Поки люди в церкві, на Народній копають екскаватори (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Зранку на площі Народній в Ужгороді розпочалися роботи - екскаватор і машина риють котлован. Поки люди в церкві - нечисть за роботою. Станом на зараз ужгородці зупинили роботи.

Поки люди в церкві, на Народній копають екскаватори (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Міліція не втручається. До площі підтягуються люди.

На місці події є заступник голови ОДА - керівник апарату облдержадміністрації Антон Громовий. Логічного пояснення, чому все це відбувається, він не надав.

За заявою фірми "Перепілка" приїжджала опергрупа знімати пояснення. На запитання, на якій пдставі вони чіпляються до людей, що мирно гуляють по площі, відповіді не було.

Наразі на Народній постійно перебуває група ужгородців 20-30 людей. Одні приходять, другі відходять. Далі підтягнуться гості фестивалю "Берегфест". Народу більшає, "перепілок" меншає. :)

Правозахисник від ГО "Молода ініціатива Ужгорода" Віталій Грегор, відомий захистом інтересів ужгородців щодо збудови скверу в районі вул. Достоєвського-Годинки, подав заяву про кримінальне правопорушення за ознаками ст. 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці). Зроблено це у зв'язку з тим, що люди, які займалися земельними роботами, не не змогли пред'явити цілий ряд документів, зокрема спеціальний дозвіл Дерсільгоспінспекції в Закарпатській області на зняття та перенесення родючого шару грунту.

Розмова з заступником "губернатора" Антоном Громовим:

Закарпаття онлайн. Фото Закарпаття онлайн і Романа Сарканича. Фото Закарпаття онлайн та Мукачево.нет

29 вересня 2013р.

Теги: Народна

Коментарі

Не еврей! 2013-10-19 / 19:39:08
Поперше вони не брати,а хто дае интервю навіть не Роман "директор Перепілка" він колишній чоловик сестри Руслана"в народі Сінтепал" PS: вони кедали!!!!!!!

ваня 2013-10-07 / 22:00:18
Ви тупі провокатори Мацкаля у вухо дати,а ся тупа Жопоніцеровка.Ледида 5.

Леново 2013-09-30 / 21:19:50
Гром серед ясного неба! К@зел ледидовський

О.Д. 2013-09-30 / 15:42:43


Юрій, ви читати вмієте? Я ж сказав: якщо у вас є якісь претензії до Балоги - формулюйте, популяризуйте, проявляйте громадську позицію. Мені не цікава купа гравію у сквері. Бо її можна забрати і навіть нічого прирівнювати до убивства площі Народної, яка простояла практично незмінною при всіх режимах, і тільки Павлей з Ледидою вирішили, що вони вищі за Крупку. Займайтеся гравієм у сквері, а ми - збереженням спадщини Крупки.


Юрій до О.Д. 2013-09-30 / 14:32:49
А що Ви так занервували? Що? Микола задав незручне запитання? Чи можливо тому , що з цим фундаментом наслідив , як Ви пишете , саме В.Балога?! Це ж по команді В.Балоги заклали фундамент під деревяну церкву , памятку архітектури, яку В.Балога задумав перенести в Ужгород. Уявіть собі, НІКОГО НЕ ПИТАЮЧИ!!!!!!!!!!!!!! А ми тут обговорюємо якиїсь благоустрій. Відповідь одна. Хто не згідний звертайтесь до суду на предмет скасування дозволів на будівельні роботи. Або якщо відстоюєте памятку відстоюйте до кінця. А тут я бачу лише одне: реалізовуєте задачі, нарізані із Мукачева. Позиція дуже зручна : от тут бачу, а тут не бачу!!!

О.Д. 2013-09-30 / 09:57:18
Миколо, піднімайте, хто проти? Нас більше турбує незаконна руйнація пам'ятки місцевого значення - площі Народної. Чим більше людей будуть цікавитися незаконностями в місті, тим краще. Чи ви вважаєте, що кілька людей мають "підчищати" все, чим наслідили в Ужгороді, а ви будете в коментарях ьнарізати нам завдання? ))

Микола 2013-09-30 / 09:51:41
І Андрій , і ужгородець мають рацію. Але кожен у своїй частині. Давайте розбиратись до кінця. Скажіть будь ласка, чому ніхто не піднімає питання законності спорудження фундаменту у парку навпроти економічного, поряд з ОДА.

Раф 2013-09-30 / 09:35:54
А лавиці по проекту - взагалі кошмар! Вокзальний варіант, причому абсолютно не зручний (лавиці без "спинок"). Хто на них під пекучим сонцем буде сидіти?

ужгородець 2013-09-30 / 01:51:59
Андрію, площа Народна набула теперішнього вигляду у 1938 році - ще до початку війни. Всі наступні 75 років вона була недоторканою, змінювалось лише озеленення.

Зараз же планується не тільки змінити контури площі, а й розчленувати її на 14 окремих сегментів. Окрім цього на площі постануть фонтани, а 40% відсотків буде забруковано.

Сегментування цілісної площі є неприпустимим!

Звісно, автор "сучасного" проекту (дилетант-архітектор Павлей) стверджує, що нібито ці всі фонтани та бруківка - це повернення до першоджерел. Але на проекті Крупки цього всього нема.

Більше того - проект Крупки 1930-х років, до якого апелюють Ледида і Павлей - це, взагалі, і не проект. Це схоже на якийсь ескіз або план, на якому не проставлено навіть розмірів.

Так як площа набула сучасного вигляду в 1938 році - якраз напередодні війни, не може бути мови про те, що отой проект Крупки "не встигли реалізувати через війну". Це брехня і провокація! Проект був реалізований ще за чехів - очевидно є в архівах і справжній інший проект.

Ну, але все ж таки, якщо ми будемо апелювати до проекту Крупки, який передбачає ВИКЛЮЧНО шаровидні кущі самшиту - то до чого тут бруківка, фонтани, лавиці, сегментація та інші забаганки на 3 млн гривень.

Давайте тоді "відновимо справедливість" - посадимо кущі самшиту і крапка. Я впевнений, що ми, ужгородці, самі за свій кошт можемо закупити кущі і зробити суботник - висадити їх на площі.

Тоді не буде претензій, що Народна зараз пасовисько, або що Народна без кущів, які вирізав Балога, і які передбачав "проект" Крупки.

сусід 2013-09-30 / 01:42:25
до «Не студента 2013-09-29 / 19:50:06»

Навіть не хочу питати, скільки Вам років. Поставлю питання по-іншому: Ви закарпатець? Якщо так, то Ваші батьки про Ваше «треба стидатися» знають? А бабка з дідиком, якщо ще живі?

І ще. Ви коли останній раз були у селі? На весіллі, похоронах чи хрестинах?

Ось, коли Ви переконаєте хоча б свою родину, не кажучи вже про сусідів, у своїх «стиданнях», тоді і виносьте ці «перли» на обговорення.

Олег Диба 2013-09-29 / 21:51:39


Андрію, ми не копаємося ні в політиці, ні в минулому - на це просто немає часу, та й логіки у такому копанні - жодної. Якщо вас цікавить логіка дій Балоги - з'ясовуйте і публікуйте. Ніхто ж не боронить. Подивіться відео розмови з Громовим - там ця тема обговорювалася. В будь-якому разі те, що робилося при Балозі, не було радикальною і, головне, незворотньою перебудовою. Те, що протискають Ледида з Павлеєм - кардинальні і незворотні зміни. До того ж, непотрібні, незаконні і шалено витратні. Якщо на ремонт всіх доріг Ужгорода виділено 6 млн, то 3 млн на ледидівську перебудову Народної - скотство. І наша мета - його не допустити. Що і буде зроблено.


Андрій 2013-09-29 / 21:36:30
Згоден з учасником! Але якщо вивезений грунт використовується на озеленення даної ж земельної ділянки, то в чому тут порушення? Мало того, чому ніхто не бажає вияснити коли і якими методами набула теперішнього вигляду площа Народна? Давайте речі називати своїми іменами! Ні для кого з ужгородців не є секретом , що теперішнього вигляду площа набула з благословіння В.Балоги, тодішнього губернатора. Без будьяких погоджень на містобудівній раді, без проектної документації, а просто по команді "вперед". І от так по команді "вперед" , без будьяких на це дозвільних документів, за бюджетні кошти площа Народна змінила свій вигляд. Г.Москаль, змінивши В.Балдогу на посаді губернатора, матюкався з приводу влаштування "футбольного поля перед будівлею ОДА за бюджетні кошти" , та ще й за які?!!!! Це хіба нікого не цікавить? І чесно кажучи, теперішній вигляд площі Народної до задуму Крупки має відношення лище зовнішніми контурами. А контури , як мені відомо , змінювати не планується. То в чому проблема? Можливо тут політика замішана?! А в політичній боротьбі люди використовуються як пушочне мясо. Кого за гроші , а кого за переконаннями. І якщо ці громадські діячі так переживають за збереження памяток архітектури , то нехай зайдуть у будівлю обласної ради на пятий поверх і розкажуть читачам яке відношення має той євроремонт до стилістики тої будівлі в якій обласна рада знаходиться? За яким проектом виконувались роботи? За наявності яких погоджень та дозвільних документів? Тоді повірю , що ці люди не виконують замовлення , а дійсно переживають за збереження памяток архітектури.

Геть окупантів!!! 2013-09-29 / 20:57:31
Падлюча "влада" веде себе гірше окупантів! Тупі виродки вщент знищили економіку, жити і елементарно вижити вже не можна в цій країні. Їх дибільні мізки тільки і придумали, що треба понівечити пл.Народну і при цьому вкрасти понад три мільйони!!! Апогей бидло-влади! На таку "владу" я клав і блював і другим раджу! На перекір сволоті готовий лягати під трактор!!!

учасник 2013-09-29 / 20:39:55


Родючий шар вивезли у невідомому напрямку. Що й задокументовано у присутності міліції. Представники "Перепілки" навіть не могли пояснити, куди його вивезли. Казали, що замовники з ОДА потім скажуть :)


... 2013-09-29 / 20:38:45
НЕ студенту. Що таке "дикунство і варство" і "наш час"? У людини є душа, є традиція, є час для того, щоб за душею приглянути, вони звикли це робити саме так. І це навіть часу не стосується,"серньовічності" і т. д. це стосується Вічності. Ви або дуже молода людина, або, вибачте, дуже обмежена. Якщо раптом хтось вирішить вас неприродньо "полюбити", ви ж будете кричати, що караул! гвалтують! Хто ж вам дав право традиції наші гвалтувати. МИ так любимо Бога. Не гвалтуйте нашу любов.

Василь 2013-09-29 / 20:31:16
Якщо родючий шар грунту використовується в межах земельної ділянки то дозвіл інспекційного органу Держкомзему не вимагається (Н А К А З №1 від04.01.05р. ДЕРЖАВНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ ПО ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСАХ).

Не студент 2013-09-29 / 19:50:06
сусід - жахливі якісь середньовічні речі кажете. Я не думав, що це дикунство варварське, що називається релігією, настільки серйозне. Стидатися такого треба у наш час.

Богдан 2013-09-29 / 19:40:44
З відморозками можна розібратися лише тими самими методами.Ви готовфі?Якщо ні,то навіть і не рипайтеся,бо це просто розвага для них.

сусід 2013-09-29 / 19:19:33

Не втримався . Хотів би все ж таки додати.
Ну, добре, власники «Перепілки» брати Кіршенбауми не християни, у них у суботу свято.
Але ж робочі, впевнений, християни!

Хтось, колись, хоч раз в житті пробував, у неділю, зранку, під час служби знайти для будівництва хоч одного робочого, хоча би по прибирати там за собою, не кажучи вже щось інше зробити? – Скажу за себе – НЕ РЕАЛЬНО, навіть в Ужгороді, навіть за великі гроші!

Я вже не кажу за те, що у любому селі на Закарпатті, таких «заробітчан» прокляли би до сьомого коліна та й ще б побила

Цікаво, де ж брати набрали цих негідників? Невже у Розовці, де старший з братів Руслан проживає?

Розівчане, якщо це так, так на … що вам такий сусід? Це ж ганьба на все село!

сім"я пенсіонерів 2013-09-29 / 18:49:53
Немає слів, хіба можуть бути ще хтось гірший за владу, котра своїми антинародними методами іде в супереч здоровому глузду, щоб так плювати на думку громади і поважних та знаних людей нашого краю, котрі стоять на тому, що не можна проводити реконструкцію пл.Народної?
Та ще в неділю, антихрести та фарисеї на службі у держави, почали будівельні роботи,коли бідьшість людей відпочивають, по церквах та по родичах. Історія повторюється,нащадкам цих ідейних організаторів та ініціаторів реконструкції пл.Народної,має бути навіки сором і ганьба та вічне засудження,огидно прізвища називати, вони і так щодня на слуху і в громадян і в ЗМІ, скрізь, щоб їм грець!

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини