
На фесті серед іншого різатимуть свиню, готуватимуть домашню ковбасу та визначатимуть переможців конкурсу на кращу страву.
	Пропонована програма:
	
	7.00 – традиційне різання свиней, обпалювання соломою, смакування паленки
	
	7.00 – 13.00 – приготування гурки, домашньої ковбаси та інших смачних страв із свинини. Змагання на приготування кращої страви. Вітання та представлення учасників фестивалю (команди).
	
	7.00 – 18.00 - Виставка та продаж народного рукоділля Закарпаття. Дегустація та купівля місцевого домашнього вина.
	
	13.00 – Урочисте відкриття.
	
	13.00 – 14.00 - Смачний обід з музикою. Циганська та жива музика.
	
	14.00 – 17.00 - Культурно-розважальна програма.
	
	17.00 - Оголошення конкурсу на кращу страву.
	
	18.00 - Веселий Бал.
	Організатори фестивалю мають право на зміни в програмі.
	
	
	Страви із свинини, що готуватимуться командами для дегустації та купівлі:
	
	- Кров смажена із цибулею
	
	- Кров'яна гурка
	
	- Печінкова Гурка
	
	- Смажена домашня ковбаса
	
	- Копчена домашня ковбаса
	
	- Сальтисон
	
	- Копчене сало
	
	- Варене сало із спеціями
	
	- Шкварки
	
	- Бограч
	
	- Смажені в печі свинячі ніжки
	
	- Смажене в печі поросятко
	
	- Домашнє вино
	
	Інформація та бронювання житла:
	
	E-mail: asztely@gmail.com тел: +380667469050, +380314142946, +36302378641
	
	
	
	Подача заявки командами на участь у фестивалі:
	
	Вступний внесок: 300 UAN Крайній термін вступу: до 4 січня 2014 року
	
	Стартовий внесок включає:
	
	- Дозвіл постійної комісії Астейської сільської ради із соціально-економічного та культурного розвитку населеного пункту на проведення Астейського традиційного Фестивалю гурки та домашньої ковбаси.
	
	- Місце для встановлення своїх павільойонів, які встановлюються тільки на виділеному місці.
	
	- Питна вода для приготування страв.
	
	- місце проведення заходу в ніч з 10 на11 січня 2014 року буде забезпечене охороною.
	
	- В'їзд транспорту на місце проведення заходу дозволено до 8.00 години, крім транспорту організаторів.
	
	Командам необхідно забезпечити для себе:
	
	- посуд для подачі страв необхідний на вільному повітрі, прилади для приготування страв із свинини (посуд, м»ясорубка, млинок для начинення гурки та ковбаси та інше)
	
	- Команди, які беруть участь у конкурсі, за правилами ріжуть та обробляють свиню на місці проведення заходу.
	
	- Надати ветеринарну довідку ветеринару на зарізану свиню на місці проведення заходу.
	
	- Надати шматок м'яса із свинини ветеринару для обстеження.
	
	- Підтвердження про походження готової продукції.
	
	- Одна особа в команді має володіти медичною довідкою.
	
	- Павільйон, який буде встановлено на відведеному місці.
	
	- Необхідні предмети для прикрашання павільйону.
	
	- Необхідні предмети для прикрашання столу.
	
	- Вступний внесок внести до 4 січня2014 року.
	
	- Хороший настрій.
Берегівський Турінфоцентр