«Минулоріч заробила на грибах близько 7 тисяч гривень. Влітку та восени ходила до лісу. Збирала білі та підосичники. Свіжі не продавала, тільки висушені», - розповідала продавщиця-пенсіонерка Марія Буковська
Зараз за кілограм сушених білих грибів жінка просить 200 грн. Трилітрову банку продає за 70-80 грн.
«На кілограм сушених грибів йде 12 кілограмів свіжих. У ліс ходимо з чоловіком. За один раз буває набираємо до 30 кг грибів, - продовжує вона. - Удома нанизую їх на нитку і сушу на сонці чотири дні. Зберігати такі гриби краще у скляних банках».
Окрім висушування, яке дозволяє зберегти всі поживні якості гриба, найпоширенішими, з її слів, способами зберігання, є консервування грибів.
«На зиму вже заклала 30 літрових банок маринованих грибів. Якщо сезон буде вдалим, думаю, закладу не менше 80 банок. Частину ж звичайно продам», - додала вона.
Укрінформ
читач 2013-09-05 / 17:10:51
повна дурня. трилітрову банку білих подають за 300 грн.! І що там поживного у тих грибах?