В Ужгородській міськраді бандити били журналістів. Міліція захищала "братків" (ВІДЕО)

На День Ужгорода у приміщенні Ужгородської міської ради члени банди Адилова били журналістів і дівчат-студенток і погрожували вбивством. Міліція, керована заступником начальника-начальником міліції громадської безпеки Ужгородського МВ УМВС підполковником міліції Вячеславом Григор’євим, захищала не журналістів і простих громадян, а «братків» специфічної зовнішності, зодягнених у спортивну форму.

В Ужгородській міськраді бандити били журналістів. Міліція захищала "братків" (ВІДЕО)

Сьогодні, близько 15.30, кілька журналістів, громадських активістів і просто ужгородців мали намір зайти до сесійної зали Ужгородської міськради, де розпочиналися урочистості з нагоди Дня Ужгорода. Хоча вхід на захід був не за запрошеннями та перепустками і в плані заходів значився як "Урочисте міське Віче", міліція на вході одразу зупинила тих, чию присутність на заході в силу не озвучених мотивацій вважала небажаною.

Попри те, що йшлося про дівчат-студенток і юнаків аж ніяк не атлетичної статури, дійшло до застосування фізичної сили. Міліціонери у формі та цивільному одязі спершу тілами загороджували ужгородцям вхід до зали, а потім, коли до входу підійшли кілька осіб з керівництва міста, грубо, з застосуванням фізичної сили, відтіснили їх убік. При цьому, студентка відділення журналістики УжНУ Юлія Дуб навіть отримала кілька стусанів у живіт.

На крики дівчини про допомогу підбігли кілька журналістів, що висвітлювали заходи по святкуванню Дня Ужгорода, і громадських активістів, що брали участь у флеш-мобі біля входу. Вони спробували з’ясувати у міліціонерів причини заборони на вхід до міської ради на відкритий захід і застосування сили. Запитання залишилися без відповіді. Натомість, при наступній спробі пройти вглиб фойє міськради, на допомогу міліціонерам прийшли особи специфічної зовнішності та в спортивній формі, які вже не перебирали ні у словах, ні в засобах.

«Востаннє я мав з таким справу в 2004-му році. Міліція дивилася, як бандити, зокрема особистий водій і охоронець міського голови Віктора Погорєлова Юрій Богаш, що є представником банди Адилова, застосовують силу до дівчат і журналістів, і бездіяла. Не реагувала ні на дії молодиків, ні на крики до міліції по допомогу. Юрій Богаш погрожував мені вбивством, однак на моє звернення до міліції і, зокрема, пана Григор’єва, реакції не було. Я мав намір всього лише відзняти урочистості у великій залі міськради, однак міліціонери і бандити в грубій формі перешкодили виконанню мною моїх журналістських обов’язків. Єдиною реакцією на моє прохання затримати особу, що штовхала мене і погрожувала вбити, стала, аж через якийсь час, чиясь команда викликати оперативну групу працівників міськвідділу. Хоча міліціонерів у фойє було кільканадцять і їх цілком би вистачило для того, аби навести лад з бандитами тут, на місці, їх більше цікавили прості громадяни, а не кримінальні елементи.

Пізніше ці ж самі молодики разом з працівниками мерії перекрили журналістам вхід до сесійної зали на другому поверсі. Все це відзнято на фото і відео.

Я і Юлія Дуб подали заяви в міліцію. Під час процедури оформлення заяв ми звернулися до підлеглих пана Григор’єва, які були учасниками всього цього дійства, з запитанням, як їм, людям у погонах, співпрацюється із бандитами. Вони мовчки опускали очі». Жодної спроби затримати відморозків і взяти з них хоч якісь пояснення, і в цьому випадку не було, - розповів Олег Диба.

У розпорядженні редакції інтернет-видання Закарпаття онлайн є фото і кілька відеосюжетів, на яких чітко зафіксовано те, що відбувалося. Їх відзнято як на мобільні телефони, так і на професійні камери журналістів. Сьогодні ми публікуємо перший з них, в якому видно сам початок конфліктної ситуації, організованої представниками міліції. Наступні будуть опубліковані після того, як появиться офіційна реакція УМВС України в Закарпатській області з цього приводу. А також хотілося б дуже почути пояснення міського голови Ужгорода, чий найманець погрожував журналістам фізичною розправою. Міліція була учасником подій і має достатньо інформації, аби зробити правильні висновки та покарати винуватців. І ми хочемо побачити, у який спосіб це відбуватиметься.

28 вересня 2013р.

Теги: міліція, бандити, Погорєлов

Коментарі

Степан Крук - хлопчику 2013-10-02 / 17:58:43
Юний друже! "Закарпаття онлайн" - електронне інформаційне видання з всіма атрибутами.

хлопець 2013-10-02 / 17:39:12
Журналіст (новинар) — особа, яка займається збором, створенням, редагуванням, підготовкою та оформленням інформації для редакції зареєстрованого засобу масової інформації, що пов'язаний з нею трудовими чи іншими договірними відносинами, — або займається такою діяльністю за власною ініціативою. Журналіст — це дзеркало суспільства, він повинен відображати дійсність. Покликання журналіста — приносити користь людям, захищати їх інтереси й вносити світло в темряву необізнаності. (wikipedia)
В Україні діяльність ЗМІ регулюється законами «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телебачення та радіомовлення» та низкою інших. Разом із тим, в Україні діє чинний Закон Союзу Радянських Соціалістичних Республік «Про пресу та інші засоби масової інформації» від 01.08.1990 року (див. документ ВР України № v15552400-90, v15552400-90), в якому зазначено, що під ЗМІ розуміються — газети, журнали, теле — і радіопрограми… Про інтернет-видання взагалі мова не йдеться. (wikipedia)
Тобто «Закарпаття .онлайн» не є ЗМІ? Які тоді журналісти О.Д. та Ю.Д.?

Генек 2013-10-01 / 19:32:06
Чого ж ти тоді розповідаєш тут, шо треба, а шо не треба робити нашим журналістам, членам ГО і активістам? Йди в тій країні, де ти живеш вказуй, шо робити...

ужгородець 2013-10-01 / 19:11:47
Генек, а я хоча б словом казав що моя хата в Україні??? Моя хата не скраю, а за кордоном.

Генек 2013-10-01 / 18:45:24
ужгородець, от саме через таких, як ви, влада собі окремо і робить, що хоче. Бо ніхто не хоче їй в цьому заважати. Ваша хата скраю. Просто одного прекрасного дня вашу хату знесуть, бо земля вам більше не належить, а на тому місці збудує собі Межигір"я 2 Янукович)))

О.Д. 2013-10-01 / 17:45:49
Бестолоч, я вже втомився повторювати: я не маю жодного відношення до флешмобу, а тому не задавайте мені запитань, на які можуть відповісти організатори. І не бачив фото з березня. Бачив різні.

БестолочМучо 2013-10-01 / 17:36:47
А чому на фото - наше місто у березні цього року? А чого Ю.Д. та О.Д. не показали наше місто, яким воно було до старого-нового мера, та як Ужгород підготували до свята?

ужгородець 2013-10-01 / 17:33:26
Генек: Допомагати цим людям своєю пристуністю??? Абіжаєтє, дарагой!!!
Якщо серйозно, то і я не вдоволений життям, дорогами і т.п. ТОМУ і працюю 10-12 годин в день майже без вихідних, а замість ходити конфліктувати, краще вулицю перед своїм будинком приберу, кущик посаджу, або в саду попрацюю.
А влада мене не цікавить, можна й треба жити собі нормально, влада окремо, і я собі окремо.

Генек 2013-10-01 / 17:28:36
2 ужгородець, а ви вважаєте, що всі ужгородці задоволені життям, їх влаштовують дороги, освітлення, те, що їхні гроші йдуть хоч на що безрезультатне, проте вигідне чиновникам? Просто вони вже зневірені, невпевнені в собі бояться і не вірять, що в їхніх силах це змінити. А громадські активісти, члени ГО(тому ГО і виникають, бо люди спільно збираються вирішувати проблеми, якими мала б займатися влада) та журналісти(бо щодня бачать причини такого життя народу і не в змозі мовчати)вірять, знають, що можуть і неодноразово доводили це. І якби такі "громадяни", як ви, замість критикувати, допомогали б їм в їхній нелегкій праці хоча б своєю присутністю та мінімальною підтримкою, то вам же ж самим в результаті було б краще. І ви б знали достеменно, як веде себе влада по відношенню до народу.

ужгородець 2013-10-01 / 17:26:16
Чогось адмін видалив (напевно, випадково) мій попередній коментар, напишу його ще раз.

Юлія Дуб: саме через таких людей як ви, які є і "журналістами", і "головами", і "членами" усіляких так званих громадських організацій (які так щедро фінансуються Заходом для поширення ТОЛЕРАСТІЇ) - саме через таких занадто активних "громадян", які сують свого носа повсюди, бо їм так хочеться, саме через вас і вам подібних виникають такі конфлікти на голому місці.

Не було б ніякого скандалу, так щедро роздутого цією сторінкою, якби ви не приперлись зі своїми фотографіями на святкування перед іноземними гостями, якби ви не лізли би у будівлю міськради... Подумайте про це при нагоді, в церкву сходіть ...

Вам не цікаво, чому нормальні люди не роблять таке, як ви, не пруться туди, де їх не чекають??? Із ними чомусь не трапляються такі конфлікти??? А скандали та конфлікти роздувають завжди одні й ті ж групи людей - "активісти", члени всяки ГО, ну і звичайно, "журналісти".

Юлія Дуб 2013-10-01 / 16:53:21
До Володимира. Не хвилюйтеся, у мене ще все попереду: і гучні розслідування, і важливі теми, і місця бойових дій, і багато-багато іншого. Не треба перекручувати мої слова, бо я ніде не писала, що сприймаю громадян міста як бомжів, бо я теж ужгородка, але я вважаю, що якби влада поважала жителів нашого міста, то зробила би нормальне свято. Ви, я бачу, любите викривляти реальність так, як Вам подобається. І так, Ви праві, до знаменитості у журналістській сфері мені й спавді ще дуже далеко, але я до цього й не прагну, бо я за статусами не ганяюся, просто чесно роблю те, що мені подобаєтьмя і те, що мені дозволяє Закон України.
І я, навідміну від Вас, чесно написала своє ім'я та прізвище.

БестолочМучо 2013-10-01 / 16:51:38
Юльочко, допомогти відправити Ваше ПРИВІТАННЯ Ужгородській мерії на http://fri.net.ua/. Перше досягнення . Перший звіт від Закарпатської області буде у фундаторів... Філологи УжНУ, Вам не сором за своїх граматеїв?

БестолочМучо 2013-10-01 / 16:18:13
Дивлюся, грамотей "Просто так!" кудись зник. Не гоже залишати без відповідей запитання журналістів, філологів, які, у загалито самі, якісь беграмотні...

БестолочМучо 2013-10-01 / 14:47:49
Щось не можу знайти ГАНЕБНЕ ПРИВІТАННЯ на http://fri.net.ua/?

БестолочМучо 2013-10-01 / 13:59:57
кулько громадських організацій приймало участь в "ПРИВІТАННІ", чому нас не запросили? А хто за яку організацію ВІТАВ ?

Володимир 2013-10-01 / 13:33:29
До Юлії Дуб.Яке гучне журналістське розслідування Ви провели, щоб про Вас "Варто знати"? Які події Ви висвітлювали і де, крім "Закарпаття онлайн", може Ви побували як журналіст у місцях бойових дій......Яке Ви маєте моральне право називати місце відпочинку ужгородців та гостей міста "бомж-стайл". Ви громадян як бомжів сприймаєте. Раджу Вам, як журналісту про якого "Варто знати" утриматися від подібних висловів. Вам до знаменитості у журналістській сфері ще дуже далеко.

БестолочМучо 2013-10-01 / 12:46:17
Оригінальне ВІТАННЯ! Головне - культурне та своєчасне

Юлія Дуб 2013-10-01 / 11:43:20
До Просто так. Якщо Вас це дуже цікавить, то я є головою УМО ВМГО "Фундація регіональнх ініціатив", крім того я член Національної спілки журналістів України та журналіст "Бюро журналістських розслідувань "Варто ЗНАТИ!". Усі інші учасники теж представники різних ГО (громадських організацій) та ГІ (громадських ініціатив), усі повнолітні. Це не було "мєропріятіє", яке потрібно "согласовивать", це було просто вітання для мера. І так, чисто для загального розвитку, ніякі мирні зібрання ні зким "согласовивать" не треба, про них просто повідомляється (Відповідно до статті 39 Конституції України). Міська рада не є режимним об’ктом, - читайте закони.
"Смогут ли "громадянські активісти, що були біля мерії" отстоять свою позицию при обращении именно к ним представителей других общественных организаций?" - так.
"Святослав, Вы лично держали фото?" - так.
Акридитовуватися на відкриті заходи міської ради не потрібно (за винатком випадків, які є чітко прописаними - і це був не той випадок).
"Что вас конкретно не устраивало в порядке празднования Дня города, который составлялся и утверждался в течении месяца? " - особисто мене дуже багато: совкові конкурси та змагання, "поющіє труси" та й вцілому концертна програма, ілюзія того, що все добре у нас, шашличні та пивні палатки і взагалі святкування типу бомж-стайл. А також, те, що свято такого рівня готувалося за місяць, хоча в інших містах День міста починають готувати якмінімум за півроку, залучаючи і ГО, і митців, і творчих людей, і тих, хто знає, як зробити справжнє свято.
"Почему журналистка не пришла на прием к меру, любому его заместителю для определения проблем, что её интересуют? " - колись вже ходила, та крім скарг, які ми бідні та нещасні, що у нас діри в бюджеті нічого конкретного не почула і результатів не було. До того ж, така уже робота у мера - знати про проблеми і вирішувати їх, бо саме це він і обіцяв йдучи на вибори, за це його і обрали, і саме тому маємо право йому про це нагадувати.
"Сколько контрольных, просветительных, уборочных акций около мусоросборников провела именно журналистка, которая так рьяно рвалась в мэрию?" - Ну по-перше, це не моя робота прибирати сміття. Я не прибиральниця. Для цього є люди, які отримують за це зарплати. Але, якщо цікаво, то ось, будь ласка:
http://vk.com/zuch_uzh - активісти працювали безкоштовно, за своєю ініціативою і робили ту роботу, яку мали би робити комунальники під контролем влади. До речі, в цей же день паралельно у Боздошському парку проходила акція "За чисте давкілля", де держслужбовці (з ОДА та міськ ради) згрібали листя з-під дерев, при вході у парк (маразм найвищого рівня!)
і ще бігали до нас просити то пакети для сміття то рукавиці, бо наша влада не розрахувала, що у парку може бути ТАК БАГАТО ЛИСТЯ і не забезпечила людей необхідними речима.
Про просвітницькі та інші акції, які ми робили, читайте тут: http://vk.com/fri_uzhgorod - їх за півтори року відбулося вже більше сотні.
І на кінець, я не порушила жодного Закону чи морально-етичного кодексу журналіста, коли заходила в міськраду, ні як громадянка України, ні як жителька Ужгорода, ні як журналістка, ні як студентка, ні як активістка, ні як просто зацікавлена особа. Зате мої права були порушені.
Сподіваюся, я на усі Ваші запитання відповіла?

О.Д. 2013-10-01 / 11:08:26
Пане Подебрій, ви втомлюєте...
Я був саме як журналіст. Запрошень на подію не було - всі проходили вільно. Не було і акредитації для журналістів. Захід було анонсовано як відкритий під назвою "міське віче", а не "погорєловсько-ратовський цілувальний мєждусобойчик". І право потрапити на нього мав не тільки я, але, й, справді, всі ужгородці. Тому не юродствуйте. Займайтеся розкриттям криміналу - вашими з Варцабою старанями область за цим показником - ОСТАННЯ В УКРАЇНІ.

Просто так! 2013-10-01 / 10:46:36
Олег, спасибо за ответ! То есть, Вы, как учредитель интернетиздания "Сайт "Закарпаття.онлайн" - собственник - предприниматель - бизнесмен, но никак не журналист, пытались проникнуть в здание мэрии, повесив на шею фотоаппарат. Всех предпринимателей, бизнесменов, которые награждались в зале МР, приглашали. Вас в списке приглашенных не было. А чем Вы, Олег - собственник интернетиздания - бизнесмен, лучше/хуже простых жителей Ужгорода с фотоаппаратами, которых около здания мэрии было тысячи? В чем проявляется профессиональная этика журналиста? То есть, Вы, Олег, как бизнесмен без приглашения, по волею Судьбы оказавшийся около здания мэрии, пытались завести журналистку. Значит, конфликт в Ужгороде произошел не с журналистами, а с журналисткой, которую бизнесмен Олег хотел протащить в мэрию? Прям , организованная преступная группа.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини