Загалом до ралі долучилося 80 автомобілів з 26 країн світу. Найдорожчий автомобіль, який бере участь у ралі, коштує 10 млн. доларів. А найстарший автомобіль – Форд Т 1912 року випуску.

За інформацією організаторів, історія ралі «Пекін-Париж» йде корінням у початок минулого століття. У 1907 році в європейській пресі з’явилося оголошення: «Чи знайдеться хто-небудь, здатний проїхати на автомобілі від Парижа до Пекіна цього літа? Маршрут довжиною в 16 тисяч кілометрів! Нагорода переможцю 100 000 франків!». Тоді в першій гонці взяли участь автопромисловець, президент французького автоклубу маркіз Альберт де Діон і італійський принц Шіпіоне Боргезе. До речі, граф Боргезе їхав не лише з водієм і дружиною, але й з журналістом-репортером, тому про ралі дізналися в усьому світі. Тоді переміг саме італієць.

Цю ідею знову відновили в 90-х роках. Нині ралі ретро-автомобілів проводять раз на три роки під егідою Endurance Rally Association з офісом в Англії. Цього року воно відбувається вп’яте. За 32 дні 96 екіпажів із 26 країн на автомобілях, яким не менше 30 років, вже проїхали через Китай, Монголію, Росію, Україну. На черзі – Словаччина, Австрія, Швейцарія та, звісно, Франція.

Цікаво, що Україну учасники антикварних перегонів відвідали вперше. Ралі територією нашої батьківщини відбулося за підтримки Автомобільної федерації України (ФАУ). Члени Комітету Історичних автомобілів ФАУ всіляко допомагали учасникам ралі у технічних та організаційних питаннях. Найстарший автомобіль-учасник – столітній Ford Model T з Австралії, а «наймолодший» – французький Renault 4, якому 31 рік. Також участь у гонці взяв і єдиний пострадянський екіпаж з Росії під номером 61 на «Москвичі-412».

Ралі вирушило в екстремальні автомандри з Пекіна від Великого Китайського муру 28 травня, а вже 19 червня перетнуло російсько-український кордон в пункті пропуску «Гоптівка».

Отож львів’яни змогли оглянути автомобілі, що рухалися маршрутом, у центральній частині міста під час нетривалої зупинки, а вже вночі 23 червня колона ретро-автомобілів залишила територію нашої країни на контрольно-пропускному пункті «Чоп». Фініш запланований на 29 червня в Парижі.