Закарпатська ДПА провела День відкритого листа у гірському Міжгір’ї

Налагодження співпраці між податковими органами і громадськими організаціями підприємців та інших платників податків є стратегічним напрямком діяльності органів державної податкової служби. Тому важливе значення ДПА у області приділяє повсякденній роботі із зверненнями платників податків, поліпшення їх інформаційного обслуговування.

З початку року лише підрозділами масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян органів податкової служби області надано понад 8,5 тисячі письмових та усних консультацій з питань податкового законодавства. Широко практикується проведення сеансів телефонного зв’язку “гаряча лінія” керівниками ОДПС, їх структурних підрозділів та спеціалістами. Лише протягом липня їх проведено 49, а з початку року - 392. Минулого вівторка таку гарячу лінію провів голова ДПА у області Василь Васильович Іванчо.

Більше 732 громадян побувало на особистому прийомі у посадових осіб ДПА і податкових інспекцій. Також проведено майже 100 виїзних прийомів громадян за їх місцем проживання.

Торік ДПА у області спільно з обласним управлінням Пенсійного фонду започаткувала ще одну форму роботи з платниками податків – проведення Дня відкритого листа, в ході якого відбувається “круглий стіл” з представниками органів місцевого самоврядування, керівниками підприємств та підприємцями з актуальних питань наповнення місцевих бюджетів, посадовими особами ДПА та ДПІ проводиться особистий прийом громадян, надаються консультації їз застосування податкового та пенсійного законодавства.

Минулої п’ятниці такий захід ДПА у Закарпатській області спільно з обласним управлінням Пенсійного фонду провела у селищі Міжгір’я.

У рамках цього заходу відбувся “круглий стіл” з керівниками органів місцевого самоврядування, керівниками підприємств та підприємцями, депутатським активом. Голова Міжгірської райдержадміністрації Роман Костюк, голова райради Іван Ярема, інформуючи присутніх про стан виконання бюджетних призначень до місцевих бюджетів у 2007 році, головну увагу акцентували на заходах та основних напрямах співпраці органів місцевої влади і самоврядування з контролюючими органами щодо збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів. Так, завдяки роботі громадських комісій по погашенню заборгованості із заробітної плати, пенсій та стипендій вдалося значно просунутися у вирішенні цієї проблеми.

Посилено контроль і за використанням найманої робочої сили, заготівлею дикоростучих плодів та ягід. Проведені рейди за участі працівників податкової служби нинішнього року сприяли залученню до оподаткування більше 100 найманих працівників, за що роботі податківців у цьому напрямку було дано високу оцінку. Адже це сприяло збільшенню надходжень до бюджетів окремих сільських рад у 2 рази, а в цілому по району надходження до місцевих бюджетів за 7 місяців зросли на 34,6 відсотка.

Але ще багато резервів не задіяно. Як зазначив начальник ДПІ у Міжгірському районі Іван Роман, чимало підприємців, які займаються лісозаготівлею, не мають зареєстрованої робочої сили. Ряд заготівельників дикоростучих плодів та ягід при виплаті доходів населенню не поспішають перераховувати належні кошти до бюджетів сільських рад за місцем заготівлі. Ще не до кінця охоплено контролем гральний бізнес.Ще однин резерв - погашення податкового боргу, який лише по податку з доходів фізичних осіб складає 160 тисяч грн. І без тісної взаємодії податкової інспекції та депутатського активу сільских рад тут не обійтися.

Про роботу органів податкової служби та органів місцевого самоврядування, в тому числі у Міжгірському районі, щодо легалізації підприємницької діяльності і найманої робочої сили, збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб до місцевих бюджетів говорила і заступник голови ДПА у Закарпатській області Еріка Васкова. Така робота сприяла, наприклад, тому, що у липні до місцевих бюджетів області мобілізовано 58,7 млн. грн. Це на 40 відсотків більше минулорічного липня. А по Міжгірському району мобілізовано 1670 тис. грн., що на 44,5 відсотка більше липня минулого року та на 42 відсотки більше розрахункової бази. Це найкращий показник по області.

Начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області Іван Діус ознайомив учасників засідання з основними положеннями проекту Податкового кодексу щодо оподаткування доходів фізичних осіб та адміністрування місцевих податків.

На проблемах пенсійного забезпечення зупинилася начальник головного управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області Анастасія Пентек. У районі на 5 тисяч працюючих припадає 12 тисяч пенсіонерів. Тому виплата заробітної плати і сплата страхових внесків до фонду є у районі дуже актуальною. Значну увагу було приділено і питанням пенсійного страхування підприємців та найманих ними осіб.

У присутніх було чимало запитань, на які вони одержали відповіді від керівників та спеціалістів податкової служби.
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області
21 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини