На Закарпатті за втручання прокурорів поновлено права понад 400 дітей (ФОТО)

Сьогодні, 3 квітня в прокуратурі Закарпатської області відбулось розширене засідання колегії «Про стан додержання законодавства у сфері охорони дитинства та прокурорського нагляду з цих питань у 2013 та I-му півріччі 2014 роках».

На Закарпатті за втручання прокурорів поновлено права понад 400 дітей (ФОТО)

Як повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області, у заході взяли участь керівництво прокуратури області, УМВС України в області, служби у справах дітей ОДА, Департаменту соціального захисту населення, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА, Закарпатського обласного центру для сім’ї, дітей та молоді, обласного центру зайнятості, а також заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації.

Заступник прокурора області Михайло Хиля навів кілька статистичних показників, зокрема, що торік на захист прав дітей прокурорами розпочато 5 кримінальних проваджень, внесено 243 подання, до відповідальності притягнуто 217 посадовців, з яких 20 контролюючих органів. На користь дітей відшкодовано понад 132 тис. грн., поновлено права більше 2 тис. дітей.

З початку поточного року прокурорами на даному напрямку вже розпочато 3 кримінальні провадження, внесено 68 подання, до відповідальності притягнуто 78 посадових осіб, за прокурорського втручання поновлено права понад  400 дітей, а на їх користь відшкодовано 70 тис.грн.

У ході колегії було обговорено питання, які сьогодні потребують якнайшвидшого вирішення. Такі як приведення до належного стану обліку дітей, які проживають у  кризових сім`ях та активізувати профілактичну  роботу з ними та з їх батьками, аби унеможливити ситуації коли ті втягують у злочинну діяльність дітей. Адже відповідними органами і службами послаблено профілактичну роботу серед дітей та молоді. До того ж, прокурор наголосив, що слід вживати більш дієвих заходів до дорослих, через  яких діти стають на шлях порушення закону.

Начальник служби у справах дітей ОДА Світлана Якімеліна у своїй доповіді висловила занепокоєння тим фактом, що в Закарпатті найбільша кількість батьків, яких позбавлено батьківських прав і з року в рік ця цифра зростає.

Вислухавши доповіді чиновників про пророблену роботу, проведені наради, семінари та  перевірки, прокурор Закарпаття наголосив, що йому не важлива кількість проведених заходів, його цікавить виключно їх якість, а найперше – результат.

«Я хочу бачити реальні факти захищених та поновлених прав дітей і не важливо скільки для цього знадобилось витратити паперу та провести нарад. А за формальність та поверховість в роботі я жорстоко каратиму, як підлеглих мені прокурорів, так і вимагатиму притягнення до   відповідальності чиновників інших державних органів, в обов`язки яких входить охорона дитинства і захист прав дітей».

Завершилась колегія прийняттям низки спільних заходів, виконання яких дозволить усунути недоліки, підвищити результативність нагляду за додержанням законів щодо захисту прав і свобод дітей та активізувати роботу усіх відповідних органів.

04 квітня 2014р.

Теги: діти, прокуратура

Коментарі

natabezmata 2014-04-06 / 18:20:31
Нехай краще прокуратура зацікавиться, як ці дві "керовниці" служби у справах дітей тай центру для сімї, дітей та молоді живуть собу за рахунок своїх закладів в Ужгороді, Сваляві, Батьові й Перечині! Всіх своїх родаків туди у штат запхали, зарпплати собі в кишеню, і доять завідуючих закладами, як своїх корів!

мама 2014-04-04 / 14:52:07
А щш нехай перевірить законність використання дитячої праці на прибиранні міських вулиць під час т. зв. "суботників". І чому це повинні робити учні шкіл, якщо є відповідні служби, які отримують за це гроші???

123 2014-04-04 / 10:55:28
Краще прокуратура нехай провірить,як призначають циганам опіку.Завідомо мама відмовляється від дитини(дитина стає сиротою,бо батька нема),а баба баре опіку і щомісяця мають великі гроші,а умови для дітей не покращують,бо вони знають шо треба заплатити у службу у справах дітей.

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини