Архієпископ Мукачівської єпархії УПЦ МП попросив «губернатора» Закарпаття впорядкувати невпорядковане (ФОТО)

У п’ятницю, 25 жовтня, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида зустрівся з архієпископом Мукачівським та Ужгородським Феодором. Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.

Архієпископ Мукачівської єпархії УПЦ МП попросив «губернатора» Закарпаття впорядкувати невпорядковане (ФОТО)

Архієпископ звернувся до очільника краю з проханням про допомогу щодо впорядкування документації на будівництво нового храму. Його планують звести на вулиці Тімірязєва в Ужгороді. Наразі виникають певні труднощі з оформленням ділянки та землевпорядною документацією. Відтак, архієпископ Феодор попросив Олександра Ледиду пришвидшити вирішення питання.

– Долучимо до роботи профільні управління області. Переконаний, зможемо вирішити питання вже впродовж місяця, - наголосив очільник краю. Також Олександр Ледида подякував духівнику за щоденну просвітницьку роботу та духовне виховання молодого покоління.

25 жовтня 2013р.

Теги: Феодор, Ледида

Коментарі

555 2013-10-26 / 16:22:56
МП просить ділянку...
треба спочатку вернути то, що не було їхнє (храми, будівлі..), а після говорити, що їм дають чи не дають!

юрист 2013-10-26 / 10:27:28
Згідно чинного законодавства на цю земельну діляку повинно бути погодження кабінету міністрів України .Доречі ця земельна ділянка згідно держ акту на постійне користування закріплена за УжНУ як ботанічний сад.

Андрій 2013-10-26 / 08:53:05
У мешканців міста Православнв церква вкрала 0.5 га. лісу??? Тепер просить владу узаконити злочин???

Андрій 2013-10-26 / 08:48:51
На хресті Палош пропіарився, та ще й незаконно захопив землю на шахті під будівництво храму. Тож про, що тут мож говорити. Для цьоі людини закони неіснують і як він хоче вчити інших якщо сам порушує Закони Украіни. Ганьба таким попам які вчать нагло красти чуже майно, а тепер просять узаконити. Перед законами Україні рівні всі. Якби це вчинив приватний підприємиць або фізична особа вже б понесла за це покарання, а тут нагло переступаючи всі закони крадуть землю від людей. Де мешканці міста, чому тепр не кажуть, що де мають наші діти піти в ліс і відпочити????

Бомба 2013-10-25 / 17:56:36
Не хотів втручатися в цю тематику, але вже наболіло. Батюшки в рясах тільки піаряться, а справ їх ніде не видно. Скільки дітей пригорнуло чиясь попівська родина? Чи скількома хворими та каліками опікується та чи інша громада. Аж ні . Сидять чекають коли люди прийдуть, принесуть гроші на службу, сорокауст, за упокій і т.д... Ще й тарифи виствляють. Чомусь за кордоном священники і служать і працюють. А нас тільки паразитують на довірливих прихожанах.
Поїдьте у Банчени, у Виноградово, у Сільце і т.д. Там священики усиновили калік тощо. Ніхто не просить грошей у Церкві на Шахті - скільки даш, так і добре. А закордоном священики десь і державну зарплатню мають, наприклад у Словаччині.

сват 2013-10-25 / 17:49:42
Сама більша допомога хворому від священика - посповідати його, надати Таїнства. Це і виконуєгромада, поруч із лікарнями. Та при чому тут взагалі лікарні? Я постійно бачу священиків православних і на конференціях по боротьбі зі Снідом із туберкульозом і т.д. А лукавитин е потрібно: і інших священикві у згадпних закладах не видно. Знаю із досвіду!
Щодо ЄС - нас вже пугали Віктором Ющенком.Ми чули і про Хрущовські заяви! Де він, де ми? А ЄС нам не ворог, як і ми йому!!!

пуп 2013-10-25 / 17:36:08
УПЦ московського патріархату - це продажні кончені уроди, котрі за гроші здатні продати свою матір, і за гроші привели до влади дебіла і Зека януковича, котрий тепер їх зрадив, і УПЦ московського патріархату буде покладено кінець після підписання угоди з ЄС. Слава Бргу, так тримати дебіли во хресті з московії...

до Простоквашено 2013-10-25 / 16:32:38
Чого може навчити людина (Віктор Палош-колишній семінарист греко-католицькоі семінаріі) яка колись сама зрадила віру. Хіба, що зраджувати інших, та як заглушити голос своєі власноі совісті!!! Таких вчителів наш народ не потребує. Зрадивши раз- зрадить не раз!!!

Реаіліст 2013-10-25 / 16:03:02
А до чого тут Смоланка та Мукачево? Мова йде про онко- та туберкульозні заклади. І не плутайте "щотижневі молебни" з дійсно, ДУХОВНОЮ роботою із хворими.Чи Вам такі речі зовсім не зрозумілі? Повчіться у католиків чи харизматів. А то наша православна церква вважає себе ЄДИНОЮ ПРАВИЛЬНОЮ і навідсічь відмовляється служити з "іновірцями". А що говорити про напади безпричинної агресії на людей, які сповідують інші релігії?!! Щось ніде Христос не згадував православ"я московське чи якесь інше... Мірилом віри є ЛЮБОВ ДО БЛИЖНЬОГО. А виконання треб - це не любов, а щоденна робота, як-то для вчителя - вчити, водія - керувати, лікаря - лікувати. І ставити півгодинні молебни в заслугу - це просто смішно. Почитайте що таке є ДУХОВНА РОБОТА ІЗ ХВОРИМИ... А потім вже приступайте до дискусії.

Реалісту 2013-10-25 / 14:27:11
А скільки раз Ви були наприклад в кардіодиспаснсері чи неврології у пана Смоланки чи в Мукачівській лікарні на щотижневих молебнях, що говорите про те, чого незнаєте. Піар притаманний рекламним агенціям, а не "Тілу Христовому" - Церкві.

простоквашино 2013-10-25 / 14:22:20
Невже, якщо священники, як і всі люди в Закарпатті просять головного очільника краю про якусь допомогу, це є ненормально? Нехай краще храм будують, ніж кафе чи бари. Отець віктор молодий, цікавий, живий священик. У нього при храмі діє потужне молодіжне братство, збирається старше покоління для пастирських бесід. Нехай собі займається своїм призванням. А храм, доречі, не йому потрібен, бо це не приватна власність, а громаді району.

Реаліст 2013-10-25 / 14:14:12
Негоже прихожанину говорити неправду... Ваших (православних)священників ніхто жодного разу не бачив біля ліжка тяжкохворих у лікарнях. А як "несеться Слово Боже" краще спитайте у самих лікарів та пацієнтів. А якщо раз на рік роздають пасочки та фарбовані яйця, то це не Слово Боже. Знаючий говорить зовсім про інший вид ДУХОВНОЇ допомоги та підтримки без огляду на віросповідання. Перед Богом всі рівні, незалежно які в них ряси. Всевишній судить по справам, а не кількості збудованих храмів та конфесійної належності. А от "нагибати" владу на поталу своїм амбіціям - ось це вже зовсім не по-християнськи. Краще б там хоспіс якийсь побували та монашки доглядали нужденних та безпомічних. Це б і влада підтримала і люди б зрозуміли.
Не хотів втручатися в цю тематику, але вже наболіло. Батюшки в рясах тільки піаряться, а справ їх ніде не видно. Скільки дітей пригорнуло чиясь попівська родина? Чи скількома хворими та каліками опікується та чи інша громада. Аж ні . Сидять чекають коли люди прийдуть, принесуть гроші на службу, сорокауст, за упокій і т.д... Ще й тарифи виствляють. Чомусь за кордоном священники і служать і працюють. А нас тільки паразитують на довірливих прихожанах.

??? 2013-10-25 / 13:02:54
А що, в лікарнях лікуються тільки прихожани УПЦ МП? І чого це губернатор має втручатися, якщо "виникають певні труднощі з оформленням ділянки та землевпорядною документацією"?

Прихожанин 2013-10-25 / 12:40:09
У всіх трьох лікарнях несеться Слово Боже священиками Мукачівської єпархії МП. І нічого проблемного в тому, що поруч буде ще храм нема! Доречі документів нема і в греко-католицького храму біля кадіоцентру!

Знаючий 2013-10-25 / 10:43:33
Земельну ділянку фактично захопили без документів, а тепер "впорядковують"... І взагалі, до чого тут губернатор?! Є громада, є священик, є порядок реєстрації документів, є ДУЖЕ ВЕЛИКІ ГРОШІ - нехай самі розбираються. Яке право має Ледида втручатися у справи землекористування? Тільки тому, що зять п. Кабація (настоятеля Покровської церкви) хоче мати свій окремий прихід? Якось це негарно виходить... Краще б хворим в лікарнях надавали духовну допомогу. Там неподалік і онко, і туберкульозна і кардіологічна лікарні. Для того, щоб нести Слово Боже великі храми не потрібні. Потрібно мати Бога і любов в серці.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини