Мер Ужгорода боїться, що журналісти і мешканці міста можуть прийти на сесію з вибухівкою

Мер Ужгорода хоче «переселити» журналістів і відвідувачів сесій міськради на балкон. Бо не знає – може, вони «хочуть влаштувати бійку у залі під час засідання або і принесуть на сесію гранату».

Мер Ужгорода боїться, що журналісти і мешканці міста можуть прийти на сесію з вибухівкою

Сьогодні під час сесії Ужгородської міської ради знову було підняте питання про визначення місця перебування журналістів та присутніх на засіданнях міської ради мешканців – на балконі. Крім того, мер Ужгорода ще й озвучив пропозицію про необхідність акредитації журналістів напередодні сесій, якщо вони хочуть бути на них присутніми. Відповідні питання міський голова Віктор Погорєлов з «подачі» його заступника Юрія Белякова на завершення сесії навіть поставив на голосування.  

Ймовірно, причиною для такого кроку стала сутичка перед початком засідання міськради: мешканців з Корзо, 11, які прийшли на сесію протестувати проти надання дозволу на забудову їхнього під’їзду, не хотіли пускати у сесійну залу. Депутат міської ради Василь Гнатків намагався їх провести у залу, бо ж засідання міської ради, як відомо, є відкритими. Але от наперекір діяв заступник міського голови Юрій Беляков – він особисто намагався не дозволити ужгородцям потрапити на сесію. Зрештою, після незначної «штовханини» у коридорі, мешканці Корзо, 11 таки на засідання були допущені, і навіть виступили перед депутатами.

Але от наприкінці засідання, коли всі інші проекти рішень вже були розглянуті, міський голова Віктор Погорєлов виніс на голосування питання щодо перебування під час сесії журналістів і присутніх громадян на балконі. Крім того, зазначив, що журналістам, згідно із цією пропозицією, доведеться на майбутнє акредитуватись, щоб потрапити на сесію. На зауваження опозиційних депутатів, що засідання міськради є відкритими, і місця вистачає всім, мер відповів: «Звідки я знаю, а може, ви захочете у залі влаштувати бійку або от прийдете на сесію з гранатою!» 

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

02 серпня 2013р.

Теги: сесія, міськрада, акредитація, балкон

Коментарі

Виталий 2013-08-02 / 22:28:22


Хамство, тролінг і зловживання багатьма ніками. Коментар видалено. Адмін


Адвокат 2013-08-02 / 21:47:13
Мер має законні підстави провести акредитацію,не вплутуйте прокуратуру, якщо прокурор внесе подання із зазначеного питання, буде сміх на цілу Україну. Прохання не удаляти коменти, нехай почитають зацікавлені особи.Слідкувати за законністю у владі потрібно, але не у такий спосіб.Найміть собі хорошого юриста, щоб міг Вам роз’яснити,що можна,а що ні.

жур-т 2013-08-02 / 21:38:20
У ст. 26 зазначеного закону сказано, що акредитація може бути застосована "З метою створення сприятливих умов для здійснення журналістами, працівниками засобів масової інформації професійної діяльності", а не навпаки. так що розслабся, погорєловський адвокате... :-)

адвокат 2013-08-02 / 21:35:54
Олександре, що ти хочеш оспорювати з прокурором і громадськими активістами Закон України "Про інформацію" Шановні які ви журналісти, якщо не знаете закону який тісно пов’язаний з Вашою діяльністю

Адвокат 2013-08-02 / 21:26:02
З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про внесення змін до Закону України "Про інформацію"
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, N 32, ст.313 )
ст.26 регламентує акридитацію.

Олександр 2013-08-02 / 19:25:21
Міський очільник просто вкотре не забезпечив доведення до умів своїх підлеглих, особливо муніципальної міліції, що сесія ради є гласною (ч.16 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»).
Так з цього припису випливає, що сесії ради є доступними та відкритими для громадськості. Так стверджує тлумачний словник української мови: «ГЛАСНИЙ 1, а, е.: Приступний для широкої громадськості; відкритий, публічний»
Тобто основним принципом роботи сесії ради є її відкритість та доступність широкій громадськості. Спосіб цієї доступності не визначається, але загалом за чинним законом випливає, що на сесіях ради можуть бути присутні громадяни(члени територіальної громади). Обмеження цього права визначається можливостями приміщень ради та випадком прийняття рішення про проведення закритого засідання ради.

А про акредитацію журналістів хай тільки спробує – відразу отримає подання прокурора, а якщо ні, то ми, громадські активісти разом з журналістами, оскаржимо в суді і однозначно виграємо, оскільки, мова йде про явне перевищення своїх повноважень у не визначений законом спосіб.

редакція ********* 2013-08-02 / 17:15:33


Як стало відомо із джерел наближених до міського голови, а саме -від його сина А., кошти в розмірі 150 тис. грн., виділені на сьогоднішній сесії начебто на ремонт адмінбудівлі міськвиконкому, підуть на перепідготовку працівників Муніципальної поліції з метою навчання їх спеприйомам та оснащення спецзасобами - бронижелетами, гранатами, автоматами типу УЗІ та ручними РПГ. Все це є необхідним, оскільки міському голові здається, що в місті готується штурм будівлі міськвиконкому бабками-шахідками-тероритками, які є невдоволеними станом народного господарства в місті і переймаються якістю перевезення в громадському транспорті.

спеціально для цих цілей у підвальному приміщенні на Поштовій, 3 обладнають спортзали з тиром, де у нічний час проводитимуть тренування та відпрацювання майстерності працівники вірних мерові срецзагонів по "віджиму" у підприємців міста 200 грн - представники спецпідрозділу Ужгородського міськвикнокому "MUNICIPAL POLICE".


троль 2013-08-02 / 16:59:26
ЮРА БЕЛЯКОВ ЭТО ТО КИДАЛА С СОЮЗА АФГАНЦЕВ ЧТО НАС В 99 КРУТАНУЛ НА 15 ШТУК ЗЕЛЕНЫХ? УЖЕ НОРМАЛЬНЫЕ ПРОЦЕНТЫ НАБИЖАЛИ. ЮРА ТЫ ДОМА? - МЫ ИДЕМ К ТЕБЕ!

працівниця закладу освіти 2013-08-02 / 16:56:49
Діюча влада на чолі з Погорєловим та Беляковим заставляли нас пенсіонерів-заслужених вчителів України писати заяви за власним бажанням та йти відпочивати на заслужену пенсію і жити на 1100 гривень в місяць.
А чи не хоче сам мер піти вже на заслужений відпочинок та бавати своїх онуків? Подруга з пенсійного мені росказала, що він отримує 8 тис грн пенсії і одночасно працюючи отримує 14 тис грн заробітної плати і жирує на ці гроші знущаючись із ужгородців-пенсіонерів, постійно принижуючи водіями хамами в машрутках. Яке право має Погорєлов так знущатись з нас?

русин 2013-08-02 / 16:50:25
Пан мер та його свита напевно забувають чи погано читають. в законі україни Про місцеве самоврядування в україні білим по чорному написано про те, що сесії ради проводяться гласно і посадові особи - міський голова та секретар ради повинні діяти виключно у межах та у спосіб визначений законом. тільки у виняткових випадках рада може прийняти рішення про проведення закритих засідань. що ж, напевно в мера виникла нова комбінація по дерибану: спочатку були зелені зони, потім підїзди до житлових будинків, а тепер ще стануть і приватні оселі малозабезпечених мешканців. саме для цього він і пристроїв був свого меншого пащенка до БТІ - для збору інформації про малозабезпечених одиноких безпомічних ужгородців. Досвід подібних комбінацій в нього вже є, але вона скінчилась 8 роками в Республіці Комі на деревообробному підприємстві.

Таня 2013-08-02 / 16:44:49
Мало того, що є аудіозапис, так і незрозуміло, в чому брехня: в тому, що засідання відкриті і гласні? В тому, що Погорєлов здуру заявив про якісь бійки і гранати? В тому, що людей не пускали до зали? Людей, які обирали цього мера і цих депутатів, які чомусь потім "махали" перед людьми звітуватись! На балкон їх? Ага, давайте уже всіх у ясла заженем, а що? Хай знають своє місце, правда?

Адмін 2013-08-02 / 16:22:25
Брехня, це те, що пишете ви. А в редакції є аудіозапис ))

Дмитро 2013-08-02 / 16:10:28
Відверта брехня! Давайте будемо професійні і невводімо читачів в оману! В першу чергу некоректно повели себе Щадей та Гнатків які як грубі неотесані мужлани яких можна помітити на ринках перли "на пролом" в сесійну залу. Їм працівники муніципальної поліції пояснили, що в залі можужуть бути тільки депутати, телебачення за запрошені, прості громадяни можуть бути присутнім на сесії у відведеному відповідно місці - на балконі, яке є також досить комфортне. Проте "окремі" депутати ікраїнську мову не розуміють і вдаються до недопустимих дій, яким взагалі немісце в міськвиконкомі а так десь на лісоповалі! Тож треба бути обєктивним у висвітлені матеріалу а неоднобічно подавати його в масси!

аааа 2013-08-02 / 15:44:57
Сидить Віктор на печі, та чекає колачі!!!
А по хаті літать Каспер тай позерать ко умер!!!

ара 2013-08-02 / 14:56:34
Вікторе губернатор по тобі вже прийняв рішення - скоро тебе злиють. Пркурор Корбань над цим працює. Втікай поки не пізно!!!

Нік 2013-08-02 / 14:38:49
Рата і Погорелов-обоє єднакі!

Ратушняк Сергей 2013-08-02 / 14:24:35
Да каму ты нужен не льсти себе, тоже мне градоначальник-бездельник.

Інсайдер 2013-08-02 / 14:18:23
Журналіст (Щадей) точно буде із Яяяйцями.

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини