ЄС допоміг оновити дитсадок в Іршаві (ФОТО)

У Іршавському дитсадку №1 сьогодні після проведення реконструкції відбулися урочисті заходи. Всього за три місяці тут вдалося суттєво модернізувати заклад - проведено заміну системи опалення, утеплення та оздоблення фасаду будівлі, встановлено сонячні колектори та бойлери для підігріву води, проведено ремонт плоского даху, оновлено шатрову покрівлю та водостічну систему.

ЄС допоміг оновити дитсадок в Іршаві (ФОТО)

На новосіллі в дитсадочок завітав один з ініціаторів проекту – голова Закарпатської обласної ради Іван Балога. Також на святі були присутніми Іршавський міський голова Степан Бобик, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович, керівник  Агенції регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради Валерій Грищенко, голова громадської організації «Перехресні зв’язки» Сергій Кіндюх та інші поважні гості.

Оновлення дитсадка профінансував Євросоюз завдяки проекту  «Через енергію надихаємо майбутні покоління» в рамках програми підтримки реалізації енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії. Партнером виступила і Закарпатська обласна рада. Реалізували проект спільно:  640 тисяч профінансувала Іршавська міська рада, ще 600 тисяч надала Агенція регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради, яка й подавала грант до представництва ЄС.

Основна мета проекту – сприяння підвищенню енергоефективності освітніх установ малих міст області.  Протягом тривалого часу спеціалісти працювали над підготовкою необхідної документації, процедурою енергоаудиту, також було організовано конференцію та «Літню школу з енергозбереження» для школярів. З липня, як і було обумовлено приступили до практичної частини виконання проекту. За прогнозами фахівців саме завдяки оновленні системи опалення буде змога заощадити енергоносії  на третину менше у порівнянні з минулими роками.  А поряд із цим тут буде  комфорт та безпека для здоров’я маленьких іршавчан, що є найголовнішим для всіх, як дорослих так і малих

З вітальним словом до вихованці дитсадка, їх батьків, колективу, учасників проекту звернувся голова обласної ради Іван Балога.

«Рік тому міський голова озвучив ідею оновлення дитсадка, і всі спільно взялися за втілення проекту. Ми стали партнером громади, до цього долучилася агенція обласної ради, були залучені грантові кошти європейської спільноти. Ніхто не чекав грошей з Києва, місцеве самоврядування   довело свою спроможність вирішувати  питання життєдіяльності освітніх установ. Тут застосована європейська модель енергозбереження, і ми раді, що молодше покоління виховуватиметься в таких умовах», - зазначив Іван Балога.

З нагоди свята голова облради вручив вихованцям дитсадочка солодощі. Почесними грамотами облради були нагороджені виконавець робіт  директор ТзОВ «Фортуна-Іршава» Володимир Горзов,  інженер-будівельник ТзОВ «Фортуна-Іршава» Петро Яцканич та керівник дитсадка Світлана Мелай.

Міський голова Іршави Степан Бобик в свою чергу подякував керівнику облради за підтримку проекту та запевнив, що в місті й надалі приділятиметься особлива увага освітнім та соціальним установам.

Так, цього тижня після оновлення прийняв вихованців і дошкільний навчальний заклад №2 . Протягом півтора місяця тут теж тривали ремонтні роботи, зокрема капітальний ремонт системи опалення. Обласні депутати для проведення робіт виділили 300 тисяч гривень.
Наразі у Іршаві  лишається ще один дитсадок – №3, у якому також необхідно провести такі роботи. Втім, очевидно, це запланують на 2014 рік.

Прес-служба Закарпатської облради

04 жовтня 2013р.

Теги: дитсадок, Бобик, Іршава, ЄС

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини