, що готовий відповісти на поставлені питання. За його словами, кримінальні справи міліцією відкриті за окремим фактами (йдеться про справу Кайла та «Ведмежої діброви» – Закарпаття онлайн), але нікому з активістів підозри не вручено. Євромайданівець Василь Маняк, своєю чергою, під час спілкування з кореспондентом видання розповів, що достеменно знає про згадування свого прізвища у матеріалах справ у статусі «замовника» «захоплення» дачі Медведчука. 

Спілкуючись із громадою, Сергій Шаранич повідомив: заяви на звільнення він писати не буде, хіба що відповідне розпорядження надійде від міністра Арсена Аракова, який його в.о. начальника і призначав. Крім того, з вимогою чи проханням щодо зміни керівництва обласної міліції Сергій Шаранич пікетувальникам також порадив звертатись до центрального керівництва. 

Крім того, довелось відповідати в.о. чільника облуправління на питання щодо його зв’язків із Олександром Работинським, причетності до Мукачівських виборів 2004 року, відсутності реакції на скарги міжгірців на начальника райуправління Юрія Пецу. В якийсь момент, під час чергової відповіді на чергове питання, хтось із присутніх впізнав у чоловікові, що тримав Сергію Шараничу гучномовець, чоловіка, що працював на Івана Різака. "Ганьба!" – вибухнула у відповідь громада. 

Коли ж до слова попросились представники Міжгірщини, в.о. начальника обласної міліції сказав, що за зверненнями міжгірців проводитиметься службова перевірка, і, якщо факти щодо зловживань чільником райвідділу підтвердяться, Юрія Пецу усунуть з посади. Потому в.о. головного міліціонера області перепросив, заявив, що готовий вислухати громадськість на особистих прийомах і повернувся у будівлю.

Мітингарі ж заявили: найближчим часом направлять звернення до міністра МВС Арсена Авакова із вимогою усунення Сергія Шаранича з посади та оголошення відкритого загального конкурсу на посаду начальника УМВС у Закарпатській області. Якщо ж звернення Києвом буде проігнороване, обіцяють безстрокову акцію протесту під будівлею обласної міліції. А як нагадування і своєрідне про це попередження залишили на стінах будівлі УМВС плакати із зазначеними на них вимогами, що лунали сьогодні упродовж усього пікету. 

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

08 квітня 2014р.

Теги: Шаранич, посада, конкурс, громада, протест

Коментарі

Дімону 2014-04-10 / 11:42:20
Цей патріот уже більше року викриває і виявляє та повертає при всіх владах, а віз і нині там, це звичайний пристосуванець і хабарник режиму Януковича-Пшонки

дімон 2014-04-10 / 11:13:30
Ну все, тепер громадськість краю може спати спокійно, цей фахівець і Корону поверне Ужгородцям, і пидпалювачів автомобілів викриє і хабарні схеми припинить у області, з таким досвідом точно. Оце повезло Закарпаттю. Бо до нього Биловари і Кайли лише народ обдирали

Бакай 2014-04-10 / 09:30:57
Я майже 9 років працював слідчим і тих злодіїв, гвалтівників, хабарників і вбивць посадив десятками, навідміну від місцевих писак, які також, швидше за все, працюють у прокуратурі, але при цьому безграмотні, брехливі і заздрісні.

спостерігачці 2014-04-09 / 22:34:51
Хто для вас "порядні люди"?Чи не ті,що при злочинній владі сиділи у владних кріслах,розкрадали державні кошти та брали хабарі...?Майже ви одна з тих порядних.

Правда 2014-04-09 / 21:45:55
А Бакай не такий він і писати і читати знає, правда живого злодія іще у очи не відів, бо всю дорогу за Блажівським папку носив тай за жонов сумочку, айбо упити берує тай за файні гроші намудро поговорити, або про когось сплєтні прокуророви у вуха надути- настоящий прокурор. Сяких баранів побільше тай злодіям жити легше, простих людей правда шкода бо помогти їм не може.

Відповідь правді 2014-04-09 / 21:29:26
Деякі великі прокурори самі тупі юристи, зато такі корупціонери. Назвіть мені хоть один факт, де прокурори самі розкрили якийсь злочин. Вони даже любого папірця юридично грамотно оформити не можуть. В суді люди з них сміються в т.ч і судді як прокурори підтримують обвинувачення!!! Лінтаї ці прокурорчики.

вуйко 2014-04-09 / 21:26:17
Данацко Яник злодій Анталовський чорні в Анталовцях з голоду умерали,а вун тепир правий сектор всі з кримінальним минулим.у тому секторі.А рупор му парує.

Істина 2014-04-09 / 20:33:39
Де конкретні факти по Пшонці і де Пшонка. А людям як ще цікаво буде

Правда 2014-04-09 / 19:18:35
Це як в тій приказці: Хто всрався ? - Невістка !!! Так само про прокуратуру. Будь-яке питання, так відразу в декого прокуратура винна. А стосовно Бакая, то чомусь ні один бізнесмен, міліціонер, митник і т.д. не сказав, що той вимагає у нього хабарі. Де ті заявники ??? Чому не дають конкретних фактів ??? Бо їх просто немає !!! І не треба писати, що вони бояться Бакая, не той час зараз. Ще не втомилися деякі товариші лити лайно загального характеру ??? Людям вже стає нецікаво.

Русин 2014-04-09 / 18:27:17
Люде які не при посаді для вас шваль! Добре шо гроші від сякої швалі добрі.Якби ни прості люде які вас годуют то ким бисте били?

Мижгирець 2014-04-09 / 13:25:39
У районі потрібно починати зміни з міліції та прокуратури бо там сидить банда яка покриває злочинців

спостерігачка 2014-04-09 / 12:56:31
Ба що небило Палапи.А чий він всю сю шваль непідтримує.Молодець він один між ними розумний,видит що там між ними ниє порядних людей.

єва 2014-04-09 / 12:48:05
Боже коли вже буде всьому кінець.Міжгір*ї всі щурьові ублютки на місцях.Аж небуде Шекета їх увольняти то всьо буде як било.Землі які ще непродані то Шовак продасть.А ви міжгірці дале слину ковтати будете,та приказовати що вас обдурили.

українка. 2014-04-09 / 12:39:53
Міжгір*я вставай із колін.Хватить боятися,треба об*єднуватися та виганяти Больбанку,Шовага,Пшеничного,Олексієнко і всіх інших ригів,бо вони всі встануться на місцях тоді ми всі горя зазнаєме.Слава Україні!!!!

влад 2014-04-09 / 11:34:13
Вустами народу говорить Всевишній. Чого хоче народ, того хоче Бог!

Микитич 2014-04-09 / 09:32:28
Шаранич впіймай Копчу - березнянського убивцю.
Він дома у Березному , зловити не тяжко лем треба захотіти.
Вот і докожеш продажний ти чи нет

beebeekei 2014-04-08 / 23:40:11
дред - полностью согласен - я тоже считаю, что в теории, если бы была честная прокуратура - можно было бы и не париться на счёт милиции.

дред 2014-04-08 / 23:25:18
Чому всі причепились до міліції. Проблеми всі насправді у прокуратурі. Міліціонер без прокурора нічого не зробить як і працівник іншого правоохоронного органу. Подивіться хто зараз працює у прокуратурі, одні хабарники призначені Пшонкою. Як брали хабарі та і зараз продовжують та сміються із Шаранича та люстраторів. Всі посади там продаються за гроші. Чого там стоїть один Бакай, який обклав податками ігровий бізнес, міліціонерів, митників, контрабандистів, бізнесменів. За гроші порушує і закриває справи. Все робить виключно заради власного збагачення, опираючись на своїх начальників відділів та прокурорів. Кожен з прокуроріврайонів задіяних у корупційній схемі, в залежності від специфіки району.

повна люстрація 2014-04-08 / 22:53:07
йдіть до прокуратури області з мітингами і їх люструйте, вони найбільші корупціонери. Я хочу спитати які має повноваження в даний час міліція по новому КПК - ніяких, Пшонка, Портнов і Янукович під себе його написали.Після чого попризначали хабарників по областях бабло знімати з простого народу. Підприємець не платить, по ньому безпідставно починають розслідування, початок якого неможна оскаржити в суді. Потім прокурорчик дає вказівки слідчим міліції "пресувати" підприємця. Якшо слідчий невиконає вказівки прокурора, його самого посадять (ст.381-1 КК України).
Я взагалі не розумію чому мовчать преслужби міліції і СБУ, вони, що КПК не читають. У всій кримінальній юстиції в Україн прокурори головні, однак відповідальності ніякої не несуть, "стрілки" переводять на інших. Громадо Закарпаття задумайтесь над тим кого першим люструвати!!!

Люстрационному комитету 2014-04-08 / 22:27:53
Дивитися : стаття http://www.mukachevo.net/ua/News/view/22321-Поборнику-1-підлеглі-подарували-будинок за 22 вересня 2009 р.
"...нещодавно придбав головний закарпатський міліціонер Павло Кононенко. Розташована вона, як і годиться, не де-небудь, а на вулиці «олігархів» у Сторожниці - елітно-котеджній «заміській зоні» Ужгорода. Обійшлося «обійстя» у 380 тисяч «улюблених одиниць». Ось, скільки, виявляється, можна за неповний рік заробити на забезпеченні у нашому краї спокою і «подоланні злочинності».
А обирати «хатинку» і всі переговори вів начальник Ужгородського райвідділу міліції Іван Руснак. Він навіть доклав до справи чимало своїх особистих грошей - це його інвестиції у посаду начальника УБОЗ області, яку незабаром сподівається посісти. Допомагали ресурсами ще двоє «бравих» правоохоронців - начальник УБОЗу Сергій Шаранич та начальник Берегівського райвідділу міліції Владислав Бобич, які теж претендують в якості подяки посісти вищі посади...

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини