Затриманому на хабарі проректору УжНУ Офіцинському "світить" від 5 до 10 років тюрми

Як вже повідомлялося, 20 травня правоохоронцями краю під час одержання понад 43 тисяч гривень неправомірної вигоди затримано проректора Ужгородського національного університету. Прокурор оголосив про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст. 368 КК України проректору Ужгородського національного університету, затриманому під час одержання понад 43 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Затриманому на хабарі проректору УжНУ  Офіцинському "світить" від 5 до 10  років тюрми

Одразу після отримання цієї суми науковець був викритий на місці співробітниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області.

Слідчим управлінням УМВС України в Закарпатської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення.

Підозрюваного затримано в порядку  ст. 208 КПК України.

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового  розслідування.

Довідка:

ч.4  ст. 368 КК України  -  прийняття пропозиції, обіцянки або одержання  неправомірної вигоди службовою особою, діяння, передбачене частиною другою або третьою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

За інформацією Закарпаття онлайн, отриманою з джерел у правоохоронних органах, спершу професору Р.Офіцинському інкримінували ч.3  ст. 368 КК України. Однак згодом злочин, у зв'язку з великою сумою хабара, було перекваліфіковано на ст.4.

 

 

 

23 травня 2013р.

Теги: хабар

Коментарі

краянин 2013-05-28 / 11:25:23
Що Ващук ще не позвільняв альтруїстів - викладачів УжНу,адже реформа передбачає масові скорочення викладачів за основним місцем роботи у вузі,не кажучи про інших?Невже цей альтруїст очолює "гурт" таких як Офіцинський!Дуже цікава інформація для правоохоронців.Не секрет,що неофіційно для батьків освіта дітей є небезплатною починаючи з першого класу школи!То які бонуси в УжНУ одержує,випрошує,а вкінці кінців видирає зі студентів в якості "подяки" за знання цей алтруїст-консультант-викладач УжНУ!!!

Доцент 2013-05-28 / 09:12:00
Підтримую викладача. Закарпатцю, якщо так далі піде, то студентів дійсно не буде, бо така "освіта" на хабарницьких засадах - пуста трата часу і коштів батьків. Хапуги ж не вміють нічим більше в житті займатися. Їм навіть зарплату не треба - лише би до корита пустили.

викладач ужну 2013-05-28 / 02:31:34
Закарпатцю. В ужну я працюю з альтруїстичних мотивів, а основне моє місце роботи - в консалтингу. І не ти мене будеш оцінювати, а ринок мене вже давно оцінив. Я на відміну від більшості таких як ти ледарів рятую підприємства та робочі місця своєю роботою на відміну від вас корупціонерів в освіті. А вуз має як і ми в бізнесі працювати за ринковим принципом - видавати продукт та якість, а не корупцією займатись.

Ярослав Глагола 2013-05-27 / 09:58:17
Нажаль, практика судових розглядів справ про хабарництво така, що майже 90% винних у хабарництві уникають покарання. Факт хабарництва важко доказати: підсудний, за попередньою домовленністю з особою, що дала хабар, може просто заявити, що йому повернули борг. Є ще безліч варіантів, щоб не потрапити до вязниці. В Ужгороді було багато аналогічних справ, але сидять одиниці...

закарпатець 2013-05-27 / 08:28:27
Цей викладач УжНУ черговий трутень,падаль суспільства!Якщо не буде студентів,то підеш ти мусрники чистити,а не терти штани у високих кабінетах та аудиторіях.Тебе що Офіцинський "вчив" вказувати кому як жити!!!

викладач ужну 2013-05-26 / 22:43:38
Може дивно таке чути від викладача, зважаючи на залежність мого пед.навантаження від кількості студентів. Але, народ - ви всі підтримуєте систему корупції в УЖНУ тільки самим фактом того, що ваші діти тут вчаться. Голосуйте ногами, а не нийте по сайтах - багато знайомих віддає свої чада на навчання за кордон (Словаччина, Польща, Угорщина, Австрія, Німеччина) - це ще досить часто й дешевше ніж в УЖНУ. Якщо якість "наукової продукції" в УЖНУ неадекватне ціні - ідіть до інших навчальних закладів.

Rusnak 2013-05-26 / 21:46:09


Коментар видалено. Адмін


варошський 2013-05-25 / 21:00:00
Брати хабар з буфетчика за те,щоб продовжити договір оренди - це не просто хабарник,це виродок суспільства.Адже відробити такі гроші в універстетському буфеті при тих розцінках на водо,-електро,-тепло носії та існуючих податках дуже важко,а ця потвора _Офіцинський _ совість та страх втратив .Треба щоб і Ващука спіймали і всіх решту "науковців", небайдужих до хабарів!Ганьба,що УжНУ перетворився у "стійло" для хапуг,комерсантів від науки.Не ту науку вони почали втілювати в життя!!!..

спостерігач. 2013-05-25 / 18:49:05
не розумію чому всі торочать, що він такий хабарник??? знаючи наших студентів, які не збрираються вчити предмет, їм краще попросити в "татуся чи матусі" пару сотень, щоб домовитись. Особисто здавав предмет у пана Романа і нічогісінько не платив і не чув серед студентів,щоб хтось робив таке ж. мав автомато відмінну оцінку, але до його предмету готовився не один тиждень перечатв літературу навіть його роботи з приводу помаранчевої революції. Якщо ви спілкувались з паном Романом то ви б зрозуміли, що це дійсно розумна людина, яка може поспілкуватись із вами на різні теми. Ну нашим "студентам" краще спілкуватись із "зворяниками", які покорчать із себе бідних нещасних, які не можуть вивчити бо цілими днями бухають, або прогулюють даний предмет по причині---" а нам не потрібно історію! Навіщо мені історія, я хочу бути тупим бидлом, який нічогісінько не знає". Люди, студенти ви самі робите корупцію бо ви "плювали" вчитись ви привикли, що краще заплатити і все. Тому в нас і випускаються одні "розумні" студенти, які працюють не по спеціальності, а по свому розуму,як дехто каже:"На шо у ня хватило мозГів, і няньових грошей там і робиме". Тому, якщо хочите викорінити корупцію почніть із себе, а не говоріть дурницю і не обсирайте викладачів чи інших людей. Дцмаю всі будуть згідні з таким, що якщо кожен не заплатить то і наступного разу й просити, вимагати не будуть!

Мирон 2013-05-25 / 16:28:33
а при тому, що якби не брехливі свідчення Офіцинського то Різак би не сів.... можна чекати , що він тепер всіх здасть

munkachi 2013-05-25 / 06:57:09
До Мирона
А при чому тут Різак І.М. та справа про загибель ректора Сливки В.Ю.?

Мирон 2013-05-24 / 19:32:20
Свідок Офіцінський Р.А. уточнив в суді, що всі його показання щодо взаємовідносин Різака І.М. та Сливки В.Ю. стосується періоду 2001-02 р.р., коли Різак І.М. ще не був головою Закарпатської ОДА. Він також уточнив, що оголошені судом його показання, які містяться на а.с.129-130 т.4 кримінальної справ про те, що за час перебування Різака І.М. на посадах заступника та голови ОДА Сливка В.Ю. заважав Різаку І.М. з причини того, що тримався осторонь політичної боротьби і не дозволяв втягувати УжНУ в політичну боротьбу, що відносини між Різаком І.М. і Сливкою В.Ю. могли загостритись на початку Президентської виборчої компанії, яка почалась де-факто з весни 2004 року, є виключно його припущеннями.....
http://www.svitohlyad.info/politika3149.htm

Риба гниє з голови 2013-05-24 / 18:45:56

НІК 2013-05-24 / 11:15:01
Нехай здасть Ващука, можливо на двох їм дадуть меньше.

Рошко 2013-05-24 / 10:27:31
"Рошко 2013-05-24 / 10:12:03
І ще. Мені нич не буде, бо я хитрожопий міжгірський фатів і підставляю свою гузицю кожному новому начальнику. Завто, я депутат від ЄЦ, роблю на Партію регіонів, став директором Інституту і маю без конкурсу в оренді харчевню в общазі. Но, ко ищи так годен?"
Мало спішив. Напишу то самоє іще раз:
Я вище цього всього, мені допомагає вікова кмітливість моїх міжгірських предків приймати виважені рішення, які б відповідали найменшим коливанням сучасних віянь і тенденцій. Тому, я отримав кредит народної довіри, співпрацюю з здоровими політичними силами нашого суспільства, очолив провідний науковий заклад і, з виключно альтруїстичних мотивів забезпечую харчування підростаючого покоління науковців. Без зайвої скромності питаю, хто може порівнятися зі мною аналогічними досягненнями.

Рошко 2013-05-24 / 10:12:03
І ще. Мені нич не буде, бо я хитрожопий міжгірський фатів і підставляю свою гузицю кожному новому начальнику. Завто, я депутат від ЄЦ, роблю на Партію регіонів, став директором Інституту і маю без конкурсу в оренді харчевню в общазі. Но, ко ищи так годен?

Рошко 2013-05-24 / 09:41:03
"Оксана 2013-05-23 / 19:51:09 А СПРОБУЙТЕ САМІ СТІЛЬКИ НАПИСАТИ ЯК ВІН!!!"
"Автор пое­тичних збірок "Нашестя ан­ге­лів" (1993), "Ураган ти­ся­чоліть" (1997), ..."
Оксаночка! І я про то кажу! Уже за поетів узялися! Так і до мене дійдуть. Короче, марафється і вечером приходи до мене на перездачу, будемо боротися з режимом і заздрісниками чесного Роми!

ніка 2013-05-24 / 09:34:30
Певне Роман вже чимось не вгодив пану Ващуку і той його скинув. Один жах, що зараз коїться в УжНУ!

МѢСТНЫЙ 2013-05-24 / 09:24:05
а как правоохранительные органы будут выходить из комичной ситуации, когда человек (якобы) берет взятку для решения вопроса, который не относится к его функциональным обязанностям - в них ведь никак не входит принятие единоличных решений по договорам аренды всяких "генделиков" :)

в принципе любоому челу в УжНУ с таким же успехом можно было передавать деньги... но назвать это взяткой не получится.
тут ведь ключеовое словосочетание "займає відповідальне становище". если его должность даже не подразумевает решение таких вопросов - про какое "одержання неправомірної вигоди службовою особою" может идти речь?

передаточное звено? может быть, но не более...

Микита 2013-05-24 / 09:01:10
Як називається підставив плече за шефа. Ващук має дякувати, пану Роману,що не здав його. Бо ясно як білий день хто в універі має право рішати договора оренди. Хотя вчинок звичайно аморальний

НОВИНИ: Кримінал

22:39
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 6
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 11
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
» Всі новини