На гектарі зеленої зони в Ужгороді постане пластиково-скляний монстр (ФОТО)

Представляємо увазі ужгородців альтернативний формат площі Богдана Хмельницького біля берега річки Уж. Судячи з дати реалізації проекту ТЦ «Бумеранг», він заморожений. Але якщо комусь у голову прийшла ідея розмістити 3-поверхову будівлю компанії ТОВ «Форент» на зеленому газоні площі, то вона може відвідати й іншу голову.

На гектарі зеленої зони в Ужгороді постане пластиково-скляний монстр (ФОТО)

Структура торгового центру передбачає зону торгівлі, послуг, швидкого харчування та розваг, підземний паркінг (де безпечний в'їзд/виїзд - не зрозуміло). Концепція комплексу передбачає його позиціонування як центрального торгового центру міста, при цьому архітектор забуває, що проспект усіяний місцями торгівлі, де можна і красиво одягнутися, і добре поїсти.

Презентація проекту розчаровує навіть тим, що фахівці компанії полінувалися взяти фотознімок реальної площі, а в описі - ні слова про поєднання особливої архітектури Ужгорода та цього скляно-пластикового монстра.

10 червня 2013р.

Теги: площа, газон

Коментарі

Небайдужий 2013-06-16 / 21:26:00
а що, відколи то в нас комусь є діло до гармонійності забудови? В нас скоро все позносять, і перетворять Ужгород на Київ, який вже з затишного і зеленого міста став сумішшю ТРЦ і смітника.

Ужгородець 2013-06-13 / 19:18:32
Future 2013-06-13 / 18:14:32

Раціо є в усьому, до чого прикладають руку фахівці.
Як архітектор, Ви не відповідаєте за наміри «інвесторів» - Ви відповідаєте за свою роботу. Якби ж Ви тихо, без піару, віддали (продали!) результат своєї роботи – це зрозуміло.
Але ж Ви, навіть під ніком в і-неті, як УЖГОРОДЕЦЬ не можете просто визнати неповагу «інвестора» до жителів міста через забудову зеленої зони, без їх згоди!

Ви можете просто (під ніком!) відповісти: забудова зеленої зони в центрі Ужгорода - це життєва необхідність, без якої місто не проживе?

Всі інші Ваші раціональні доводи в галузі архітектури годяться більше для теоретичних лекцій студентам.
Життя міста взагалі, як Ви здогадуєтесь, більш багатогранне. І його розвиток, на мою думку, знаходиться десь на перетині Ген. плану міста, можливостей комунікацій, суспільної думки і лише на останньому місці «хотєлок» інвесторів.

Свідомо пропустив в цьому переліку фахівців. Вони, знову ж таки на мою думку, мають обговорювати і виносити на відкриті громадські слухання свої глобальні «натхнення» виключно у Ген. план міста.
А всі інші «надбання» - тихо, за гроші у сім’ю.

і я проти 2013-06-13 / 18:30:38
Тут ще один ТРЦ має перспективу з'явитися в Ужгороді у вигляді архітектурного монстра:
http://uzhgorod.in/novosti/2013/iyun/vozle_ukrainy_hram_mammona_v_uzhgorode_budet_novyj_trc
Адміне зробіть публікацію - тема є що обговорити.

Future 2013-06-13 / 18:14:32
Приємно читати мудрі виважені думки. Місце можливо і спірне. І можливо і в іншому є певне раціо. Але погодьтеся, що не годиться хаяти все і вся - не розібравшись. А у нас це спостерігається дуже часто. Пошуміти заради шуму, аби хвилю підняти з будь-якого приводу.)
До речі, а де були активісти, коли це все робилося - з Фединця, Свободи, Грушевського? Щось я не пригадую ніяких, аналогічних теперішнім, акцій невдоволення?)Чого би не розкручувати теми, наприклад - майбутнє міста? Як им його хочуть бачити ужгородці? Критикувати кимось щось вже зроблене - дуже легко, а от зробити щось путнє дуже не просто. Але ж якось це путнє, добре і гарне робиться у всьому світі?)

O tempera! O mores! 2013-06-13 / 17:31:27
Future,Ви, мабуть, дійсно або з далекого майбутнього, або з Місяця впали. Це у нас "інвестиційні процеси добре вивчаються і при нагоді та можливості реалізуються"?! Бо провінційні ужгородці думають, що то просто дармові гроші сверблять крутеликам, і вони спішать їх втуляти в різні "шедеври", народжені в їх тупих і неграмотних довбнях. Позасерали вже все місто(і проспект Свободи, і Грушевського, і Фединця), і ніяк не можуть свої "інвестиційні процеси" впихнути комусь в оренду. Та мало того, що є "проффесори", що на все це дали дозволи на будівництво, - виявляється, що є ще хтось, хто все це оспівує і підводить базу - це все парада, як у столиці, а народ просто не вдуплився!

Ужгородець 2013-06-13 / 17:20:04
Future 2013-06-13 / 13:39:52

Згідний з Вами, що «не архітектори ініціюють та запускають інвестиційні процеси». Але займайтеся тоді своїм ремісництвом «під клієнта» у тишині власної майстерні, якщо розумієте, що Ваш навіть самий геніальний проект іде у розріз із потребами міста, простих городян.
Погодьтесь, що це буду і чесніше, і виваженіше, щодо як колег, так і інших небайдужих ужгородців.

Так, Вашу роботу «під клієнта» мало хто похвалить, але по-людськи зрозуміють – сім’ю кормити всім треба.

Не думаю, що Ваші «інвестори» доплачують Вам за формування позитивної думки щодо проекту, економлячи ще і на роботі піар-агентств. Тому залиште цю справу фахівцям.
Громадський супротив викликає, насамперед, не сам проект, а МІСЦЕ, де він має реалізуватись. Різницю відчуваєте? Хіба це Ваша «війна»?

А по суті роботи - сам проект непоганий, але однозначно не для того скандального місця.

Future 2013-06-13 / 13:45:42
Вуйку, а Вас на якій полонині уповноважували давати вказівки?)

Future 2013-06-13 / 13:39:52
Ужгородцю. Міркування Ваші виважені. Та Ви маєте розуміти, що не архітектори ініціюють та запускають інвестиційні процеси. Будь-які процеси і проекти починаються з інвестиційних інтересів та потреб, котрі добре вивчаються і при нагоді та можливості реалізуються. Так було і буде завжди. Коли виникне інтерес до "залишка соцреалізму", то і ці процеси повинні будуть відбуватися цивілізовано. Всі ці питання регулюються в площині законодавства. В коментарях же домінують емоції.

Вуйко з верховини 2013-06-13 / 13:30:12
Пане Future (а насправді Павлей), тест на адекватність та мудрість ви не пройшли, натомість провінційність, дикунство та жлобство так і фонтанує з вас. Залиште в спокої зелені зони, Народну, та центр міста. Йдіть і працюйте в промзоні - там вистачить роботи для всіх "реноваторів".

Ужгородець 2013-06-13 / 12:37:27
Future 2013-06-13 / 10:15:07

В одному Ви праві точно: «не коментарі вирішували, вирішують і будуть надалі вирішувати долі проектів».
Додав би, що і не сучасні «реноватори» від архітектури, яким показала більшість дійсно митців у різних галузях мистецтва та архітектури з всієї України, чого варті такі банальні «освоювачі коштів» без свідомості та громадянської позиції у попередній дискусії щодо пл. Народної.

Як і пану Павлею, так і Вам повторюю, шановний прихильник «футуризму», зверніть свою потенцію і жагу новаторства на залишки соцреалізму в місті, яких залишилось ще дуже багато в місті.
Конкретні пропозиції щодо ймовірних площадок для Вашої невгамовної «творчості» є у багатьох попередніх коментарях.
Чомусь саме ці пропозиції Ви ігноруєте, що здається дивним, як на Ваш запал і ентузіазм.

GONZa 2013-06-13 / 10:54:27
Громада права!!!! а Буратино был тупой http://www.youtube.com/watch?v=fuFvKr-sQJM

Громада 2013-06-13 / 10:19:49
Архітектору
Дуже спірне питання,кому насправді бракує розуму,але - зараз про головне.Напевно, архітектор і компанія вважають, що омріяний ними монстр , як у поганенькому фільмі,виникне за помахом чарівної палички, і в процесі будівництва не доведеться
залучати ні будівельну техніку, що буде гриміти і впевнено руйнувати фундаменти ближніх споруд (не один місяць, а ,можливо, й не один рік).А в процесі діяльності вже збудованого монстра , так само постачання всіх необхідних товарів буде здійснюватися не за допомогою наземного транспорту , а, напевно, "падати" з неба. Можна лише щиро побажати архітектору і компанії, щоб вони надалі жили і працювали в оточенні торгово-розважальних комплексів та процесі їх будівництва, а засинали і прокидались під гуркіт коліс і п'яний лемент елітних відвідувачів цього розважального непотрібу...

Future 2013-06-13 / 10:15:07
Цей проект - один з сучасних тестів на адекватність, мудрість, провінційність, дикунство та жлобство.
Міста - це живі організми, які мусять розвиватись. І ці прцеси мають об'єктивний і глобальний характер та свої закономірності.
На локальному рівні - при вирішенні кожної проблеми, відрізняючись культурою форм розвитку - в цивілізованих сучасних формах, чи відсталих провінційних і жлобських.
Культура інвестора та соціуму визначаються саме тими шляхами, котрі обираються для вирішення будь-яких життєвих актуальностей.
Реакція представників соціуму на даний проект в коментарях засвідчує надзвичайно низький рівень культури та свідомості у відношенні до архітектури та міського середовища.
За таких обставин перестає бути дивним відношення до будь-якого проекту реновації та розвитку міста і загальний стан міста.
Невже таки провінція - тупий, глупий провінційний менталітет буде тормозити розвиток міста і надалі?
Подібні питання - складні і комплексні, потребують високого рівня культури. Не загальної культури - тусуватись, чірікати, танцювати і балаганити, а спеціалізованої фахової культури та кваліфікації.
Виходячи з цього треба позатикати фонтани всяким, з недалеким умом василям, і дати можливість вирішувати проблеми спеціалістам та відповідальним компетентним службам.
По крайній мірі в данному питанні інвестори та влада і попередня і нинішня продемонструвала виваженість і мудрість, відкинувши перші пропозиції - ПРОВІНЦІЙНОГО РІВНЯ і замовивши проект СТОЛИЧНОГО СУЧАСНОГО РІВНЯ.
На щастя для громади та прогресу - не коментарі вирішували, вирішують і будуть надалі вирішувати долі проектів.

Василь 2013-06-13 / 04:45:45
Тож до якої степені потрібно ненавидіти місто Ужгород та його мешканців... Голодна жеброта дорвалась до печаток, це гірше комуністів

Щаслива 2013-06-12 / 22:13:29
одним словом - ГІВНО! ще не всі зелені зони знищили???? розумне нічого в голову не приходить!!!!мені більше "подобається" проект який зараз хочуть тишком нишком узаконити
ЗАМІСТЬ ФОНТАНІВ (ЗІ СТОРОНИ ВУЛ.ТОЛСТОГО)БІЛЯ ДРАМТЕАТРУ БУДЕ СТОЯТИ ЗОЛОТА 5-ПОВЕРХІВКА

Володимир Павлей 2013-06-12 / 20:26:52
Які псевдоніми - "громада","площа Народна") Від свого імені пишіть. Чи навіть на це розуму та відваги бракує?)
Які вантажівки?) Про що ви? Мені здається, поняття немаєте - що таке торгово-розважальний комплекс.)
Торгово-розважальний комплекс це перспективно і класно, бо інакше ж навіщо стільки будується площ під торгівлю та розваги?)
Василю, слабі твої аргументи - не переконують, а от рівень твій мистецький та культурний засвідчують дуже яскраво.)
До авторства цього проекту відношення не маю ніякого, а проект цей мені добре знайомий з містобудівельних рад минулих років.
Цей проект розробили компетентні фахівці і він є сучасним та адекватним. По зрузумілим причинам він не може подобатись всім.

Громада 2013-06-12 / 10:55:29
Архітектору
Щоб місто було привабливим для туристів і гостей - потрібно,щоб воно ,перш за все,було прибраним та доглянутим,по-друге - справжнім поціновувачам, мабуть,цікава, все-таки,архітектура та пам'ятки, а не торгово-розважальні монстри,по-третє, якщо , все-таки, цей жах почнуть втілювати в життя , жителі мікрорайону - тікайте!,поки не пізно, а архітектор і компанія може викупити звільнені площі і жити під гуркіт великовантажівок, котрі будуть гриміти цілодобово..

GONZa 2013-06-12 / 10:48:57
Пане Павлей ВИ знову намагаєтесь переконати всіх шо ви Д'Артаньян)) Замість того щоб на місці тої галявини знести той жахливий фундамент, розмітити доріжки і посадити дерева, які з часом перетворяться на чудовий сквер Ви пропонуете закрити площу у скло/бетон(sic!!). Замість того щоб реально перетворити один з розвалюючихся промоб'єктів у чудовий ТЦ з паркінгом і продавщицями, якого вам не вистачає ;) Задумайтесь, подумайте можливо так буде правильніше...

Ужгородець 2013-06-11 / 23:04:07

Пане Павлей, Вас вже аргументовано і фахове посилали з Вашими «реноваціями», щодо пл. Народно,ї до «України» чи у Новий район.
Та сама аргументація і зараз.

Займіться творчою «переробкою» залишків соцреалізму в місті – буде Вам честь і хвала. Чим Вам не підходить, наприклад, площі колишнього м’ясокомбінату, кірпічного заводу, промзони міста?

Ви ж перед усім ужгородець, і невже Ви не розумієте, що корисно саме для міста, а не для окремих «меценатів» з провінційним корінням, які себе поводять в Ужгороді, як на власній стайні?

Васиь 2013-06-11 / 22:33:25
Дешевий кічовий Гамнокреатив

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 4
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини