На сесії Закарпатської облради внесли узгоджені зміни до бюджету та регламенту (ВІДЕО)

Сьогодні, 31 травня під головуванням голови Закарпатської облради Івана Балоги відбулося друге пленарне засідання 14 сесії облради.

На сесії Закарпатської облради внесли узгоджені зміни до бюджету та регламенту (ВІДЕО)

До участі в його роботі були запрошені голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида, його заступники, начальники відповідних управлінь ОДА, народні депутати України, керівники правоохоронних органів, прокуратури, районних і міських рад та інші.

Насамперед голова ради інформував про  важливі для розвитку області події у  період між двома пленарними засіданнями 14 сесії облради. Зокрема,   минулого тижня, в рамках проведення  в Ужгороді Днів чеської культури, в Закарпатті побувала офіційна делегація краю Височина  (загалом 60 осіб) у складі депутатів Височини та міста Їглава, на чолі з гетьманом краю Їржі Бєгоунеком. Делегація також відвідала Великоберезнянський район і місто Мукачево, де  ознайомилася з об’єктами, на яких вже реалізовано спільні інвестиційні проекти, та тих, що намічено реалізувати цього року. Обговорено стан і перспективи співпраці між нашими регіонами, яка триває шостий рік. Чехи задоволені результатами партнерства. Як заявив гетьман, всі політичні сили, представлені в органах місцевого самоврядування Височини, підтримують дружбу із Закарпаттям. Цьому сприятиме і відкриття в Їглаві почесного консульства України, а в Ужгороді – почесного консульства Чеської Республіки. Активно налагоджуються контакти між містами і селами, навчальними закладами.

22 травня відбулася зустріч керівництва обласної ради з Надзвичайним і Повноважним послом Фінляндії в Україні Ар’я Макконен, яка перебувала на Закарпатті разом із численною бізнес-делегацією фінських компаній, що планують розширити свій бізнес в Україні.  Обговорено  питання інтеграції України в європейську  спільноту та розвитку  міжрегіонального співробітництва,  сприяння  органами  місцевої влади і самоврядування  у зростанні фінських інвестицій у крайову економіку.

Затим головуючий  виконав приємну місію - привітав колегу депутата, який в ці дні відсвяткував іменини, а це -  Юрій Юрійович Бережник.

Далі традиційно спрямував роботу пленарного засідання у ділове русло. Та повідомив, що на засіданнях постійних комісій облради з питань бюджету та з питань регламенту, депутатської етики та адміністративно-територіального устрою 28-29 травня ще раз були детально розглянуті та опрацьовані питання внесення змін до обласного бюджету та регламенту роботи облради 6-го скликання. Всі спірні питання узгоджені. Тому проект порядку денного другого пленарного засідання 14 сесії обласної ради депутати взяли  за основу.

 Далі мовилось  про те, що постійні комісії облради з питань бюджету і з питань регламенту, депутатської етики та адміністративно-територіального устрою запропонували включити в порядок денний питання про внесення змін до рішення обласної ради «Про орієнтовний план роботи обласної ради на 2013 рік», про Програму реалізації природоохоронних заходів на 2013 рік, про внесення змін до обласних програм з питань розвитку освіти і науки, молоді та спорту. Ці пропозиції були підтримані більшістю голосів.

Іван Балога також озвучив депутатські запити крайових парламентарів. Зокрема, Миколи Вегеша, Івана Кураха, Карла Резеша,  Михайла Кіндрата, Михайла Кічковського, Степана Деркача, Мирослава Білецького, Роберта Бровді, Богдана Киніва, Андрія Масло.

Затим   було прийнято ряд виважених рішень. Найперше депутати на пропозицію заступника голови облради Андрія Сербайла розглянули Програму  реалізації природоохоронних заходів на 2013. Постійна комісія з питань бюджету рекомендувала внести такі зміни у цю Програму: «Зменшити частину призначень (екологічні кошти) головному розпоряднику коштів обласного бюджету департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації на суму 250 тис. грн.  І відповідно розподілити 250  тис. грн. Берегівському району на об’єкт „Будівництво заводу механізованої переробки твердих побутових відходів в с. Яноші Берегівського району Закарпатської області”.

Депутати підтримали   ці зміни та відповідно до порядку денного  розглянули питання внесення змін до обласного бюджету 2013 року. Оскільки узгоджені пропозиції щодо змін у проект рішення про обласний бюджет враховані у проекті рішення, то воно було схвалено в сесійній залі по діловому. За зміни до бюджету проголосували 86 депутатів.

Збільшено обсяг доходів на 13 млн. 972 тис. грн. обсяг доходів загального фонду бюджету пропонують збільшити на 295,9 тис. грн, спеціального фонду бюджету – 13 млн. 676,1 тис. грн., у тому числі бюджету розвитку – 35, тис. грн. Також пропонується спрямувати залишок коштів, що склався на початок 2013 року головними розпорядниками коштів обласного бюджету у сумі 42 млн.  832,3 тис. грн, у тому числі по загальному фонду 27 млн. 953,5 тис. грн та спеціальному фонду 14 млн. 878,8 тис. грн.

Зокрема, змінами до обласного бюджету пропонується виділити 600 тисяч на ремонт школи №2 в обласному центрі, 300 тисяч – будівництво реабілітаційного центру обласної дитячої лікарні, 800 тисяч – будівництво дитсадка у селі Фанчиково, 800 тисяч – реконструкція обласного центру нейрохірургії та неврології, 500 тисяч – реконструкція дитсадка «Казка» у Чопі, 190 тисяч – завершення реконструкції дитсадка у селі Сільце, 480 тисяч - капремонт дитсадка №3 в Хусті, 300 тисяч – на дитсадок №8 у Мукачеві, на відкриття нових груп у дитсадках Лукова та Буштина по 160 та 120 тисяч відповідно, 300 тисяч – на ремонт системи опалення в дитсадку №2 в Іршаві, 140 тисяч – на капремонт спортзалу в школі села Рокосово, 140  тисяч –на капремонт Костирнсько-Розтоківської школи дитсадку, 200 тисяч – на капремонт Соломонівської школи, 500 тисяч – на капремонт хірургічного корпусу та для установки ангеографа в Мукачівській ЦРЛ та 140 тисяч – на капремонт даху сільського клубу села Дубрівка та ряд інших об’єктів.

Також 85 голосами було  затвердження регламенту  роботи обласної ради VІ скликання у новій редакції.

31 травня 2013р.

Теги: сесія, бюджет

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини