Передноворічна сесія Закарпатської облради ухвалила близько 50 рішень (ОФІЦІЙНО)

Сьогодні, 27 грудня під головування Івана Балоги відбулося друге пленарне засідання 15 –ої сесії облради VІ скликання.

Передноворічна сесія Закарпатської облради ухвалила близько 50 рішень (ОФІЦІЙНО)

До участі в його роботі були запрошені керівники обласної державної адміністрації, начальники відповідних управлінь ОДА, правоохоронних органів, прокуратури, районних і міських рад, народні депутати України.

Перед початком сесії Іван Балога озвучив заяву про свою позицію щодо подій у державі.

 Понад місяць у столиці та по всій країні стоять Майдани, - наголосив Іван Іванович. - Сотні тисяч людей зі всієї України піднялися, виявивши громадянський спротив владі, котра не хоче чути власний народ. Майже місяць минув із часу кривавого розгону студентів, і практично жодної реакції влади на вимоги всієї країни відправити у відставку уряд, покарати винних, в першу чергу Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Депутати Закарпатської обласної ради, висловили свою позицію щодо подій в державі. І наші виборці мали змогу переконатися, хто із депутатів на чиєму боці.

Оскільки фракція Партії регіонів не підтримала звернення до Президента України про засудження дій органів центральної виконавчої влади України щодо злочинного розгону учасників мирного зібрання у м. Києві 30 листопада 2013 року та відставки уряду Миколи Азарова, 3 грудня 58 депутатів Закарпатської обласної ради – звернулися до Президента України Віктора Януковича негайно відправити у відставку Міністра внутрішніх справ України В. Захарченка та уряд Прем’єр-міністра України М. Азарова.

Угоди обласної ради стали важливим кроком у співпраці з європейським співтовариством

Далі Іван Балога інформував присутніх про інші важливі події. Насамперед про співпрацю Закарпатської обласної ради із нашими партнерами з Євросоюзу, передусім із краєм Височина Чеської Республіки та Міністерством закордонних справ Угорщини.

Минулого тижня під час візиту офіційної делегації обласної ради в Угорщину підписано нову Угоду обласної ради з Міністерством закордонних справ Угорщини. МЗС Угорщини надасть області фінансову допомогу на виконання спільних проектів у розмірі 110 мільйонів угорських форинтів, що є еквівалентом п’ятистам тисячам доларів США. До 15 березня 2014 року сторони мають узгодити перелік об’єктів, на які будуть залучені зазначені інвестиції.

Також голова облради поінформував, що постійна конференція краю Височина в бюджеті на 2014 рік передбачила фінансування спільних проектів на Закарпатті у розмірі шість мільйонів чеських крон. До співпраці із Закарпаттям також планують долучитися Моравсько-Сілезький та Злінський краї Чеської Республіки, який уже цього року надав Закарпаттю 50 тисяч крон.

Словом, обласна рада має чим похвалитися. І це – правда. Зрештою, цифри та факти прямо говорять самі за себе.

До речі, започаткував цю Угоду, яка стала важливим кроком у напрямі інтеграції краю у європейське співтовариство, екс - голова облради, а нині -депутат облради Михайло Кічковський. За доручення керівництва краю Височина Іван Балога вручив Подяку краю Височина Михайлу Кічковському за активну участь в реалізації спільних проектів та від громади нашого краю щиро подякував йому.

Відзнаки дочекалися своїх героїв, а вітання – іменинників

Як відомо, у зв’язку з подіями, що відбуваються в державі, на обласному рівні не відзначалось професійне свято – День місцевого самоврядування. Але обласна рада відзначала багатьох шановних депутатів рад різних рівнів, працівників органів місцевого самоврядування. Так, спільну відзнаку обласної ради та облдержадміністрації – нагрудний знак «За розвиток регіону» окремим достойним жителям Закарпаття: Брензовичу Василю – депутату обласної ради, голові постійної комісії обласної ради з питань бюджету; Яремі Івану – голові Міжгірської районної ради; Цар Галині В– Чопському міському голові; Божук Валентині– секретарю Великобичківської селищної ради Рахівського району; Коваль-Мазюті Марії – Кам’яницькому сільському голові Ужгородського району.

Після чого інформував про нові призначення, які відбулися у міжсесійний період – фактично із вересня ц.р.. Так, Черевко Павло Павлович став заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації, Шешеня Олексій Миколайович – головою Закарпатського окружного адміністративного суду, Харченко Сергій Миколайович – начальником Чопської митниці Міністерства доходів і зборів України в Закарпатській області, Лабич Михайло Іванович  – завідувачем Сектору в Закарпатській області Держінспекції України з контролю за цінами.

Проект порядку денного другого пленарного засідання 15-ої сесії був насиченим

Відтак Іван Балога спрямував роботу пленарного засідання в конструктивне русло до затвердження порядку денного другого пленарного засідання. При цьому наголосив, що в порядок денний включені питання,що не були розглянуті на попередньому засіданні сесії. Це майже 26 питань, в основному - про надра, майно та звернення депутатів облради до вищих ешелонів влади. А також нові проекти, внесені облдержадміністрація.

В основному депутати підійшли до порядку денного по – діловому, внесли свої пропозиції та ухвалили низку важливих рішень, яких чекають люди на місцях і сподіваються на краще.

У сесійній залі було оприлюднено низку депутатських запитів з питань розвитку фізичної культури і спорту в краї, охорони здоров'я, сім'ї та соціального захисту населення. Їх направили депутати Артур Івашко, Юдіта Петеї та Йосип Роман, Ернест Нусер, Михайло Мотильчак та Василь Васюта.

Оперативно було прийнято ряд рішень, якими ухвалено важливі для області програми. Це, зокрема, про Регіональну цільову програму розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса у Закарпатській області на 2013-2021 рр., про Програму «Турбота» щодо посилення соцзахисту громадян на 2014 рік , про Програму діяльності Закарпатського регіонального відділення Пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України» та ін.

Було також затверджено План роботи обласної ради на 2014 рік та Угоду з Міністерством закордонних справ Угорщини.

 На цій діловій ноті депутати внесли зміни, доповнення, уточнення до окремих діючих регіональних програм, а саме: до Програми розвитку регіональної вищої освіти на 2013-2017 рр., до Програми розвитку фізичної культури і спорту в області на 2012-2016 рр., до Програми інформатизації області на 2013-2015 рр. та ін., та ухвалили відповідні рішення.

Окремі питання крайові парламентарі відхили

А декотрі - «не пройшли». Серед останніх – чотири питань про погодження клопотання про надра. Не підтримали депутати й рішення про прийняття комплексу будівель і споруд «Санаторій «Перлина Карпат» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області. Голова обласної ради Іван Балога наголосив, що свого часу прокуратура області вже скасовувала подібне рішення. Також не проголосували депутати за рішення про надання мисливських угідь у користування Воловецькій районній громадській організації «Мисливський клуб «Зелемен», а також про надання мисливських угідь у користування громадській організації «Берегівське районне товариство мисливців та рибалок».

Гідні високої відзнаки

Також депутати підтримали клопотання щодо нагородження окремих достойних краян Почесними грамотами Верховної Ради України за вагомий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток краю, багаторічну сумлінну працю. Зокрема, Хохлова Максима депутата облради, Красняник Марії, секретаря Синевирсько-Полянської сільради Міжгірського району, Кураха Івана, депутата облради, головного лікаря Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, Мілована Шандора, депутата облради, Степанчука Василя, головного лікаря Воловецької райлікарні, депутата Воловецької райради.

 На засіданні було схвалено також окремі звернення до центральних органів влади.

Прес-служба Закарпатської облради

27 грудня 2013р.

Теги: сесія, облрада

Коментарі

щодо відзнак 2013-12-27 / 15:41:09
Ужгородська міська лікарня така задрипана, шо аж ганьба, може пора Кураху й медаль дати

НОВИНИ: Соціо

23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
» Всі новини