АВЕ-Ужгород урочисто відкрила офіс в Ужгороді (ФОТО)

29 серпня по вул. Льва Толстого, 33 в обласному центрі Закарпаття відбулося урочисте відкриття офісу підприємства АВЕ - Ужгород.

АВЕ-Ужгород урочисто відкрила офіс в Ужгороді (ФОТО)

У святковому дійстві взяли участь керівники АВЕ-груп – магістр Гельмут Бургер та АВЕ Умвельт Україна Єнсон Віттенберг, а також голова облради Іван Балога, заступник голови ОДА Михайло Попович, голови Виноградівської та  Ужгородської райрад Олег Любімов та Михайло Фединець, міські голови  Мукачева та Хуста – Золтан Ленд’єл і  Володимир Кащук  та ін.

На святково прибраній прибудинковій території - показовий огляд спецтехніки та контейнерів для обслуговування населення. Червона доріжка, колона кольорових шариків,  веселі мелодії у виконанні гурту музикантів з Австрії, дітки  з ПАДІЮНу, які малювали на екологічну тематику картини на асфальті – усе це додавало заходу урочистості.

Цікавинкою став організований учасницями гуртка «Юннати» Мукачівського екологічного центру показ моди, де всі речі були зроблені із  целофану та металу, які засмічують довкілля, а також виконання « в живу» пісень і танців  на тему «Чисте навколишнє середовище – чиста Україна».

Відкрила дійство генеральний директор ТОВ «АВЕ Ужгород» та «АВЕ Мукачево» Марія Оленич. Вона висловила слова щирої подяки керівництву Ужгородської міської влади за підтримку і співпрацю, колективу – за сумлінну робота, ужгородцям – за розуміння важливості проблем екології і прибирання від сміття рідного міста. Після чого  коротко інформувала про те, що  провідна світового рівня компанія АВЕ працює на теренах нашого краю  сьомий  рік. Нині її послугами користуються громади Виноградівщини, Мукачівщини, міст Хуста та  Мукачева. З  1 січня 2013 року приступило до роботи нове підприємство  АВЕ -Ужгород  з надання  послуг зі збору та  утилізації  побутових відходів.

Минулоріч АВЕ провела комплексний аналіз ситуації з поводженням з побутовими відходами в Ужгороді, низку зустрічей та перемовин з керівництвом міста й депутатами. В результаті, Ужгород  підписав угоду про надання послуг в цій сфері терміном на 25 років.  Нині в обласному центрі краю  - нові, стандартизовані контейнери для збору сміття, облаштовані майданчики сучасними  контейнерами, спецтехніка. Ведеться робота із запровадження системи селекції твердих побутових відходів.

Поважний гість - Гельмут Бургер виголосив теплу, зворушливу промову. Найперше зазначив, що Марія Оленич зробила важливий внесок у цю потрібну справу і саме « дякуючи їй, ми є там, де є. Відкриття цього офісу в обласному центрі  Закарпаття - моя особлива гордість і радість, це  наше досягнення. Взагалі на Закарпатті АВЕ - є номером один». І далі наголосив: «Наша співпраця ніколи б не була  можливою без розуміння і підтримки облради. Сьогодні тут присутній особливо почесний гість - голова обласної ради Іван Балога,  в особі якого дякую всім представникам  політичного сектору краю за таку щиру позицію. Дякую, Іване Івановичу,  що прийняли запрошення і прийшли. Це для мене  свідоцтво того, що ми й надалі будемо співпрацювати на відповідному рівні, дружньо, бо нам важливо знати, що за плечима маємо підтримку закарпатського політикуму. Дуже дякую також усій команді АВЕ»..

Іван Балога, звертаючись до присутніх, згадав святкування 5 - річчя АВЕ у Виноградові. «Нині радію разом із обласним та міським депутатськими корпусами за АВЕ-Ужгород, за вибір чистоти і порядку нашого обласного центру. Та щиро дякую меру Виноградова, голові  й депутатам Виноградівсьої райради, міському голові й депутатам Мукачівської міської ради, Хустському та Ужгородським міським головам, громадам – саме вони в авангарді того, до чого нас закликали сьогодні «Юннати». Так от, тоді на 5-річчі у Виноградові я подарував інвестору картину заслуженого художника України Степана Шолтеса, на якій був зображений сучасний спецавтомобіль з написом АВЕ–Ужгород. Не пройшло і два роки, як ця картина промовила до нас реальністю. Сьогодні я дарую  пану Бургеру картину іншого заслуженого художника України Василя  Свалявчика із чистим потічком  і білосніжною зимою з надією, що вона також додасть снаги і ми твердою ходою за чисте довкілля дійдемо до Рахова. На що поважний закордонний гість відповів ствердно «Так».

На завершення очільник облради подякував  компанії АВЕ, як  найбільшому інвестору у сферу послуг на Закарпатті, за співпрацю. Та зазначив, що сьогоднішня  подія  - відкриття офісу  підприємства «АВЕ –Ужгород» є дуже  символічною  і має велике  як  економічне, соціальне, так  і політичне  значення. Вона  засвідчує, що Ужгород стає справді європейським містом.

Побажав колективу успішного звершення всіх намічених  планів і завдань.

Завершився захід традиційним перерізанням стрічки, оглядом приміщення та  урочистим проїздом колони спец автомобілів по вул. Льва Толстого.

Пізніше більш детально було обговорено пропозиції щодо співпраці на близьку і подальшу перспективи. Оскільки є очевидним, що підприємства AVE групи є соціально відповідальними партнерами, які  постійно вдосконалюють технологію і якість своїх послуг, налагоджують дієвий діалог з представниками  місцевої влади та громадськістю. А це є основою того, що територія  надання  цих послуг  постійно буде  розширятися, охоплюючи  все  більше територіальних громад наших населених пунктів. Уже  тепер цими  послугами  користується  чимала кількість  жителів Закарпаття.

Прес-служба Закарпатської облради

30 серпня 2013р.

Теги: AVE, сміття

Коментарі

axab 2016-06-23 / 17:59:46
Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів. Вирішити питання можна тільки об'єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:
http://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/

натали 2013-08-31 / 18:17:09
Серге В.одень кольцо,Влада заругает,или ,как должность,ты опять холостой..увидимся мой ласковый воробушек!

лоций 2013-08-31 / 18:13:59
Где откопали Воробця,или вышел из очередного запоя,директор!, не смешите людей,кому то отлизал как обычно,,Погореловское протеже-это очевидно!

Ольга 2013-08-31 / 17:35:28
Горобца помню с общаги постоянно по девочкам,наконец нашел себе применение великого мусоросборника...."РЕСПЕКТ"тебе Сережа!!!

ДЮРИ 2013-08-31 / 17:23:40
Воробеццц вообще не понимает суть работы,лицо человека,который находится в обстракции,типа куда я попал,алкопечать.

Мишко 2013-08-31 / 17:16:34
Як Горобець туди попав,цей нарік,з партії"ЛИЖНИКІВ"це "конкретний руковод"піпец!!!куда ми котимось

Микола 2013-08-30 / 18:19:44
А де урка Гарєлий, щось го на фотках ни видко? Даже однорукого п@д@р@са не удправив на відкриття?

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини