День Ужгорода на громадській ініціативі: ужгородці об’єднуються заради справжнього святкування Дня міста

В Ужгороді День міста святкуватимуть двічі. Цього тижня, починаючи з четверга, триватимуть святкові заходи, підготовані та зорганізовані міською владою. А наступної неділі, 6 жовтня, Ужгород вітатимуть місцеві активісти, музиканти, художники, фаєрщики, які наразі активно готуються до відзначення «Справжнього дня міста».

День Ужгорода на громадській ініціативі: ужгородці об’єднуються заради справжнього святкування Дня міста

«Справжній день міста» – це стихійний проект, який народився і «вийшов» з однієї із соціальних мереж з ініціативи громадського діяча, телеведучого, журналіста Олександра Мерявчика. Після оприлюднення міською владою планів заходів з нагоди відзначення Днів Ужгорода соціальні мережі вибухнули обуренням, найперше, через «головного гостя» заключного концерту на Дні міста – гурту «Пающие труси». 

Реакція активістів виявилась миттєвою: кинутий заклик Олександра Мерявчика зініціювати і провести справжній День міста із долученням до святкувань місцевих музикантів, митців, спортсменів, просто небайдужих городян в кліп ока знайшов позитивні відгуки і готовність до допомоги у користувачів соціальних мереж. 

Проведення «Справжнього дня міста» призначено на 6 жовтня. Наразі триває активна підготовка до святкувань, узгоджується остаточний варіант програми, проводяться перемовини з потенційними учасниками, розробляється бюджет свята.

Основні організаційні заходи втілюються в життя групою активістів з 4-ьох осіб: головного «натхненника» проекту Олександра Мерявчика, журналістів і громадських діячів Вікторії Рижової та Сергія Пішковція, організатора культурних заходів Василя Чайковича. Все це – і підготовка до відзначення Дня міста, і приєднання до святкувань артистів – виключно на громадській ініціативі й ентузіазмі, розповів Закарпаття онлайн Олександр Мерявчик.

«На сьогодні до підготовки підключилось дуже багато людей. Ми вже оголосили збір коштів, бо ж наразі основна задача – це формування бюджету. Хоч артисти виступатимуть, а івенти проводитимуться на ентузіазмі, технічну частину ми все-одно мусимо «закрити»: сцена, звук, світло, прибирання сміття і таке інше», – повідомив Олександр Мерявчик. 

За його словами, наразі більш-менш сформована програма «Справжнього Дня міста», яка матиме денну і вечірню частини. Впродовж дня триватимуть інтерактивні заходи: проводитиметься «Ярд сейл», запланований велозаїзд від «Night Ride» і лицарські поєдинки від місцевих реконструкторів, відбудеться перформанс, підготований художником Андрієм Хіром.  Надвечір же стартує власне концертна програма за участі місцевих гуртів і з виступами фаєрщиків.

«Плануємо, що всі заходи відбуватимуться на одній локації, в центральній частині міста. Щодо концерту: однозначно погодились до участі ужгородські гурти «Елегантно Зіпсовані», «Elefunk Vibrations», «Rabbits in Hats», чекаємо остаточної відповіді від гурту «Числа». Готові виступити, але все залежатиме від об’єктивних обставин, гурт «In Submarinе». Але це не остаточний, не "закритий" список: ми ведемо перемовини і з гуртами з інших міст області, вони визначаються, чи готові виступити на безоплатній основі. Думаємо також над тим, хто б міг стати хед-лайнером концерту – плануємо, що це буде якась київська група, національного масштабу і визнання», – зазначив Олександр Мерявчик.

Сьогодні-завтра «організаційний комітет» збирається погоджувати проведення масового заходу з міською владою. А тим часом, продовжує збір коштів на забезпечення вдалого якісного святкування. І закликає всіх, хто готовий і бажає взяти участь у підготовці до «Справжнього дня міста» і його проведенні, зголошуватись – просто заповнивши анкету на спеціально відкритій для втілення проекту онлайн-сторінці.

Тетяна Кашуба, Закапаття онлайн

24 вересня 2013р.

Теги: День міста, святкування, концерт, Мерявчик

Коментарі

варош 2013-09-26 / 09:48:57
Депутати так дбають за бюджет міста,що мільйонеру Раті дали Почесного громадянина міста,щоб ше й так висмоктував з бюджета міста гроші на комунальні витрати свого проживання.Занедбаний,запльований,обдертий міський транспорт,розбиті тротуари,дороги,роздерибанили між своїми багатими майно міста,безплатно пороздавали житло таким як Касперов,а ужгородці ще мають допомагати мерії!Допомагати мерії,щоб Погорєлов і компанія краще ужгородців обдирала,бо їм мало!Свято потрібно Погорєлову і його команді,бо ще і там вкрадуть на свої потреби!

*** 2013-09-26 / 01:11:06
Ага, "прийти и помочь своим креативом мэрии, которая задыхается - выплаты зарплат учителям, врачам, содержание школ и больниц", бо дерибанить у свою кишеню, а не в міську скарбницю, "Корону", аптеки, зелені зони і т.д.

А не пішов би ти н***, чоловічку?

унг 2013-09-26 / 00:37:40
Разводняк. Платите ваши денежки....
А прийти и помочь своим креативом мэрии, которая задыхается - выплаты зарплат учителям, врачам, содержание школ и больниц... слабо? И сделать один, но настоящий праздник?

Улинец 2013-09-25 / 23:43:04
Хай Рижова-Чубірко запросить Йолку заспівати нам на шару!

Олексій Філіппов 2013-09-25 / 10:02:22
Шановні ужгородці різних національностей і політичних поглядів!
Займіться спочатку чітким визначенням дати Дня міста. Навіть у будь-якого закарпатского села є чітка привязка до дня відповідного храму.
А в Ужгороді є стільки істориків, що нікому читати історичні документи, які написані латиною, бо раніше ніхто не знав сучасної державної української.
Можна хоч тричі чи чотири рази святкувати, були б гроші. Менф відомо, що День Ужгорода раніше відзначали до різних дат - то до Православної церкви, то до сільськогосподарського ярмарку, то до туристичного фестивалю.
Свого часу, на початку 1990-х років, я мусив нагадати мукачівським депутатам, що у місті над Латорицею є свій день - надання грамоти місту королевою Єлизаветою. Тоді вони хотіли за прикладом ужгородців усе змінити і поміняти.

Громада 2013-09-25 / 09:49:50
Ну нарешті, схаменулися!Молодці!Хоч якась,та противага недолугим чиновницьким потугам!Їхнє хамське відношення до городян перейшло всі межі...По можливості,залучу друзів,участь в прибиранні після святкових заходів - обіцяю.

варош 2013-09-25 / 09:00:10
При такій екологічній ситуації в Ужгороді,яку коментують усі ЗМІ,-це страшний злочин будувати АЗС на вул.Шумній.Мабуть наступну річницю міста ужгородці будуть відзначати в противогазах і не треба буде запрошувати гурти співаків!Ганьба керівникам міста та депутатам!Де екологи?Яке майбутнє в обласного центру,якщо АЗС вже "гніздяться" по дві на одній вулиці!Кажуть,що гроші не пахнуть,але тут вони будуть просто душити смородом простих городян!

Адмін 2013-09-25 / 00:09:08
Слов'янине, ви воюєте з тарганами у власній голові: ніхто ніякий заголовок не змінював... :)

Слов'янин 2013-09-24 / 23:36:15
Той факт, що адмін змінив заголовок статті є певним плюсом.

Ужгородець 2013-09-24 / 21:13:18
Ужгородці гідно зустрінемо свято міста і підтримаємо мешканців вул.Шумна,які воюють проти будівництва потужної АЗС(газобензинової з автомийкою) .Ужгород став одним із найбрудніших,загазованих міст України,а тут на одній вулиці посиленими темпами будують ще одну АЗС!Схаменіться,досить!Дані обстежень з преси"Испанские ученые, представляющие Университет Мурсии, недавно сообщили о том, какой сильный вред наносят автозаправки жителям близлежащих домов и работникам предприятий, расположенных неподалеку.ли автозаправка находится на расстоянии менее сотни метров, то у людей, которые проводят поблизости большую часть своего времени, существенно возрастает риск развития многих заболеваний.В частности, речь идет об онкологических болезнях, ведь заправочные станции выделяют бензол и ряд других соединений, провоцирующих развитие рака.На территории заправки топливо может быть фактически разлито. Кроме того, происходит его испарение. Это приводит к тому, что воздух вокруг станции крайне загрязнен.В итоге для того, чтобы обзавестись серьезными проблемами со здоровьем, нужно находиться в радиусе 50-100 метров от обозначенной точки.Другими словами, побеспокоиться о себе в первую очередь стоит работникам подобных заведений, ведь они подвергаются пагубному воздействию изо дня в день. Эксперты акцентируют внимание на том, что стоит учитывать и количество бензина на станции, и погодные условия, и интенсивность автомобильного движения.Но все таки ученые рекомендуют отказаться от приобретения жилых и рабочих помещений, удаленных от бензозаправок менее чем на сто метров.Да, заправка возле исторического центра города – это удобно. Но для жителей близлежащих домов отсутствие прямой необходимости регулярно посещать онкологическое отделение – не менее радостная перспектива."Захистимо місто від забруднення середовища,підтримаємо мешканців у протидії будівництва АЗС!

Тетяна 2013-09-24 / 20:40:54
Пане Слов'янин, я прекрасно розумію, що я пишу. Спасибі, що таки утримались від вульгарних анекдотів, і я майже не сприймаю ваш коментар як хамство. Невдоволення окремо висловлюється чи не щоденно, і що з цього? А завдяки активним і небайдужим людям, серед яких і Сашко, ужгородці мають змогу відсвяткувати день рідного міста в адекватній компанії. Ви ж, якщо маєте таке бажання, можете йти вболівати за шахістів під співи Трусів.

Слов'янин 2013-09-24 / 20:26:46


Коментар видалено. Адмін


Ален Панов 2013-09-24 / 18:12:39
Таку ініціативу слід щиро вітати і підтримувати. Вона свідчить, що не все здорове в Ужгороді вже померло. І наше місто не просто сумарна кількість безініціативних мешканців - а справжня комуна, зі своїми традиціями, активістами, ідеями, яка, щоправда, останнім часом серйозно захворіла на байдужість і, даруйте, пофігізм. Прикро за попередні коментарі, вони якраз доводять попередню думку. Ініціаторам - так тримати, якщо потрібна допомога - в міру можливості готовий надати. 0955338655

ungvar 2013-09-24 / 17:29:03
Так звані "громадські активісти", тобто справжні бєздєльнікі, не мають чим зайнятись - лиш би гульку устроїти, лиш би десь набухатись. Соромно за таку молодь!

Мерявчик 2013-09-24 / 16:41:33
Заповніть анкету і переведіть мені гроші на рахунок ))))
а я поїду відпорчивати на кипр!!!
Куди дивиться міліція, це ж самий натуральний розводняк!!!

НОВИНИ: Соціо

22:10
/ 6
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
» Всі новини