Кубок Молодого Футболу їде в Ужгород

Кубок Молодого Футболу – всеукраїнській чемпіонат серед юнацтва, організований молодими київськими націоналістами з формації «С14».

Кубок Молодого Футболу їде в Ужгород

Наразі турніри вже було проведено в Черкасах, Львові, Києві, Харкові та Чернігові.

В Ужгороді співорганізатором Кубока Молодого Футболу разом з «С14» буде спортивно-патріотичний рух «Карпатська Січ».

На Закарпатському відборі кубок носитиме ім’я керівника ОУН на Закарпатті в 1932-38 роках Юліана Химинця. Юліан є прикладом діяльності українського націоналізму на Закарпатті. Присвятивши все своє життя українському народові, він залишився маловідомим для пересічних закарпатців, тому закарпатські організатри акції вважають за потрібне популяризувати ім’я та діяльність визначних діячів не так далекого минулого.

Відбірковий тур в Ужгороді відбудеться 22 вересня в Сторожниці по вулиці Цвітній, 2а (штучне поле в клітці). Це є перший Кубок Молодого Футболу в Закарпатській області. Вже зареєстровано 12 команд, навіть є юнаки з Іршави і Великого Березного. Всього має бути представлено 16 команд-учасниць, які і розіграють переможця відбору і вирушать на фінал.

Організатори закликають всіх молодих закарпатців реєструвати свої команди. І показати, що в обласному центрі Закарпаття панує дух здорового способу життя, що в нас є спортивне покоління юних українців і що Ужгород є патріотичним містом, яке поважає своє минуле і героїв!

Тому вперед! Реєстрація команд незабаром закінчиться. Зареєструватись можна за телефоном 099-437-36-86 (Тарас), або в соціальній мережі, де створено захід турніру http://vk.com/kmf_uzhgorod .

Довідка

Суть Кубока Молодого Футболу полягає в наданні молоді можливості для самореалізації та повернення футболу на некомерційну основу.

Отже, основні умови участі в чемпіонаті Кубку Молодого Футболу в тому, що у грі можуть брати участь гравці, не доросліші 18-ти років, команди складаються не більш, ніж з 7-ми гравців (граюча команда 4+1, 2-є на заміні), а команда-переможець регіональних змагань за рахунок організаторів  отримує путівку на фінал до Києва, де відбудеться фінальна гра, і буде представляти свій регіон.

Націоналісти пропагують здоровий спосіб життя, тому вживання алкоголю та куріння під час турніру заборонені. Порушення цього правила карається дискваліфікацією команди-порушника.

Кубок Молодого Футболу був заснований у 2010 році. Початком стало просте бажання київських націоналістів зробити добру справу . Так і був організований в Києві перший турнір Кубку Молодого Футболу, в якому могла взяти участь будь-яка «дворова» команда підлітків, не будучи належною до жодних спортивних секцій та не сплачуючи за участь жодних матеріальних внесків.

Згодом, провівши кілька локальних турнірів у Києві та Львові, організатори знайшли можливість вийти на всеукраїнський рівень. Було вирішено організувати відбіркові тури в різних кутках України та присвятити турнір в кожному місті герою, який уславив цей край. Так, в Києві на турнірі був присутній нині покійний бойовик ОУН-УПА Володимир Покотило, на честь якого був названий київський відбір.

17 вересня 2013р.

Теги: футбол, Химинець, Карпатська Січ

Коментарі

вася 2013-09-18 / 13:47:57
1418, "невже" пишеться разом

КС до 1418 2013-09-17 / 19:41:15
На знаменах націоналістів крім жовто-блакитних і червоно-чорних прапорів часто майорить чорний прапор з білим хрестом посередині - Кельтський хрест. Багато хто чув про це знамено із ЗМІ, багато хто бачив прапор на маршах, але мало хто знає, що хрест означає.

Кельтський хрест (Хрест Святого Колумба) - рівнопроменевий хрест з колом. Є характерним символом кельтського християнства, хоча має більш давні язичницькі корені. Символізує сонце, повітря, землю і воду в єдності. Позначає циклічність і замкнутість. Хрест з'явився в Ірландії, до VIII століття.
Кельтський хрест отримав свою назву за формою похоронних хрестів на Британських островах, на півночі Франції і Бельгії, тобто на території, що вважається місцем розселення древніх кельтів. Такий хрест широко поширений і в Скандинавії. У Швеції кельтський хрест досі входить в емблему «Церковної молоді», організації, що діє в рамках шведської євангелічно-лютеранської церкви, найбільшої в країні. В Ірландії цей знак як і раніше ставлять на могилах. Вчені сперечаються про те, чи є кельтський хрест християнським або язичницьким, оскільки він має явну схожість з «сонячним колесом», і обидва ці символу називають іноді однаковими іменами: «кільцевий хрест» або «сонячний хрест».

В Ірландії існує повір'я, що кельтський хрест з'явився на острові завдяки Св. Патріку - місіонерові, який навернув Ірландію в християнство. Згідно з ним, кельтський хрест - це об'єднання хреста, символу християнства, і символу сонця, щоб дати наверненим в християнство з язичництва ідею про важливість хреста, зв'язавши його з ідеєю язичницького сонячного Божества.
Кельтський хрест (IX-XI ст.), іноді званий хрестом Іони або Круглим хрестом, являє собою з'єднання архаїчного кола-мандали з християнським хрестом, тобто древніх язичницьких звичаїв з новою вірою, що прийшла до кельтів . Коло символізує як сонце, так і вічність.

Вперше, як символ націоналізму Кельтський хрест використовує відомий бельгійський націонал-революціонер Жан Тіріар . В його сформульованій течії Третього шляху хрест постає як символ пан'європейського націоналізму, а також як символ боротьби за національне та соціальне визволення. Саме Тіріар першим зробив Кельтський Хрест новим символом Третього Шляху, і цю емблему прийняли всі європейські націонал-революціонери незалежно від країни.

Паралельно з цим Кельтський хрест починають використовувати ультраправі націоналістичні організації Британії («Ліга білої борони» (White Defence League, WDL) і «Національна партія лейбористів» (National Labour, NLR). В них символ означає зв'язок із спадщиною давніх кельтів на противагу іммігрантам, що приїхали до Великої Британії з інших частин світу. У 60-ті роки обидві організації увійшли до правої націоналістичної партії Національний Фронт (NF), яка помістила кельтський хрест на свої плакати і використовувала його в пропаганді.
Поступово він втратив прямий зв'язок з Британськими островами і став уособлювати будь-якого європейця з націоналістичними поглядами.

Найвідоміші європейські ультраправі організації які використовують Кельтський хрест: Вільна союзна партія Швеції, Рух національної дії Португалії, Національний Фронт і «Нова сила» в Італії, грецька «Золота Зоря», американські American Nazi Party і новозеландська Unit 88.

В Україні Кельтський хрест швидко поширився серед націоналістичної молоді. І хоча партії офіційно не використовують символ (бояться критики ліберастів), хрест став незмінним атрибутом кожної націоналістичної події України. Широко поширений серед правих рухів та правих футбольних фанатів.

Відділ пропаганди спортивно-патріотичного руху "Карпатська Січ"

1418 2013-09-17 / 11:53:31
Кельтський хрест? На лобі собі набийте та ходіть. Кельти прокляті. Не вже не можна використовувати цей символ, чи ви завзяті фашугани? Слава Україні!

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини