Берегівський "Майдан" звернувся до Демократичної партії угорців України із закликом визначитись, з ким вони

У зверненні Берегівський "Майдан" зазначає, що "партнерські відносини ДПУУ з «Партією регіонів» свідчать про вибір партією курсу на авторитарний режим та приєднання України до євразійських кремлівських геополітичних проектів". А відтак, зауважує: "...в такому разі про цей вибір мають знати як ваші виборці та прихильники, так і широка громадськість, і європейські партнери".

​Звернення Берегівського міськрайонного осередку ВО «Майдан» до членів Демократичної партії угорців України

Шановні члени Демократичної партії угорців України!

Ви представляєте партію, яка презентує інтереси угорської общини, що проживає в Україні, насамперед, на Закарпатті та Берегівщині. І не просто партію, а таку, яка демократію вважає своїм пріоритетом, що й вказано в її назві. Та, на жаль, задекларовані в назві вашої партії пріоритети сьогодні на практиці не відповідають дійсності.

Керівник партії, Іштван Ференцович Гайдош, сьогодні є єдиним представником угорської общини в українському парламенті, куди він потрапив за списком Партії Регіонів, партії, яку ДПУУ визначила як партнерську. Але тільки без бажання бачити реальний стан речей можна не розгледіти очевидного: на даний час Партія Регіонів остаточно перетворилася з політичної партії в злочинне угрупування, яке узурпувало в неконституційний спосіб усю владу в країні. Через дії представників «Партії Регіонів» (надалі цю назву можна вживати лише в лапках) Україна знаходиться в стані найбільшої та найдраматичнішої суспільно-політичної кризи за весь період державної незалежності. Однак ті, хто довів країну до цього стану, не лише не зробили жодного кроку для  розв’язання кризи, але навпаки – посилюють процес перетворення демократичної держави, орієнтованої на інтеграцію з Європейським Союзом, на тоталітарний осередок нової євразійської псевдо-імперії  з центром в московському Кремлі. 

За період загострення політичної кризи Україна на очах її громадян звернула з євроінтеграційного курсу та стала на шлях зближення з авторитарними режимами Російської Федерації та її сателітів. На цьому тлі  відбулися численні криваві розправи над противниками режиму, розгорнулася системна кампанія індивідуального терору – із побиттями, підпалами машин та офісів, залякуванням та шантажем. 

16 січня 2014 року на очах у засобів масової інформації (а отже – громадян України та  спостерігачів за ситуацією в демократичних країнах світу) в незаконний спосіб відбулося прийняття бюджету, в якому головними статтями витрат стали видатки на посилення поліцейського режиму в країні. Водночас була блискавично, без жодного обговорення, прийнята низка законів, які повністю знищують всі демократичні надбання України, гарантовані Конституцією – свободу слова, свободу мирних зібрань, свободу пересування. В цьому процесі головну роль зіграли  депутати від фракції «Партії Регіонів», зокрема, й голова ДПУУ Іштван Гайдош.  

Окрім того, депутат Іштван Гайдош неодноразово виступав із промовами на мітингу в столичному Маріїнському парку, так званому «Антимайдані»,  перед аудиторією, яка складається із звезених в «добровільно-примусовий» спосіб бюджетних працівників, а також найнятого за гроші декласованого елементу та навіть представників кримінального світу. Виступав в компанії  найбільш одіозних депутатів «Партії регіонів», відомих своєю антиєвропейською риторикою. Відтак, Іштван Гайдош словом і ділом підтримав нинішню політику «Партії регіонів» на згортання свободи та демократії в Україні, та зміни державного курсу з демократичного європейського на авторитарний євразійській. На цьому тлі його заяви про начебто підтримку європейського курсу України є беззмістовними та нещирими. 

Вочевидь, партнерські відносини ДПУУ з «Партією регіонів» свідчать про вибір партією курсу на авторитарний режим та приєднання України до євразійських кремлівських геополітичних проектів. Це ваше право, але в такому разі про ваш вибір мають знати як ваші виборці та прихильники, так і широка громадськість, і європейські партнери. Ми, представники Берегівського міськрайонного осередку ВО «Майдан», звертаємось до представників Демократичної партії угорців України із закликом публічно визначитись, який курс підтримує ваша партія і ваш лідер.

18 січня 2014р.

Теги: Майдан, звернувся, ДППУ, заклик

Коментарі

Peter 2014-01-18 / 22:38:41
Dr. Mal'tus! :) Uhorska TB. Tam kozhniy den'... A de Pershij Nacionalniy? 5 kanal? itd... :)

2348 2014-01-18 / 17:25:38
До чого тут "Свобода", коли відбирають особисту свободу - як вам, угорцям, так і нам, свободівцям.

Др. Мальтус 2014-01-18 / 17:05:05
Peter, та де ж вони, ці угорці, що з нами?
Ну бувально два-три в реалі.
Усі інші або щиро за Гайдоша (і вже забули, як він за гроші Берегівщину "преміксами" труїв), або відморожуються аргументами "Я поруч зі Свободою на кілометр стояти не буду", або взагалі кажуть - "Це не наша справа, це ваші українські розборки".

Особливо прикро за угорських студентів. ЄС дає великі гроші на їхній інститут, а вони абсолютно байдужі і до самого Євросоюзу, і до побитих братів-студентів (зазвичай студенти вболівають навіть за заокеанських побратимів, якщо тих б"ють), і до всього "бєзпрєдєлу" в якому вони живуть так само, як і українці - без доріг, без медицини, без прав.

Не подобається "Свобода" - то вийдіть хоч раз на Корзо самі, висловіть свою думку. Не виходять...

911 2014-01-18 / 17:04:28
Підтримуємо!

PETER 2014-01-18 / 16:13:29
Eti ne uhorci... Ne pereputajtye! Uhorci za ES i znami!! Eti provladnie ZEKI!!!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини