Прокуратура Ужгорода таки обіцяє подати до суду на владу за канікули

Прокуратура міста Ужгорода підготувала позов до суду щодо визнання протиправною діяльність посадових осіб Ужгородської міської ради, при прийнятті рішення виконкому про відміну осінніх канікул

Прокуратура Ужгорода таки обіцяє подати до суду на владу за канікули

Незважаючи на вимогу прокуратури притягти до відповідальності винних у порушенні Закону, при перенесенні школярам канікул, міський голова не знайшов на це підстав.

Відтак, у порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», прокуратурою міста Ужгорода підготовлено адміністративний позов до Закарпатського окружного адміністративного суду щодо визнання протиправною діяльність посадових осіб Ужгородської міської ради під час прийняття рішення виконкому про відміну осінніх канікул.  

Як вже повідомлялося, прокуратура міста Ужгорода встановила, що рішенням «Про перенесення термінів осінніх канікул», були порушені вимоги ч. 3 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Як пояснив прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк, прокуратурою міста було проведено відповідну перевірку та встановлено, що при прийнятті позачерговим засіданням виконавчого комітету Ужгородської міської ради від 25 жовтня 2013 року рішення про перенесення осінніх канікул у загальноосвітніх навчальних закладах міста на зимовий період, було порушено п.3 ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», який передбачає, що проекти рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніше як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття. Крім того, в порушення ст.4 Закону України «Про місцеве самоврядування», яка визначає, що місцеве самоврядування в Україні здійснюється на принципі гласності, проект вищевказаного рішення не був заздалегідь оприлюднений на офіційному порталі Ужгородської міської ради. Також прокурорською перевіркою встановлено, що посадовцями порушено й Регламент виконавчого комітету Ужгородської міської ради, пункт 4.17 якого, визначає, що «рішення виконкому у випадках, визначених законом, доводяться до відома населення».

«Відтак, - додає Іван Штефанюк, - мною було внесено подання Ужгородському міському голові, у якому ставилась вимога провести службову перевірку щодо бездіяльності службових осіб управління освіти Ужгородської міської ради при підготовці та прийнятті рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради та вирішенні питання щодо притягнення до відповідальності винних осіб за неналежне виконання службових обов’язків, послаблення організації роботи з питань додержання вимог Закону України «Про місцеве самоврядування» та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Проте, службова перевірка, яка проводилась у міськраді не виявила в діях посадових осіб управління освіти Ужгородської міської ради фактів неналежного виконання службових обов’язків, а відтак міський голова не вбачає підстав для притягнення останніх до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба  прокуратури міста Ужгорода

15 січня 2014р.

Теги: канікули

Коментарі

бабця онука 2014-01-15 / 20:54:57
Вважаю, що суд має винести покарання винним чиновникам за зрив канікул, однозначно! Мало того, покарані мають бути не відсторонені чи переведені на іншу роботу, а звільнені! Чиновники від влади мають нести персональну відповідальність за не зкоординовані, неузгоджені та некеровані дії, внаслідок яких постраждали діти-учні ужгородських шкіл, котрих залишили можливості відпочити у визначений законом термін,в той час як школярі з інших міст України відпочивали на канікулах.
Обовязково повідомити громадськість міста, краю через ЗМІ про прийняті рішення і хто конкретно відповість за зрив канікул!

МіскВНо 2014-01-15 / 20:04:25
Штефанюк дуже хитренький - і нашим і вашим! Створення видимості в роботі міскпрокуратур, щоб і Корбань був задоволений (показник же) і нікому нічого небуло. У народі кажуть, таких хитреньких прокурорчиків хіба що ПІП УЧИНИВ. Хоча ні Штефанюка - напевно сам Владика. Канікули в Ужгороді перенесені на виконання розпорядження голови ОДА. Чому ж тоді не дані правові оцінки саме цьому документові? Чи не має там бува перевищення повноважень головою ОДА? Ось де корінь зла заритий. Але міських б"юрократів й не шкода, це вам шановні подяка за одобрямс політики РиГоналів, вас ще не раз будуть з ОблВНо використовувати, а ви в свою чергу директорів шкіл, а ті далі - вчителів. Це вам "вдячність" за ВЕРНОПОДДАНОСТЬ. Молодець Штефанюк - так вам і треба, коли своєї голови не маєте.

НОВИНИ: Кримінал

14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
» Всі новини