В Ужгороді презентували романтичний кліп гурту «Рокаш»

В Ужгороді презенатували новий романтичний кліп гурту «Рокаш» «До милої». Кліп був відзнятий для підтримки радіосинглу «До милої», всеукраїнська прем'єра якого відбудеться в перший день літа. Оператором кліпу став львів'янин Ярослав Мончак.

В Ужгороді презентували романтичний кліп гурту «Рокаш»

Усю іншу роботу над цим кліпом, як і над попереднім, команда гурту виконала самотужки. Головні ролі у мініфільмі зіграли поет Андрій Любка та Крістіна Білак. Для відомого закарпатського поета, який зараз перебуває у Варшаві, роль стала першою, як і для Крістіни, яка з минулого року є студенткою одного з вузів Будапешта.

«Ми пообіцяли, що кожної пори року презентуватимемо по кліпу, - зауважив на прес-конференції Віктор Янцо,  керівник гурту – пройшло три місяці з часу останнього кліпу і от ми підготували новий.  Настільки все романтично вийшло, емоційно, що стало шкода себе у цю історію вклинювати. Кліп є самодостатнім і без втручання нас як музикантів, відео не стало гіршим». «До милої» – це третя пісня з альбому «Отава», цього разу сингл підлаштували під радіоформат.

За словами Ірини Янцо, яка монтувала відео, у кліпі немає не тільки групи, а навіть жодного епізоду, коли б пісню хтось з них співав, так званих синхронів. «Складається враження, що це нарізка з якогось фільму, відео, яке на перший погляд не має стосунку до музики і до гурту, – каже Ірина.

Під час презентації через скайп вдалося сконтактувати з головними героями кліпу. Андрій розповів, що найбільше складність у зйомках була з його бровою, яку треба було грайливо вигнути. «Півдня не давалася мені ця брова, я був дуже серйозний. Наприкінці вона якось вийшла. Я проте зрозумів, що головне бути самим собою, а не вдавати грайливість, яка штучно не виходить , – каже Андрій. – А що сподобалось? Крім Крістіни, спілкування з Віктором (Янцо), він був весь час з нами, ми перекидалися жартами. З’ясувалося, що Віктор пише зранку музику. Ці цікаві речі мені були цікаві».

Крістіна розповіла, що зраділа пропозиції побути моделлю у кліпі. «І не будь з ким, а видатним поетом Андрієм Любкою, – каже дівчина. -- Було дуже емоційно, приємно. Спочатку всі не були знайомі, скуті, а потім не хотіли прощатися. Від мене не вимагалося складної ролі, може іноді цього і не вистачало. Могла б емоційніше зіграти. Мені треба було бути простою, сором’язливою дівчиною, в яку закохуються».

Після зйомок у кліпі 20-річна Крістіна стала відомою, знялася у кількох фото сесіях, давала інтерв’ю. Зараз дівчина вивчає фото справу у вузі Будапешта. Все життя прожила у Мукачеві, навчалась в угорськомовній школі та ліцеї.

Ірина Янцо розповіла, як гурт знайшов свої героїв для відео. Крістіну Ірина випадково сфотографувала, коли дівчина брала у Мукачеві автограф у Святослава Вакарчука (Океан Ельзи) . Фото виставили у соцмережу, де Крістіну впізнали друзі. Так гурт і мукачівка потоваришували он-лайн. Згодом , коли шукали головну героїню, згадали Крістіну. «Я почув її голос, ще тоді, коли вона брала автограф, – каже Віктор Янцо, - і зрозумів, що там глибока душа. Крім того, що вона гарна. Я сприймаю людей по звуку, а не візуально.

«Андрій – бренд, ми з ним познайомилися на «Лемківській ватрі». Коли перебирали образи, запропонували саме Любці участь у кліпі, – розповіла Ірина Янцо. 

Ужгородський прес-клуб

05 червня 2013р.

Теги: Рокаш, кліп, Любка

Коментарі

ИВАН 2013-06-05 / 14:55:17
АМЕРИКА

НОВИНИ: Соціо

11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
» Всі новини