Страйковий комітет підбив підсумки блокування доріг у Довгому

Текст відповідного листа ексклюзивно отримала редакція Закарпаття онлайн. З нього чітко видно, що в Україні, і на Закарпатті зокрема, проходять процеси самоорганізації суспільства – як результат дій та бездіяльності влади.

Страйковий комітет підбив підсумки блокування доріг у Довгому

Уроки, результати та висновки акції перекриття дороги (бездоріжжя) у Довгому

1. Обласну адміністрацію потреби та проблеми жителів стотисячного району не цікавлять. Майже пів робочого дня державна дорога була перекритою, а чиновники обласного рівня не зглянулися не те, що приїхати – навіть подзвонити і просто поспілкуватися з людьми. Причина бачиться в тому, що вони настільки нахабно самовпевнені, що сподіваються на те, що люди пошумлять-пошумлять і розійдуться. Так, як влада поводиться в Ужгороді на площі Народній – це пряме тому свідчення. Всупереч рішенню обласної ради, яка не проголосувала за нищення історичної пам’ятки, роботи під керівництвом голови адміністрації розпочато. А обласна міліція стала на сторону порушника закону і чинить тиск на громадськість, розганяє мирні акції протесту. Але ми не маємо наміру зупинятися. Якщо протягом п’яти днів, як обіцяв начальник райавтодору, ремонтні роботи не дійдуть до Довгого – наступної п’ятниці (або в суботу, бо тоді буде ще більший резонанс, адже тоді у нас величезний базар, на який їдуть люди з усієї області) акцію по перекриттю дороги буде повторено. Але тоді, щоб нас таки почули, ми будемо перекривати рух не тільки у селі, але і в зручному для нас місці на трасі Київ – Чоп. Тоді, сподіваємося, наші справедливі вимоги буде почуто.

2. Акцію у Довгому підтримали жителі сусідніх сіл і виявили бажання підтримати ще жителі, як мінімум, п’яти сіл, де дороги теж знаходяться у катастрофічному стані. Тому, ми не маємо бажання припиняти акцію наступного тижня, а триматимемо напругу до того часу, поки дорогу в районі не відремонтують у всіх напрямках. Якщо наступного 2014 року до 15 червня, як вказано у затвердженому графіку виконання ямкових ремонтів, дороги в районі не відремонтують – перекриття відбудеться вже 16 червня. Настав час піднімати питання і про капітальний ремонт нашої дороги. Для цього наш оргкомітет стає постійно діючим і перейменовується на Страйковий комітет Іршавського району. Адже крім доріг у нас є ще багато проблем, які цивілізованими методами мусять вирішуватися з допомогою лідерів свідомого громадянського суспільства, яке ми намагаємося будувати.

3. Районна адміністрація не несе відповідальності за стан державних доріг, але контролювати ситуацію намагалася. Тому у нас нема претензій до чиновників районного рівня у цьому питанні, але є багато інших питань, які ми будемо ставити. Почнемо із сміття: чому всіх бюджетників та підприємців змушують передплачувати партійну пресу однієї партії, вимагаючи показувати квитанцію, а організувати виготовлення та встановлення урн для сміття у центрах населених пунктів не можуть? Продовжимо кадровими питаннями: чому призначення окремих директорів шкіл проводиться із порушенням усіх законодавчих норм? Маємо на увазі не тільки Загатський кущ, де тих, хто намагався добитися дотримання закону залякали і ситуацію не виправили. У цьому випадку всі контролюючі органи свідомо мовчать.

4. Районна рада зробила вигляд, що вона живе в іншому районі. Навіть депутати райради від Довгого на центральній площі села не показалися. Не кажучи вже про керівництво цього представницького органу. Складається враження, що цих панів цікавить тільки церква московського патріархату, для якої вони організовують свята та концерти. Але і це зробити на належному рівні не здатні, бо навіть застосовуючи адміністративний тиск не змогли зібрати повної зали районного будинку культури на нещодавній концерт з нагоди чергової річниці хрещення Русі.

5. Нове керівництво Довжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів не зацікавлене у вихованні суспільно свідомих громадян і патріотів України. Організатори акції не залучали до участі в перекритті руху на дорозі учнів. Але деякі старшокласники вирішили не піти на уроки і спостерігали за подіями. Батьків цих дітей викликали на виховну розмову. А батьків тих дітей, що втекли того дня (11 жовтня) з останніх уроків і батьків систематичних прогульників до школи не викликали. Висновок: керівництво школи працює за вказівкою з району.

6. Про сільську владу дуже влучно сказав начальник міліції району Микола Куриця: «Що вибрали, шановні виборці, по тому і ходите!». Ця фраза приречена стати крилатою і вона стосується не тільки одного сільського голови. А Микола Миколайович став виразником настроїв мільйонів співгромадян.

7. 70 відсотків дорослого населення району або працювали за кордоном, або ще там працюють. Ми поступово повертаємося додому і хочемо жити в цивілізованій країні. Ми будемо домагатися щоб Україна рухалася саме в цьому напрямку. Якщо районна та обласна влада проти цього, то вона не тільки працює проти власного народу, але і проти свого Президента, який чітко визначив стратегічну політику держави на найближчий час.

8. Прокуратура району взяла під контроль ситуацію з ремонтом доріг. Просимо перевірити не тільки ситуацію з використанням коштів для цього протягом року, але і якість тих робіт які будуть виконуватися тепер, адже на наступний тиждень прогнозують дощі. Але якщо протягом літа для дорожників не було нормальної погоди, то хай працюють у таких умовах. Але класти асфальт у болото ми не дозволимо!

9. У центральній Азії відповідальність за теракти беруть на себе певні організації. Відповідальність за знищення дороги в Іршавському районі не взяла на себе жодна структура. Сподіваємося, що прокуратура не тільки знайде винних але і оприлюднить відповідну інформацію через засоби масової інформації.

10. Відповідні листи із вимогами направляємо Президенту, Голові Верховної Ради та прем’єр міністру України.

11. Висловлюємо подяку журналістам, які оперативно та професійно висвітлили подію на центральних телеканалах та в електронних засобах масової інформації. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

Страйковий комітет Іршавського району

13 жовтня 2013р.

Теги: Довге, блокування

Коментарі

гуцул 2013-10-13 / 18:12:41
на Палю,тай судом Линча!!

Закарпатець 2013-10-13 / 15:55:16
Іршава!Ужгородці підтримують ваші вимоги!Чому достойне життя мають мати казнокради і пройдисвіти,а простим працьовитим людям навіть асфальтовані дороги вважаються недозволеною розкішшю і влада запросто тринькає не малі гроші на асфальт чи каміння замість трави на пл.Народній в Ужгороді???????????????

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини