Ужгородське школярство залишається без осінніх канікул, а 1 листопада в школах зроблять вихідним

Жодного голосу «за» відміну рішення про скасування осінніх канікул і «доєднання» їх до зимових, сьогодні на засіданні виконавчого комітету не було.

Ужгородське школярство  залишається без осінніх канікул, а 1 листопада в школах зроблять вихідним

Згідно з прийнятим сьогодні рішенням виконавчого комітету Ужгородської міської ради, термін зимових канікул визначено з 21 грудня до 12 січня. Осінні канікули дітям не повернуть.

Як розповіла начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, згідно з проведеним у школах опитуванням 64% батьків висловились за приєднання осінніх канікул до зимових, тоді як 32% виступили за відпочинок дітей восени. Повідомила: наказ управління за результатами позачергового виконкому у п’ятницю про скасування осінніх канікул «пішов» по навчальним закладам о 14.11 годині. Тому нарікання, що батьків і дітей повідомили запізно треба даресувати до адміністрацій шкіл та класних керівників, які «не спрацювали» вчасно.

Головний лікар Ужгородської дитячої клінічної лікарні, член фракції Партії регіонів в Ужгородській міськраді Єлизавета Лях, своєю чергою, зазначила: наразі, як свідчать дослідження, рівень захворюваності дітей набагато нижчий, ніж минулого року, стан здоров’я дітей задовільний. Каже – зазвичай діти масово хворіють ближче до грудня, на який приходиться пік захворюваності.  «Як медик, вважаю, що хай діти ходять в школу, бо вони один одного не заражають – повідомила Єлизавета Лях, при цьому, жодним словом не обмовившись про психо-емоційний стан дітей, яким доводиться безперервно навчатись впродовж 4 місяців.

За те, щоб з’єднати осінні канікули із зимовими, висловився і колишній начальник міського управління освіти, а нині директор багатопрофільного ліцею Мар'ян Комарницький. За його словами, «67% опитаних у навчальному закладі батьків згідна продовженням зимових канікул. Якщо зимові канікули будуть продовжені на тиждень, родини зможуть планувати свої справи. Крім того, слід зазначити: ось коли ми робимо осінні канікули, багато батьків просто не знають, еа кого залишати своїх первачків. А так вони будуть в школі, доглянуті. І взагалі, на моє переконання, треба запроваджувати семестрове навчання», – висловився Маріан Комарницький.

Тільки після того, як своє слово сказали чиновники, освітяни і лікарі, до зали засідань запросили батьків – увесь час вони стояли за дверима, бо, кажуть, їх не запускали до зали. Звернення від батьків із проханням скасувати п’ятничне рішення виконкому і запровадити осінні канікули міському голові Ужгорода вручила представник батьківського комітету Ольга Павлова.

Вислухавши у свій бік звинувачення від міської влади в тому, що батьки дозволяють втягувати дітей «в політичні інтриги» і що це вони «винні, що летіли яйця і пляшки», присутні батьки розповіли, що особисто в класах їхніх дітей лише по кілька батьків висловлюються за продовження зимових канікул за рахунок осінніх. 

Натомість, Віктор Погорєлов зазначив, що цифри моніторингу говорять протилежне, і більшість батьків виступають за довші зимові канікули і відміну осінніх. «Ми будемо вирішувати, зважаючи на думку більшості, а більшість за перенесення канікул. І, повірте, ви ще скажете нам спасибі за гарні, довгі, веселі новорічні свята для всіх», – сказав Віктор Погорєлов. 

Відтак, виконком взявся за голосування щодо відміни свого попереднього рішення, яким було скасовано осінні канікули. Жодного голосу за те, щоб повернути дітям осінні канікули, у виконкомі не знайшлось.

Опісля голосування В. Погорєлов повідомив, що 1 листопада в школах міста буде вихідним, відпрацьовувати який суботнім навчанням не доведеться. За його слова, відповідне розпорядження вже підписане і доведене до виконання освітянам.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

30 жовтня 2013р.

Теги: виконком, канікули, діти, Погорєлов

Коментарі

Марина 2013-11-04 / 18:35:09
Без відробки? а нам до школи 9 листопада...

іршавчанин 2013-10-31 / 20:40:20
То добре,що дали 1листопада вихідний без відробки.А у школах Іршавщини повноцінний робочий день!Мій син у другу зміну ходить!а ми з дружиною цього дня за скороченим графіком працюємо лише першу половину дня.Хотіли разом всі піти вшанувати память померлих родичів.То завтра це тільки після 5 години зробити зможемо! ніхто ні про кого нічого не думає!Чи то свідомо хтось підриває довіру до влади чи то мізки всім повикручувало?

Йонко 2013-10-31 / 18:17:09
І ця хапуга курах що йменується лікарем тоже голосував падла?

Олена 2013-10-31 / 08:19:36
Черговий "падарунок" Пагарєлова - вихідний 1-го листопада за чий рахунок дали - вчителям і ДІТЯМ цей день потрібно відпрацювати 9-го листопада в суботу?! Чи це оплачуваний вихідний, але ж існує норма робочого часу в місяць, визначена на державному рівні. Чи це знову за особистий рахунок вчителів? Як цей вихідний розуміти у світлі СЬОГОДНІШНІХ реформ мерських. І про які дива ми дізнаємось завтра? Не переключайтесь - залишайтесь з Пагарєловим! Буде ще цікавіше й несподіваніше!

варош 2013-10-31 / 05:14:53
Вітаю вчителів , а особливо їх профспілку , ви завжди служили владі. У вас навіть неспитали вашу точку зору .БАТЬКАМ ПРОПОНУЮ ПЕРЕСТАТИ ФІНАНСУВАТИ РЕМОНТИ В ШКОЛАХ .ЗЕКОНОМИЛИ. А то на парту яку купили батьки ставлять інвентарний номер .

Ігор Баран 2013-10-31 / 00:57:26
Якщо вже так не терпиться економити, то хай виконком у повному складі іде на зиму у відпустку за власний рахунок.
Користі не приносять, то хоч три місяці не будуть шкодити

Radvanka 2013-10-30 / 22:40:11
Як діти не заразять один одного?Майже в кожній школі є хворі на гепатит.І іхня кількість постійно збільшується.І так не лише в Ужгороді.А Комарницький шо там мудрує?Пуйдеш ти дому за перевал.Там мудруй кулько хочеш.Але вшитко шось накрав лишиш ту.

учні 2013-10-30 / 18:49:48
організуйте опитування на цьому сайті - покаже протилежний результат

учні 2013-10-30 / 18:48:30
зек сфальсифікував цифри! Своїх внуків він може примусити відгуляти канукули і на пенсії, якщо доживуть, а ми на нього забили ...

муза 2013-10-30 / 16:31:49
наверно скоро отменят и летнии каникули,лучше с економить 3 месяца
зимой.Полнейшее беззаконие.

777 2013-10-30 / 15:18:23
Можливо хоч зараз народ зрозуміє, що не варто віддавати свої голоси зекам, бо в тюрмі не виправляють, а вчать більше не попадатися… А те що канікул для школярів таки не буде стало зрозуміло, коли дорослі відговорили дітей від подальших публічних протестів. Що і де вони моніторили – питання риторичне. Думка «більшості батьків» надійшла з кабінету ОДА. Тепер владі залишилося, аби залагодити питання недолугої «рекомендації» та приховати свій злочин з фальшуванням рішення міськвиконкому, відловити всіх мітингувальників і показово покарати, щоб присікти будь який спротив у зародку. А потім можна навіть відпуски для батьків школярів скасовувати – стерплять. В ужгородців лише два шляхи: засипати міліцію і прокуратуру заявами про фальшування та не оприлюднення рішення або зібрати підписи (скільки отримав на виборах і один запасний) за відставку. Залишити це питання на розгляд депутатів – це однозначно провалити справу. Таких обрали!

Віт 2013-10-30 / 15:08:27
Вони бояться поступитися, бо якщо ужгородці виграли б на цей раз - це надихнуло б їх на інші акції проти влади. А так сподіваються що черговий програш людей охолодить їх... Нещасні одноклітинні створіння... це тільки початок, вибух буде трошки пізніше.

мама 2013-10-30 / 14:52:15
ніякого опитування і в нашій школі не було, я дитині дала заяву від нашої сімї, нікому навіть було її взяти, самі заварили кашу а нести відповідальність не хочуть, ще ніколи я таку відразу не мала до нашої влади як тепер. Ще переклали відповідальність на вчителів, я сама бачила директора школи яка в 13,20 25.10,13 бігла на нараду директорів, і як вона мала нам повідомити раніше про відміну канікул. Безсоромні, треба вимагати відставки такої влади

вчитель. 2013-10-30 / 14:41:26
Комарницький- це підстилка Погорелого. що той скаже. то й Комар буде робити. Ніякого моніторингу не було. Був показовий виступ у 5 школі і все.

батько 2013-10-30 / 14:39:28
А кого з батьків опитували і де? Брешуть, як брехали і про своєчасне повідомлення?

Як до баранів 2013-10-30 / 14:37:05
Треба збирати підписи для розгляду питання про висловлення недовіри Погорелову на наступній сесії міської ради. Такий голова нам не потрібен!!!

мама-педагог 2013-10-30 / 14:32:26
Нешановні чиновники, я мати дитини, зрештою педагог. Для мене думка Комарницького і Лях не є авторитетною. Мова йде не про хвороби та новорічний відпочинок родини, а про психо-емоційний стан дитини. Лях, якщо вона лікар, повинна це знати. У нашому класі ніхто думки батьків не питав. Перестаньте відверто брехати. Може, ще скористаєтеся думкою колишнього голови колгоспу з цього приводу. Педагоги вам кажуть, що ви неправі.

мама 2013-10-30 / 14:30:28
В нашій школі опитування так і не було. Мої діти до школи не ходять. То де враховано наше ставлення?

тато 1 2013-10-30 / 14:26:42
Моїх дітей до понеділка в школі не буде.

тато 2013-10-30 / 14:22:25
А що, хтось вірив у здатність ЦІЄЇ влади приймати чесні і зважені рішення?

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини