В Ужгороді день народження КВНу відзначили стартом Шкільної ліги (ФОТО)

Закарпатська ліга КВН відсвяткувала День народження улюбленої гри мільйонів. І свято видалося гучним та масштабним. Першим заходом став фестиваль шкільних команд.

В Ужгороді день народження КВНу відзначили стартом Шкільної ліги (ФОТО)

У ПАДІЮНі фестивалили 9 команд:

«Сьома планета» (ЗОШ №7)

«От звонка до звонка» (ЗОШ №11. ліцей «Інтелект»)

«Тік-Так» (ЗОШ №3)

«ВУЗВ» (гімназія)

«Єралаш» (ЗОШ №17)

«Під напругою» (ЗОШ №20 ліцей «Лідер»)

«Зелені балони» (ЗОШ №19)

«Запасний вихід» (ЗОШ №2)

«Антитіла» (ЗОШ №15)

Заповнена зала, гучна підтримка прихильників та позитивний настрой школярів створили неабияку святкову атмосферу. Діти багато жартували про канікули, мера та мітинги (словом, про наболіле). На фестивалі команди зіграли 2 конкурси: розминку та фрістайл.

Перший блок фрістайлів відкрила «Сьома планета». Учні 7-ої школи дебютували у новому складі, їм довелося тримати ту високу планку, яку поставили їх попередниці із «А ШО?!». Школярі жартували про свій район, співали пісень про Радванку і зазначили: и «ми не так далеко, як вам здається». Гарна форма, непоганий вокал та головне азарт до гри – у «Сьомої планети» є все для подальших успіхів, дебют вдався!

Наступними смішили публіку уже досвідчені «От звонка до звонка». Хлопці та дівчата показали себе дуже зіграним колективом, для початку – знайомили зал із тими, хто залишився і не пішов на мітинг. Згадали випадок в африканській школі, показали як обирають щоденник («я хочу щоденник  квіточками»), а от коди у них не було, адже: «Немає канікул – немає фінальної фрази». Одинадцята школа ще раз довела, що вони – сильні і серйозні суперники!

Ще одні дебютанти шкільної ліги – «Тік-Так» з третьої школи. Слід зазначити, що дебют був дуже успішним. Гарна дикція, акторська гра та зовні – майже відсутність хвилювання (звісно, певний мандраж був, але його було непомітно). Дівчата та хлопці показували як відомі люди вчилися у школі (Світлана Лобода у школі), недосвідченого вчителя у третій школі («Ми їдем до Львова!»), перекладача мера для школярів, а закінчили гарним віршем про школу. А також припустили: «Если бы Федор Ващук стал мером Ужгорода, он объединил бы 3 и 5 школы… мостом». Сезон обіцяє бути дуже цікавим і правді непростим – у досвідчених гравців з’явилися серйозні та впевнені нові суперники! Зі вдалим дебютом, «Тік-Так».

І ось на сцені улюбленці публіки – старожили ЗЛ КВН, шкільної ліги – команда гімназії «Вхід у змінному взутті». «ВУЗВешки» порадували оновленим і дещо «омолодженим» складом. Микола Джексон та Дзідзьо – одні із найяскравіших образів фестивалю. Співали, танцювали та відігравали настільки злажено, що викликали неабияку кількість аплодисментів. Не обійшлося без «проблеми поколінь» («-От я у вашомі віці… - Що? – Теж таким буду?»), показали як чоловіки ходять на ринок та довели – командам у цьому сезоні буде ой, як нелегко – «ВУЗВ» не здається і продовжує «качати» і зал, і КВНівців, і членів журі. 

Далі команди зіграли розминку. І якщо смішно імпровізувати у молодих талантів не завжди виходить, то артистизму їм не позичати, енергія б’є через край. Всім командам ще є над чи працювати, і обов’язково приходити на школу КВН (яка працює щонеділі із 13.00) – тренувати розминку. І тоді всім переможцям ЗЛ КВН, Чемпіонам та Володарям Кубку несолодко житиметься! Тут підростає таке смішне покоління! 

Другий блок фрістайлів розпочали ще одні дебютанти – «Єралаш» із 12-ої школи. Учні змогли подолати хвилювання і виступити дуже достойно. Найменша учасниця взагалі підкорила публіку із першої появи. «Єралашівці» показали, чим насправді займається ромка в центрі міста, проспівали про спонсора виступу – «чай Ліптон», розказали, що трапляється, коли батьки 10-річної Насті їдуть на дачу. Харизма та впевненість є, цій команді ще трошки репетицій, набратися досвіду – і маємо неабияких суперників! З хорошим дебютом!

Школярі із 20-ої ЗОШ «Під напругою» теж уже не перший рік грають разом, дещо змінили форму та зачіски і за рік точно стали впевненішими! Показували, що вони серйозні учні і як вони прийшли на мітинг. Порадували мініатюрами про ужгородця на полі чудес, перекличку на уроці і хлопчика із дуже смішним прізвищем, «купіть квіточку», випадком «що було б, якби дівчата працювали у багажному відділенні аеропорту» і особливо порадували випадком із дуже педантичною дівчинкою на уроці. За традицією заспівали фіналку. На цей раз про так популярне в мережі «Усбагойся». За рік – помітний зріст команди, якщо продожать і не розслабляться – успіх буде, і ще який! 

Оновленим складом виступили і «Зелені балони» із 19-ої школи. «Новорайонівського» колориту було менше, мила форма та відома КВНівська «каруселька» (жарти, які виголошують по черзі декілька учасників команди) не обійшли теми мітингу, вийшовши на сцену, скандуючи «Канікули!», але згадали, що завуч в залі і швидко виправилися: «Вчитися! Вчитися!». Не оминули і випадків в Новому районі, як там знайомляться на дискотеці, та згадали про заборони мера міста. «Нещодавно на Театральній заборонили проводити масові заходи. – Так був же парад нечисті! – Е, та своїм можна!». Зіграність та відрепетируваність – у цих «балонів» хороші перспективи! Суперники, начувайтеся! З чудовим дебютом, командо!

Досвідчені дівчата із «Запасного виходу» (ЗОШ №2) вітали всіх з Днем народження КВНу, показали як шкільні, так і не дуже мініатюри. Незвичайні випадки із жінкою-кішкою в душі, оленями у заторі, образливим ДАІшником, закоханою дівчиною-гопніком, Капітаном Америка на прогулянці з собакою порадували і здивували публіку. Абстракті і дещо «космічні» мініатюри, бажання співати та дивувати – це атрибут  успішної команди. Всі перемоги у дівчат попереду! З поверненням у сезон! 

І на завершення на сцені з’явилися учні 15-ої школи – «Антитіла». Традиційно всіх привітав мер Ужгорода (на цей раз «ферМер»), з’явився і дуже авторитетний третьокласник (цього разу на репетиції до Дня матері). Синхронно танцювали, співали та жартували. Масовість команди однак не створила хаосу на сцені, форма та зіграність зробили свою справу – дуже успішний і впевнений виступ. Красивий фінальний акорд фестивалю!

Далі мікрофон передали членам журі. Робота тоді у них видалася непростою. Із дев’яти сильних, кумедних та смішних команд довелося вибрати лише одну, яку назвуть переможцями фестивалю. Тож, 4 голоси – за «Антитіла»! Маємо нового переможця фестивалю шкільних команд! Вітаємо усіх причетних до цього свята! І впевнені: сезон видасться цікавим, непростим та з величезною долею інтриги! Буде спекотно! 

Наостанок, думається, що мине зовсім трохи часу, і чемпіонам та володарям кубку Закарпатської ліги КВН доведеться не солодко: конкуренція підростає досить сильна. Трохи досвіду та впевненості — і лаври першості в кишені.

Школа КВН працює щонеділі. Ігри першого туру Шкільної Ліги плануються після зимових канікул.

 

Сашка Артюхіна, Закарпатська ліга КВН

09 листопада 2013р.

Теги: КВН, Шкільна ліга

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 10
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини